Inlägg från: GrönaDruvan |Visa alla inlägg
  • GrönaDruvan

    BF Juli 2017 ny

    babydreams skrev 2017-01-11 12:07:20 följande:

    Varför vill ni dölja för omvärlden att ni är gravida? :)
    Bara en fråga!


    Jag döljer det inte längre, men jag vill inte att alla på Facebook ska veta denna gången. Det pga min riskgraviditet med tvillingar. Graviditeten kan sluta hur som helst och då vill jag inte att hela världen ska veta det.
  • GrönaDruvan
    FrökenMp skrev 2017-01-11 21:55:35 följande:

    Har en fråga och hoppas att nån av er kunniga kan svara!

    Senaste veckan har jag blivit så himla spänd i magen. Alltså den är konstant hård och det är nästan så att det kan hugga till lite, fast väääldigt lite. det känns lite jobbigt ibland. Det är som att det är så trångt i magen att huden inte räcker till? Jättesvårt att förklara... hoppas någon förstår mig och kan svara.

    Är i vecka 14+5 nu.


    Låter som sammandragningar? Jag har också det.
  • GrönaDruvan
    Wooden skrev 2017-01-12 08:19:43 följande:

    Senaste dagarna har jag funderat mycket över det här med att bli flerbarnsförälder. Är inte orolig eller nervös över det här med att älska två barn, det känner jag att det kommer ordna upp sig, haha. Men att räcka till?! Vi har hund också, som kommer vara drygt ett år när bebis kommer, och om kvällarna när jag lägger sonen (som kommer vara 22 månader när bebis kommer) funderar jag över hur jag ska hinna finnas till för fler barn. 

    Hur gör ni med två barn eller fler? Herregud, hur klarar man ens fler än två? Blir helt svettig bara jag tänker på det, haha, 


    Det där löser sig! Det kommer naturligt!
    För oss var det viktigt med rutiner!
    Du ska väl inte ha hand om både barn och hund själv på kvällarna?

    Jag minns så väl när yngsta var ca 3 månader, då började jag vänja honom att sova när storebror sov!
    Det var jobbigt, men tillslut funkade det. Annars sov lillebror typ 8-11 och så sov storebror 12-14 och sen somnade lillebror igen..
    Jag lyckades tillslut hålla lillebror vaken så de sov några timmar ihop och det är guld värt!
    Då vilar man själv och laddar batterierna lite!

    Det är helt normala tankar du har, men du fixar det. Sänk kraven runt omkring bara.
  • GrönaDruvan

    Någon som vet vad det är som gör ont på mig?
    Det gör liksom ont i nerverna ner i benet, runt ljumsken. Står eller går jag för mycket så drar det mycket i magen och känns obehagligt att gå. Sitter jag eller ligger ner och sen reser mig gör det jätte ont att gå pga smärtan ner i benet.
    Är det en nerv som ligger i kläm? Min mage har blivit enorm på kort tid, så kanske inte kroppen hänger med?
    Magen döljs ganska bra av mina arbetskläder då jag har en stor jacka, men ikväll när två kolleger såg magen blev de väldigt förvånade att den va så stor! Min ena kollega trodde inte jag skulle klara att gå i slutet på min graviditet och jag kan väl hålla med.... Min mage är enorm och jag är bara i vecka 16.
    Jag är så liten och tunn, så hur ska detta gå..

  • GrönaDruvan
    Mamma till Rasmus skrev 2017-01-20 17:34:12 följande:

    Vi var och tjuvkikade lite på barnvagnar idag, tror vi har bestämt oss för en britax smile 2. Så himla smidig och fin. Längtar tills det är dags o beställa/köpa. När köper ni? Ny eller begagnad?


    Har beställt en Carena Gotland tvillingvagn. Kommer väl i dagarna.
  • GrönaDruvan
    Leeandra skrev 2017-01-20 20:32:28 följande:
    Seriöst, finns det en barnvagn som heter Gotland? Jag hade velat ha en bärsjal som hette Rauk eller något sådant fånigt .
    Ja, det är gamla brio.
  • GrönaDruvan
    Mamma till Rasmus skrev 2017-01-20 21:50:16 följande:

    Ah hittade en annan tråd där det står att brio och carena har samma ägare men att det är inte samma märke. Tydligen köper ägaren in carena vagnarna billigt från Kina. Gotlandsvagnen såg jättefin ut, går det bara att ha sittdelen vänd framåt?


    Ja, för mig spelar det inget roll vilket märke, bara vagnen känns bra. Den verkar ändå väldigt prisvärd och en helt ok vagn. Jag hade ju babyproffsens egna vagn till mina andra barn och det gick ju bra, tror att det är nåt i samma stil. Tyvärr går inte sittdelarna att vända framåt, men det gör inte så mycket. Gick ju bra sist. Det finns ju fönster så man ser barnen, och efter de använt klart liggdelen så kan de ju faktiskt sitta i liggdelen om man lägger lite kuddar bakom. Där kan de ju sitta tills de börjar röra sig mer.
    Sen det är klart att vagnen inte kan jämföras med bugaboo eller Emmaljunga, men jag tycker spontant att det är lite vansinne att lägga så mycket pengar på en vagn.... Hade ekonomin tillåtit så är det möjligt att jag köpt en Emmaljunga, men för mig är det inte värt det.
    Babyproffsens vagn var rätt klumpig att lyfta in och ut i bilen, men det funkade och denna vagnen är ju inte tyngre.
    Betalade strax över 5000 kr för hela vagnen med liggdelar på januarirean nu, så är nöjd!
    Skulle det bli katastrof får vi väl köpa en annan vagn sedan!
  • GrönaDruvan
    Mamma till Rasmus skrev 2017-01-20 22:34:07 följande:
    Menade inget illa, tror absolut inte att det är en dålig vagn tvärtom, jag har hört mycket gott om carena och har ett par kompisar som är supernöjda med sin. Tycker inte heller att bugaboo och Emmaljunga är värda sina priser, jag var jättebesviken på bugaboo camelon iofs tror jag att donkeyn kanske är bättre men gillar inte att barnet ligger så långt ner.

    Jättebra pris, grattis till fyndet!
    Nej, ingen fara. Tror inte alls någon menade nåt illa. Jag är bara lite trött på det här med hysterin kring märken. Att lägga nästan 20.000 på en vagn tex skulle jag aldrig göra, men alla prioriterar ju olika.
    Vi betalar ju tex 11.500 i månaden för en hyresrätt, och det är ju också vansinne enligt vissa, haha
Svar på tråden BF Juli 2017 ny