Inlägg från: basio |Visa alla inlägg
  • basio

    BF Juli 2017 ny

    Hänger på frånden gamla tråden. Skrev bf där men lägger till det här också. BF 30 juli, Skåne.

    Nu ska mitt illamående och jag åka till jobbet och försöka få styr på en skolklass.

  • basio
    marretiin skrev 2016-12-19 15:28:19 följande:

    Då d känns som 100 år sen sist så undrar jag vad man gör på inskrivningen. Får man tex höra hjärtljudet då?


    Här får man lyssna på hjärtljuden. I alla fall sa min barnmorska det. Förr i tiden (för 9 år sedan då jag väntade minstingen) provade de inte ens det innan v18.

    Annars är det ju en massa blodprov som ska göras på inskrivningen; hiv, röda hund osv.
  • basio

    Ser att många ska göra kub snart. Vilken vecka är ni i när ni ska göra det? Jag fick tid när jag är i v13+0 och det kändes nästan lite sent.

    Gjorde ul idag och fick se en liten suddig böna med ett hjärta som slog. Inte så bra bild då det gjordes på magen, men allt såg bra ut.

  • basio
    GrönaDruvan skrev 2016-12-20 19:35:39 följande:

    Kan någon hjälpa mig i mina tankar!

    Vi diskuterade det här med kub hemma och kom fram till att vi gör det. Har hela tiden tänkt att jag inte bryr mig om det är nåt fel på barnen, vill ha dom ändå.

    Men tankarna har ändrats! Det är så hemskt att skriva, men skulle det verkligen vara rättvist mot våra två andra barn om tex båda tvillingarna har down syndrom eller nåt annat? Jag är verkligen emot abort, men när vi tänker såhär så vill jag ju inte ha två sjuka barn till varje pris. Hade det varit våra första barn så hade det inte spelat någon roll, men nu har vi ju två innan som kommer att komma väldigt mycket i kläm om vi får sjuka tvillingar. Förstår ni tanken eller är det dumt att tänka så?


    Det är precis så vi tänker. Vi har redan fyra barn och det hade inte varit rätt mot dem att föda ett barn med allvarliga funktionshinder om vi kan undvika det. Så därför väljer vi att göra kub och om vi får dåliga odds där går vi vidare med NIPT.

    Jag tycker att du resonerar på ett klokt sätt.
  • basio
    KaffeOchHybris skrev 2016-12-21 16:56:43 följande:

    Jag är inbokad på KUB under mellandagarna, då jag räknar att jag borde vara 14 +2 eller något i den stilen. Undrar om det har blivit någon miss och jag har blivit bokad för sent? 

    Såg på listan (tack för att du sammanställde) att mitt BF står som 26/7. Det är alltså 26/6 som jag är officiellt beräknad till, men p.g.a lång menscykel tror jag att befruktningen egentligen skedde senare än vad BM beräknat. Så jag gissar på tidigt i juli, bara för att förtydliga.


    14+2 känns ju rätt sent ... men de borde ju veta vad de gör. Tyckte jag fick sent som fått tid i v13+0, men hoppas på att de har koll på det och kan sin grej. Det är ju mindre roligt att göra det sent om man får ett dåligt resultat...
  • basio

    Åh, vad härligt för er som gjort kub! Skönt att allt såg bra ut!

    Någon mer som redan dras med besvärlig foglossning? Känner mig rätt knäckt över att redan ha så pass ont som jag har. Jag är bara i V8+3. Med dottern kunde jag knappt röra mig alls mot slutet.

  • basio
    Treansresa skrev 2016-12-22 15:42:04 följande:

    Mina fogar är riktigt hemsk nu. Har varit i stugan och firat jul idag och nu är ja sängliggandes efter att ha åkt skoterpulkan i 2 mil på hårda spår!!


    Usch, låter inte kul! Jag har "bara" varit på jobbet (är lärare) och dammsugit ... kan inte stå på benen mer idag.
  • basio
    GrönaDruvan skrev 2016-12-22 15:46:50 följande:

    Hur känns foglossning och vart känns det?Har aldrig haft men funderar på om det är det jag känner ibland nu, eller om det är nåt annat.


    Det är individuellt. Jag känner det mycket i höfterna och i ryggslutet, ibland i den främre fogen (vid blygdbenet). Jag får ont av att gå, stå och vara i samma ställning för länge (typ sova på bara en sida). Det är en huggande och samtidigt ihållande smärta. Jag använder foglossningsbälte för att underlätta lite, men det hjälper bara ibland. Med dottern blev jag sjukskriven omkring v23 pga foglossningen.

    Även ischiasliknande smärta kan vara foglossning, det har jag också. I början är foglossningen ofta hormonell och kan gå över om man har tur. Sån tur har jag aldrig haft. Hoppas du slipper detta elände!
Svar på tråden BF Juli 2017 ny