Inlägg från: Delilah2001 |Visa alla inlägg
  • Delilah2001

    BF Juli 2017 ny

    Sarus85 skrev 2017-03-03 12:18:05 följande:

    Hej hej,

    Ok att hoppa in så här sent? Hoppas det :)

    Lite kort om mig. Jag väntar mitt tredje barn i mitten av juli. Har två pojkar som är födda -11 och -13. Är 31 år ung och bor på Öland.

    Har gjort nipt, kub och rul, än så länge ser det bra ut. Vi är väldigt nyfikna på vem det är som ligger i magen. Gissar lillebror!

    Har mått riktigt dåligt från v 7-18 med extremt illamående. Har haft höga sköldkörtelnivåer som nu äntligen blivit normala. Någon mer som varit med om det?

    Vore kul att dela funderingar och tankar med er som är i samma bubbla :)


    Absolut är det ok! Välkommen!

    Väntar också mitt tredje barn, fick reda på nipt att det är en tredje pojk
  • Delilah2001
    Sarus85 skrev 2017-03-03 16:26:24 följande:

    Tack :)

    Känns läskigt med ett tredje barn! Har ju bara två armar ;). Hur gamla är dina pojkar?


    De är 15 och snart 7!
  • Delilah2001
    Treansresa skrev 2017-03-05 18:55:20 följande:

    Jag har funderat mycket på andningslarm. Har inte haft det förut men nu lockar det enormt. Har ni någon erfarenhet eller funderar på att köpa det?:)


    Jag hyrde ett till ettan. Var nöjd med det, men hade inte till tvåan, och tror inte att jag kommer ha det nu heller.
  • Delilah2001
    GrönaDruvan skrev 2017-03-06 20:01:29 följande:

    Då var läkarbesöket för denna veckan avklarat. Han växer fint, och läkaren hade lite svårt att mäta flöden idag för han var helt vild i magen. Ibland undrar jag när han sover, haha

    Det lutar åt att de ska plocka ut honom i vecka 36. Så det blir i början av juni. Min yngsta son är född 16 juni, så förhoppningsvis blir det väl inte samma datum iaf.

    Jag blir mer och mer orolig för det här med snitt. Det känns ju skönt på ett sätt att det blir det med tanke på allt, men när jag går in och läser alla risker med snitt blir jag ju mörkrädd. Läskigt alltså. Jag kommer vara så nervös. Väldigt nervös för ryggmärgsbedövning också, gör det ont?

    Det måste väl vara någon av er som gjort snitt, hur är det egentligen?


    Jag har gjort planerat snitt, och det var hur bra som helst. Förstår att man kan oroa sig, men det är inget att oroa sig för, tycker jag så här i efterhand!

    Kommer välja snitt denna gången också.

    Tyckte inte bedövningen kändes något särskilt. Droppnålen i handen gjorde mer ont i så fall.

    Allt gick väldigt lugnt och metodiskt till, jag och blivande pappan småpratade medan de opererade, och de hade knappt börjat förrän bebisen var ute och jag fick honom på bröstet medan de sydde.

    Från förberedelserna till att allt var klart tog knappt 40 minuter.

    En fin och positiv upplevelse!
  • Delilah2001
    Meowt skrev 2017-03-07 11:15:19 följande:

    Min mamma fick de göra akut kejsarsnitt på när jag skulle ut (en månad för tidigt), och de skar mig i huvudet. Men antar att det är lite mindre stressigt vid planerat.

    Har hört om flera som frivilligt har valt kejsarsnitt på alla sina barn, men borde det inte vara fler risker med infektioner och sånt? Läker livmodern bara ihop utan bestående men?


    Alla operationer innebär liten risk för infektion. Men det finns även risker vid vaginal förlossning, som man slipper vid snitt. Planerat snitt är också betydligt mindre risker än akut snitt.

    Livmodern försvagas efter flera snitt, så hur många som helst kan man nog inte göra.

    Jag fick planerat snitt med mitt andra barn pga extrem förlossningsrädsla.
  • Delilah2001
    Vet hur det känns skrev 2017-03-07 09:28:07 följande:

    En fråga som bara dök upp nu.. är det säkrare med snitt rent generellt? Jag har nämligen fått valet.. snitt eller vanligt.. valde att föda vanligt men börjar fundera om det inte vore säkrare med snitt.. så mycket som kan gå fel vid vanlig förlossning


    Beror lite på situationen. Varför har de erbjudit dig planerat snitt? Det valet erbjuds när det finns anledning att vaginal förlossning kan innebära större risker än vanligt.

    Det är inget som rutinmässigt erbjuds att välja, menar jag.
  • Delilah2001
    Vet hur det känns skrev 2017-03-07 12:55:09 följande:

    Jag har dels ett akut snitt -08 en misslyckad kirurgisk abort som slutade med ett hål i livmodern -13 en underliga OP (försnävning) -14 en stor bukplastik -15 så väldigt mycket ärr i livmodern.. läkaren har gjort gyundersökning samt ultraljud och två läkare har konsulterats deras bedömning var att det är ungefär samma risker.. är överviktig så BMI påverkar vid OP med (väger 90 kg till 170 lång och väger väll vid förlossningen 100-110) jag fick välja helt enkelt och valde då föda normalt.. blivit lovad en ny underlivs operation om jag får samma problem efter denna.. väldigt stor nertill och svårt att hålla tätt (innan försnäv ingen)

    Livrädd att livmodern brister eller att moderkakan ska lossna. Men läkaren sa att det absolut bästa är att födas normalt.. det var något med bakterier och stresspåslag som var bra. Samt att min tidigare förlossning gick snabbt och utan problem bidrog till att dom rekommendera normalt. Men kommer ha extra koll under förlossningen


    Ok, då förstår jag!

    Är det större risk för dig med din bakgrund att livmodern brister eller att moderkakan lossnar?

    Har två väninnor som varit med om de sakerna, den ena gick det bra för, den andra inte.

    Hon som moderkakan lossnade på råkade ut för det drygt en vecka innan bf, så det hade ju hänt även om hon haft ett snitt planerat. Blev ett urakut snitt, de klarade sig utan men, både hon och barnet.

    Bra att de har extra koll på dig under förlossningen! Det kommer säkert gå bra!
  • Delilah2001
    sobrio88 skrev 2017-03-08 13:27:36 följande:

    Jag har varit konstant hungrig sen jag vaknade i morse och darrig och matt. Kan bebisen vara inne i en växtperiod tro? La mig ner och vilade lite nu men får ta mig samman snart. Kalas ikväll för grabben blir 2 år idag :D


    Jag har också mått lite så senaste tiden.

    Darrig, matt, yr och kallsvettig. Jag tror för min del att det är blodtrycksfall.
  • Delilah2001
    Lady K skrev 2017-03-10 09:03:23 följande:

    Imorse var det äntligen vår tur att göra rul! Allt såg bra ut och bebis hade växt så fint. Jätteskönt! Tvärtom mot vad vi trodde så ligger det en liten pojke där inne och gror. haha, så bra magkänsla hade jag...Hade moderkakan i framvägg så det blir nytt ul i v.33. Nu blir det till att börja spåna på killnamn ordentligt, vi har jättesvårt att hitta bra namn vi gillar. Mysigt iaf att fått se bebis igen!


    Grattis!
  • Delilah2001

    Fy, mår inte bra...

    Fruktansvärt trött, orkeslös och svagt illamående till och från. Och magen känns bubblig. Har blivit kallsvettig, yr och fått hjärtklappning vid ett par tillfällen också.

    Har varit så ett par dagar, det kommer och går.

    Bebisen sparkar och verkar må bra i alla fall.

Svar på tråden BF Juli 2017 ny