Inlägg från: sobrio88 |Visa alla inlägg
  • sobrio88
    GrönaDruvan skrev 2016-12-20 19:35:39 följande:

    Kan någon hjälpa mig i mina tankar!

    Vi diskuterade det här med kub hemma och kom fram till att vi gör det. Har hela tiden tänkt att jag inte bryr mig om det är nåt fel på barnen, vill ha dom ändå.

    Men tankarna har ändrats! Det är så hemskt att skriva, men skulle det verkligen vara rättvist mot våra två andra barn om tex båda tvillingarna har down syndrom eller nåt annat? Jag är verkligen emot abort, men när vi tänker såhär så vill jag ju inte ha två sjuka barn till varje pris. Hade det varit våra första barn så hade det inte spelat någon roll, men nu har vi ju två innan som kommer att komma väldigt mycket i kläm om vi får sjuka tvillingar. Förstår ni tanken eller är det dumt att tänka så?


    Jag förstår precis.. Vi ska också göra kub (gjorde visserligen med första också). Jag är av den uppfattningen att om jag vet att barnet är "skadat" på något vis och man har möjligheten till abort så är det bättre för barnet att göra det. Världen är tuff nog ändå att födas till en liv där man har rätt stor risk att få medicinska problem.

    Nu finns det garanterat folk som inte tycker som jag, men jag är av den här uppfattningen iaf :)
  • sobrio88
    basio skrev 2016-12-22 15:27:44 följande:

    Åh, vad härligt för er som gjort kub! Skönt att allt såg bra ut!

    Någon mer som redan dras med besvärlig foglossning? Känner mig rätt knäckt över att redan ha så pass ont som jag har. Jag är bara i V8+3. Med dottern kunde jag knappt röra mig alls mot slutet.


    Har börjat känna av det redan men det är ingen fara än, peppar peppar (v8+6). Förra graviditeten kunde jag röra mig i 10 min och sen sängliggande resten av dan från v 13. Så det känns inte jättebra när jag redan känner av det. Ska kolla med bm redan på inskrivningen i mellandagarna om dom fortfarande lånar ut tens apparater. Den var min räddande ängel förra gången :)
  • sobrio88

    Alltså denna graviditetshjärnan, jag håller på att bli tokig...

    Tyckte inte alls jag var så här virrig förra gången, men nu glömmer jag allt och blandar ihop allt. Dessutom studerar jag nu så det känns som jag läser och läser och inte får in nåt i skallen. Tack och lov för jullov ;)

    Nån mer virrpanna där ute? ;)

  • sobrio88
    Summerchild skrev 2016-12-26 16:50:27 följande:

    Mardrömsstart efter att vi berättat för alla ...

    Mardrömmen började kl 3 på natten ....ja min kille å jag hade myst lite och var tyvärr borta 20 mil hemifrån. Och jag störtblödde när jag närmade mig toalett...blödde ner matta och rann längs mina ben.

    Vi åkte akut till falun lasarett och stört blödningen slutade som en på/av knapp. Bebisen mådde bra och blödningen kom från en artär i slidan.

    Jag har nu ont i magen som ett blåmärke . Skör. Men är annars lättat att bebis är kvar i magen och att det bara var sex som orsakade blodet.

    Det var min läskiga fortsättning.


    Men fy va läskigt! Va bra att det inte var nåt tokigt med bebisen iaf..
  • sobrio88
    Leeandra skrev 2016-12-26 18:43:40 följande:

    Jag har bara haft sjal till mina barn, till och med tvillingarna . Så en ny sjal till blivande pappan är självklar ( det är ju hans första ) men jag får hålla tillgodo med samma sjalar jag haft med de andra barnen. Sjalarna är förresten det enda jag har kvar från småbarnstiden med de äldre barnen, skänkte allt till vänner och Röda korset då jag inte skulle ha fler barn, trodde jag .


    Har aldrig använt sjal, är det ergonomiskt? Får problem med ryggen nämligen..
  • sobrio88

    Nu har jag vart på inskrivning. I och med att jag har en riskgraviditet så ska jag förutom kub och rul så ska jag till läkaren i v13 och bm i v15 och v20. Sen ska jag dit några gånger till fram till v32 som det är kontroll varje vecka tills bf (ev även hos specialistmödravården).. Känns som att jag kan ställa upp en husvagn utanför vc för att slippa all bilkörning, haha :)

  • sobrio88
    GrönaDruvan skrev 2016-12-29 15:51:02 följande:

    Jag har ju också en riskgraviditet och det kommer bli mååånga läkarbesök med ultraljud, vilket jag är tacksam för.

    Varför har ni andra riskgraviditeter? Står säkert i tråden, men minns inte..


    Förra graviditeten så hade jag mycket problem med njurarna, havandeskapsförgiftning och lite komplicerad förlossning med sjukt barn. Dessutom gick jag in i den här med övervikt eftersom jag inte lyckats gå ner graviditetskilona från förra än...

    Jag har inte gjort något ul heller så jag vet inte om det är en eller flera där inne heller ;)
  • sobrio88
    Florpan10 skrev 2016-12-29 15:44:08 följande:

    Haha du är inte ensam om att känna känslan av att man lika gärna kan flytta in hos dem. Har också riskgraviditet och kommer springa på vanliga mvc i byn och specmvc på sjukhuset stup i kvarten! Väntar på min exakta plan men dem har lovat att vi kommer "tröttna" på varandras sällskap haha


    Förra gången var jag där i princip varje dag den sista månaden förutom när jag låg på sjukhus, det hoppas jag att jag slipper denna gången. Sist hade jag 500 m dit, nu är det 3 mil enkel resa.. Det är nästan så man får börja spara till bensinen, haha :)
  • sobrio88

    På tal om vagnar, är det nån mer än jag som kommer ha ett 2-årigt syskon vid bf? Funderar på om man ska köpa en tvillingvagn till båda eller om man bara ska ha vagn till bebisen? Hur gör ni? :)

Svar på tråden BF Juli 2017 ny