Inlägg från: Sosozo |Visa alla inlägg
  • Sosozo
    Treansresa skrev 2016-12-19 21:19:54 följande:

    Jag är riktigt imponerad av er måste ja erkänna som jobbar och kämpar med illamående, trötthet och krämpor. Jag tycker det är nog tufft att bara rodda vardagen endå utan att måste åka och jobba varje dag. Försätt kämpa snart är första tiden förbi!


    Ja, det hoppas man på! Trötthet är ju en sak. Krämpor och smärta med. Men det där illamåendet.. lägger lite sorti på stämningen kan man säga!

    Skönt med jul snart tycker jag! Ser fram emot att få ta dagarna som de kommer.

    Bra jobbat med listan!
  • Sosozo
    GrönaDruvan skrev 2016-12-20 08:43:56 följande:

    Idag ska jag på inskrivning kl.10!

    Ska bli intressant att se vad mitt järnvärde ligger på.

    Jag ska fråga om vi kan prova att lyssna på hjärtljuden också...

    Härligt jobbat med listan!


    Spännande!
  • Sosozo
    Newbie84 skrev 2016-12-20 10:36:56 följande:

    Nån mer som är sjukskriven och tycker att tiden går långsamt?

    Jag är för att jag mår illa konstant och spyr väldigt mycket. Nu har jag fått ondansetron och det hjälper bättre än Lergigan och primperan. Vill så gärna börja jobba igen för att få dagarna att gå. Hoppas kunna börja lite efter jul och se hur det känns.

    Nu är jag orolig för kub ul i morgon, tänk om nåt är fel och så har jag mått så här. Kommer inte försöka igen på syskon tror jag, men vill gärna att min son ska bli storebror.


    Jag är inte sjukskriven (fast varit hemma mkt ändå pga illamående). Jag ska på kub i övermorgon och tänker precis som du. Oh lord, låt det gå bra så att man iaf kan slappna av på den fronten..
  • Sosozo
    babydreams skrev 2016-12-20 10:34:56 följande:

    Var på VUL imorse, allt såg jättefint ut och bönan var pigg som en mört <3 sambon blev helt till sig, han blev yr och var tvungen att sätta sig på golvet haha! Jag är så lycklig! Var exakt lika gången som jag trodde! Fortfarande BF 22/7 <3


    Vad roligt, grattis!
  • Sosozo

    Jag fick komma tillbaka en vecka efter inskrivningen och lämna blod till kub. Och själva ultraljudet ligger ytterligare två veckor efter det. V. 12+2.

    Ja, när är eg den ultimata tiden för ultraljudet? Verkar som någonstans ri slutet på v12 eller 13 är vanligt. Alltså, om det är en kromosomavvikelse så är det ju en rätt tuff grej att gå igenom om man nu väljer att avsluta. Urs.

  • Sosozo

    Gröna Druvan (och andra) - här är ett tips på järn! Dessa är jag helt besatt av. Knaprar på dem hela dagarna. Lätta att få i sig trots illamående och snälla mot magen.

  • Sosozo
    GrönaDruvan skrev 2016-12-20 19:35:39 följande:

    Kan någon hjälpa mig i mina tankar!

    Vi diskuterade det här med kub hemma och kom fram till att vi gör det. Har hela tiden tänkt att jag inte bryr mig om det är nåt fel på barnen, vill ha dom ändå.

    Men tankarna har ändrats! Det är så hemskt att skriva, men skulle det verkligen vara rättvist mot våra två andra barn om tex båda tvillingarna har down syndrom eller nåt annat? Jag är verkligen emot abort, men när vi tänker såhär så vill jag ju inte ha två sjuka barn till varje pris. Hade det varit våra första barn så hade det inte spelat någon roll, men nu har vi ju två innan som kommer att komma väldigt mycket i kläm om vi får sjuka tvillingar. Förstår ni tanken eller är det dumt att tänka så?


    Först vill jag bara säga att det är superokej att tänka precis hur man vill. Alla är vi olika med olika förutsättningar, drömmar och liv. Vad man är beredd på är ju också väldigt olika.

    Själv har jag tänkt som du i det här läget. Vi har två redan och den här sista är en "njutbebis". Jag tycker inte att människor med downs är varken mer eller mindre värda än någon annan människa. Det handlar om vad jag och min man är beredda på och hur ett sådant behov skulle förändra vårt liv.

    Kub ger inga säkra svar. Jag vet det och får vi ett barn med downs trots "bra siffror" så kommer vi älska det. Det säger sig självt. Men om jag får det svart på vitt (tex genom vidare tester) så här tidigt är det inte självklart att vi behåller.
  • Sosozo
    narie24 skrev 2016-12-20 20:04:21 följande:

    Jag gör kub i vecka när jag är 12+5. Blodprover togs idag. Tycker också att det är ganska sent. Vet ngn när man får resultatet? Vidrigt att göra ev abort sent.


    Du får svaret direkt på plats. De räknar ihop svaren från blodprovet du givit tidigare med mätningar på fostret, och ut kommer en siffra.
  • Sosozo
    GrönaDruvan skrev 2016-12-20 20:14:56 följande:

    Tack för era ord.

    Förstår att alla tänker olika såklart. För mig är alla människor lika värda och lika vackra, så att få barn med funktionshinder eller down syndrom är för mig inget problem. Men nu är det fler att tänka på. Jag kan inte låta mina barn jag har nu komma såpass mycket i skymundan som det kommer bli om vi får sjuka tvillingar. Nu vet jag att testerna inte behöver betyda vare sig bu eller bä, men om man får definitivt besked så blir det nog abort tyvärr... Om en tvilling skulle ha något fel skulle vi behålla, riskerar inte en frisk för att ta bort en sjuk..sen finns det också en förälder för det sjuka barnet och en för de friska om ni förstår hur jag tänker..


    Verkar genomtänkt, verkar som ni har en plan? eller något att utgå ifrån. Det är bra.
Svar på tråden BF Juli 2017 ny