• Sussannek

    Baka utan ägg

    Oh jag e så sugen på att baka...

    Men jag har inga ägg hemma och vill inte baka "choklad"bullar...
    Och så vart idetorkan ett faktum...

    Snälla...recept på goda kakor utan ägg....

  • Svar på tråden Baka utan ägg
  • Karpet

    Jättegoda russinkakor:

    Russinkakor
    1 Portioner

    1 c Farinsocker
    1 c Vatten
    2 tb Matfett
    1 c Russin
    1/2 ts Salt
    1 ts Bakpulver
    1 ts Kanel
    1 1/2 c Vetemjöl
    1/2 ts Ingefära

    Blanda socker, vatten, russin, margarin och salt i en kastrull. Låt socker och margarin smälta på svag värme under omrörning. Höj värmen och låt blandningen koka upp, under ständig omrörning. Låt koka 1 minut. Ta kastrullen från plattan och kyl.

    Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Häll i den avsvalnade blanningen och blanda väl. Klicka ut teskedsstora klickar på bakplåtspapper och grädda i 175° 15 minuter.

  • cissi24

    Bärmuffins utan ägg

    220 g finmalet fullkornmjöl
    130 g råsocker
    1,5 msk bakpulver
    1/2 tsk salt
    2 msk sojamjöl

    Blanda allt i en skål.

    60 g smält smör
    2,5 dl mjölk

    Sätt till smör och mjölk och blanda.

    150 g röda vinbär

    Häll i en annan skål.

    3 msk mjöl

    Sätt till och blanda försiktigt. Blanda sen bären försiktigt med
    smeten. Rör inte för länge annars blir smeten helt röd.
    Häll i en väl smord muffinsform, fyll max 2/3.
    Grädda: 180° C (160° C om du har varmluft)
    i mitten av ugnen
    15-20 minuter

    Vegana bär-muffins: ersätt smöret med 1/2 dl solrosolja och mjölken med vatten.
    Variera gärna med andra bär t ex svarta vinbär, blåbär eller blandade bär.

    Vitkladdkaka

    100 g vitchoklad
    100 g smör el margarin
    2 dl socker
    150g lättkesella
    2,5 dl vetemjöl
    2 tsk vaniljsocker
    1 tsk bakpulver
    0,5 tsk salt
    saft och skal av en halv citron

    Instruktioner:
    Smält chokladen i vattenbad. Smält smöret
    Rör socker och kesella ca 5 min.
    Blanda i choklad och smör i kesella blandningen, rör om. Häll i citronsaft och skal, blanda. Blanda de torra ingredienserna, häll i lite i taget i smeten.
    Smöra en form med löstagbar kant och ströa den.
    Grädda i 200 grader ca 25 min

    www.geocities.com/SouthBeach/Pier/3734/kaka.html

  • Jorryn

    Chokladkaka utan ägg
    16 Bitar

    3 dl Vetemjöl
    2 dl Socker
    3/4 dl Kakaopulver
    2 ts Bakpulver
    1 1/4 dl Mjölk ; standard
    2 tb Smör ; smält (eller olja)

    Blanda ihop vetemjölet, sockret, kakaopulvret samt bakpulvret, i en bunke.

    Rör samman de torra ingredienserna med mjölken (eller tunn grädde) och det smälta smöret (eller oljan).

    Häll smeten i en smord, och mjölad 1 1/2 liters form. Grädda i 200° varm ugn i 30 minuter.

    Ät den som den är, eller gör som Viran Johansson, Göteborg; Dela den avsvalnande kakan och lägg 1 1/2 dl aprikos- eller plommonmos mellan bottnarna. Samt smält 100 gram blockshoklad tillsamans med 1 msk smör och bred detta som glasyr över kakan.

    Många tycker att vispad grädde smakar gott till.

  • cissi24

    Hittade ännu mer recept. Enklast är om du söker på google "baka utan ägg".

Svar på tråden Baka utan ägg