Inlägg från: Harvester |Visa alla inlägg
  • Harvester

    Påkörd katt

    Om svansen fortfarande hänger måste du såklart boka in ett återbesök så de får bedömma om svansen måste amputeras. Röntgades svansen också? Lär vara fraktur eller nervskada. Gå inte till "kvartersveterinären" utan boka tid till ortoped eller neurolog så du får en ordentlig bedömning..

  • Harvester
    nokitus skrev 2017-01-22 21:50:10 följande:

    Ahaaa...tack! Det ska jag definitivt testa. :)


    Finns också en feromonspray som heter Feliway du kan spraya i buren typ 20 min innan du åker. Tycker det funkar lite på mina iaf. Finns i djuraffärer och på vetkliniker.

    Håller med om att den första veterinären inte verkade vara så seriös..

    Jag jobbar på ett stort djursjukhus och vet hur mycket man kan hitta med röntgen, ultraljud osv som man inte ser vid första anblicken. Dessutom kan det ju ta några timmar innan man märker av inre blödningar, spruckna urinblåsor etc.

    Vad gäller humanvården brukar folk ha koll på att det är stor skillnad på olika läkare med olika specialområden och de skulle sannolikt inte gå till vårdcentralen om de blivit påkörda av en bil. När det gäller veterinärer däremot verkar folk tycka att alla ska kunna allting oavsett erfarenhet, vidareutbildning eller resurser. Det är lite konstigt..
  • Harvester
    nokitus skrev 2017-01-21 01:07:31 följande:

    Alltså detta kommer att bli tredje veterinären jag visar honom för.....den förra då sa att inget var brutet han hade inte heller någon röntgen, han bara sa " inget brutet och inga inreskador" när jag sa det åt veterinären jag pratade med idag blev han lite arg nästan. För tydligen borde den andra veteinären skickat mig vidare. Ja, jag börjar själv bli lite upprörd över det hela, mest dum känner jag mig för att jag inte ifrågasatt utan bara lyssnat helt blint.


    Det är ju å andra sidan inte din uppgift att kunna bedömma lämplig vård. Det gör mig upprörd när folk blir felaktigt behandlade då de ju litar på vad veterinären sagt.

    Sen ska man ju fundera lite över vad jag skrev ovan om vårdcentralen, alla kan inte vara traumaexperter, dock ska man vara medveten om sin kompetens/resursvinå och REMITTERA om man inte kan ta hand om fallet själv, det gör jag hela tiden (men då till andra kollegor i huset pga min lokalisation).
Svar på tråden Påkörd katt