Inlägg från: GrönaDruvan |Visa alla inlägg
  • GrönaDruvan

    Idag har jag äntligen kunnat äta en av mina favvo rätter! Två små portioner spagetti och k-sås (veg). Det var inget vidare gott, men jag fick efter mycket om och men i mig det och det är ju ett stort framsteg att överhuvudtaget kunna sitta med vid bordet utan att få kväljningar.

    Det mesta magontet har idag hållt sig borta, det är skönt. Växtvärken som varit enorm i en veckas tid har inte märkts idag heller, så det måste vara en ordentligt tillväxt som skett där inne! Nu känner jag hela livmodern när jag ligger ner nästan jämt! Hoppas mina små hjältar lever där inne..

    Imorgon blir det jobb efter nästan 1 vecka hemma. Har verkligen fyllt på med energi nu och tror det kommer gå ok att jobba även om illamåendet är kvar. Tröttheten är iaf inte alls som det varit, känner mig hyffsat pigg mestadels på dagarna. Men får väl se efter jobbigaste veckan på året på jobbet hur man mår till helgen...

  • GrönaDruvan
    Guardiaaan skrev 2016-12-18 23:16:42 följande:

    Hänger gärna på här också!

    25-åring från Linköping! Har lite frågor på hur väl ni följer Livsmedelsverkets kostrekommendationer?

    Gillar fisk men har svårt att få ihop att äta det minst 3 dagar i veckan :/


    Följer inte alls just nu...får äta det jag får i mig, vilket mestadels är yoghurt, gröt och frukt....
    Annars äter jag bra varierad kost så kommer fortsätta så.
  • GrönaDruvan

    Idag ska jag på inskrivning kl.10!
    Ska bli intressant att se vad mitt järnvärde ligger på.
    Jag ska fråga om vi kan prova att lyssna på hjärtljuden också...

    Härligt jobbat med listan!

  • GrönaDruvan
    Wooden skrev 2016-12-20 08:49:50 följande:
    Hoppas det går bra för dig! Är det vanligt att man kan höra hjärtljuden så tidigt? Alltså utanpå magen liksom. Min förra graviditet lyssnade vi på hjärtat först i vecka 24 tror jag. Förstår att det går tidigare än så iofs :)

    Jag ska på ul på torsdag och inskrivning på fredag! Hoppas allt ser fint ut när det blir precis såhär vid jul!
    Det kan nog vara svårt att höra hjärtljud såhär tidigt, men vad jag läst mig till så funkar det för vissa och vissa inte...
    Eftersom det är två bebisar där inne så tänkte jag att chansen kanske är större...hihi..vi får se vad hon säger om en stund!
  • GrönaDruvan

    Varit på inskrivning nu och alla tester var bra. Hade HB på 113, så inte superhögt, men får se sen vad järnreserven ligger på när de svaren kommer. Har ju ätit järntabletter i två veckor snart och det är ju något jag får fortsätta med.
    Fick inte lyssna på hjärtljud tyvärr, de vill inte göra så tidigt.

    Nu har jag läkarul den 5 januari och 24 januari och sen rutinul den 14 februari.
    Börjar fundera mer och mer på att göra kub nu.... Snart är det väl försent...

  • GrönaDruvan
    babydreams skrev 2016-12-20 10:34:56 följande:

    Var på VUL imorse, allt såg jättefint ut och bönan var pigg som en mört <3 sambon blev helt till sig, han blev yr och var tvungen att sätta sig på golvet haha! Jag är så lycklig! Var exakt lika gången som jag trodde! Fortfarande BF 22/7 <3


    Så söt bild! Ser ju verkligen ut som en liten mini bebis!!
  • GrönaDruvan
    Sosozo skrev 2016-12-20 19:15:11 följande:

    Gröna Druvan (och andra) - här är ett tips på järn! Dessa är jag helt besatt av. Knaprar på dem hela dagarna. Lätta att få i sig trots illamående och snälla mot magen.


    åh, dessa kanske man ska prova!! Tack för tips!
  • GrönaDruvan

    Kan någon hjälpa mig i mina tankar!
    Vi diskuterade det här med kub hemma och kom fram till att vi gör det. Har hela tiden tänkt att jag inte bryr mig om det är nåt fel på barnen, vill ha dom ändå.
    Men tankarna har ändrats! Det är så hemskt att skriva, men skulle det verkligen vara rättvist mot våra två andra barn om tex båda tvillingarna har down syndrom eller nåt annat? Jag är verkligen emot abort, men när vi tänker såhär så vill jag ju inte ha två sjuka barn till varje pris. Hade det varit våra första barn så hade det inte spelat någon roll, men nu har vi ju två innan som kommer att komma väldigt mycket i kläm om vi får sjuka tvillingar. Förstår ni tanken eller är det dumt att tänka så?

  • GrönaDruvan

    Tack för era ord.
    Förstår att alla tänker olika såklart. För mig är alla människor lika värda och lika vackra, så att få barn med funktionshinder eller down syndrom är för mig inget problem. Men nu är det fler att tänka på. Jag kan inte låta mina barn jag har nu komma såpass mycket i skymundan som det kommer bli om vi får sjuka tvillingar. Nu vet jag att testerna inte behöver betyda vare sig bu eller bä, men om man får definitivt besked så blir det nog abort tyvärr... Om en tvilling skulle ha något fel skulle vi behålla, riskerar inte en frisk för att ta bort en sjuk..sen finns det också en förälder för det sjuka barnet och en för de friska om ni förstår hur jag tänker..

Svar på tråden BF Juli 2017 ny