Baka utan ägg
Bärmuffins utan ägg
220 g finmalet fullkornmjöl
130 g råsocker
1,5 msk bakpulver
1/2 tsk salt
2 msk sojamjöl
Blanda allt i en skål.
60 g smält smör
2,5 dl mjölk
Sätt till smör och mjölk och blanda.
150 g röda vinbär
Häll i en annan skål.
3 msk mjöl
Sätt till och blanda försiktigt. Blanda sen bären försiktigt med
smeten. Rör inte för länge annars blir smeten helt röd.
Häll i en väl smord muffinsform, fyll max 2/3.
Grädda: 180° C (160° C om du har varmluft)
i mitten av ugnen
15-20 minuter
Vegana bär-muffins: ersätt smöret med 1/2 dl solrosolja och mjölken med vatten.
Variera gärna med andra bär t ex svarta vinbär, blåbär eller blandade bär.
Vitkladdkaka
100 g vitchoklad
100 g smör el margarin
2 dl socker
150g lättkesella
2,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
saft och skal av en halv citron
Instruktioner:
Smält chokladen i vattenbad. Smält smöret
Rör socker och kesella ca 5 min.
Blanda i choklad och smör i kesella blandningen, rör om. Häll i citronsaft och skal, blanda. Blanda de torra ingredienserna, häll i lite i taget i smeten.
Smöra en form med löstagbar kant och ströa den.
Grädda i 200 grader ca 25 min
www.geocities.com/SouthBeach/Pier/3734/kaka.html