Baka utan ägg
Oh jag e så sugen på att baka...
Men jag har inga ägg hemma och vill inte baka "choklad"bullar...
Och så vart idetorkan ett faktum...
Snälla...recept på goda kakor utan ägg....
Oh jag e så sugen på att baka...
Men jag har inga ägg hemma och vill inte baka "choklad"bullar...
Och så vart idetorkan ett faktum...
Snälla...recept på goda kakor utan ägg....
Jättegoda russinkakor:
Russinkakor
1 Portioner
1 c Farinsocker
1 c Vatten
2 tb Matfett
1 c Russin
1/2 ts Salt
1 ts Bakpulver
1 ts Kanel
1 1/2 c Vetemjöl
1/2 ts Ingefära
Blanda socker, vatten, russin, margarin och salt i en kastrull. Låt socker och margarin smälta på svag värme under omrörning. Höj värmen och låt blandningen koka upp, under ständig omrörning. Låt koka 1 minut. Ta kastrullen från plattan och kyl.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Häll i den avsvalnade blanningen och blanda väl. Klicka ut teskedsstora klickar på bakplåtspapper och grädda i 175° 15 minuter.
Bärmuffins utan ägg
220 g finmalet fullkornmjöl
130 g råsocker
1,5 msk bakpulver
1/2 tsk salt
2 msk sojamjöl
Blanda allt i en skål.
60 g smält smör
2,5 dl mjölk
Sätt till smör och mjölk och blanda.
150 g röda vinbär
Häll i en annan skål.
3 msk mjöl
Sätt till och blanda försiktigt. Blanda sen bären försiktigt med
smeten. Rör inte för länge annars blir smeten helt röd.
Häll i en väl smord muffinsform, fyll max 2/3.
Grädda: 180° C (160° C om du har varmluft)
i mitten av ugnen
15-20 minuter
Vegana bär-muffins: ersätt smöret med 1/2 dl solrosolja och mjölken med vatten.
Variera gärna med andra bär t ex svarta vinbär, blåbär eller blandade bär.
Vitkladdkaka
100 g vitchoklad
100 g smör el margarin
2 dl socker
150g lättkesella
2,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
saft och skal av en halv citron
Instruktioner:
Smält chokladen i vattenbad. Smält smöret
Rör socker och kesella ca 5 min.
Blanda i choklad och smör i kesella blandningen, rör om. Häll i citronsaft och skal, blanda. Blanda de torra ingredienserna, häll i lite i taget i smeten.
Smöra en form med löstagbar kant och ströa den.
Grädda i 200 grader ca 25 min
www.geocities.com/SouthBeach/Pier/3734/kaka.html
Chokladkaka utan ägg
16 Bitar
3 dl Vetemjöl
2 dl Socker
3/4 dl Kakaopulver
2 ts Bakpulver
1 1/4 dl Mjölk ; standard
2 tb Smör ; smält (eller olja)
Blanda ihop vetemjölet, sockret, kakaopulvret samt bakpulvret, i en bunke.
Rör samman de torra ingredienserna med mjölken (eller tunn grädde) och det smälta smöret (eller oljan).
Häll smeten i en smord, och mjölad 1 1/2 liters form. Grädda i 200° varm ugn i 30 minuter.
Ät den som den är, eller gör som Viran Johansson, Göteborg; Dela den avsvalnande kakan och lägg 1 1/2 dl aprikos- eller plommonmos mellan bottnarna. Samt smält 100 gram blockshoklad tillsamans med 1 msk smör och bred detta som glasyr över kakan.
Många tycker att vispad grädde smakar gott till.
Hittade ännu mer recept. Enklast är om du söker på google "baka utan ägg".