• ammela

    IVF Januari 2017

    pigan86 skrev 2017-01-22 13:23:22 följande:
    HSS är en undersökning där dem spolar igenom livmodern och äggledare för att se så de inte är trång passage.

    Jag gjorde en sådan och det kommer jag aldrig glömma om man säger så.
    Den glömmer inte jag heller, fy... är jäkligt rädd för äggplocket med tanke på hur ont spolningen gjorde men enligt min läkare så är spolningen värre.
  • ammela
    Sandrahedin skrev 2017-01-24 11:31:00 följande:

    [quote=77339929][quote-nick]Karins08 skrev 2017-01-24 08:13:04 följande:[/quote-nick]Vi kör också via landstinget fast hos ivfkliniken

    Och ja, man vill ju prova! Kände mig så himla besviken när de inte hade växt som det skulle. Hela ivf behandlingen är ju så tålamodskrävande, och jag har nog inte så mycket sånt

    Själv hade jag äggplock förra måndagen och fick ett tillbaka i onsdags.

    Okej :) ja men såklart! Man har gått och peppat för det hör hur länge som helst, och skulle man behöva avbryta så försvinner ju rätt mycket hopp på en gång igen. Nä men det är samma här. Jag kommer troligtvis inte kunna hålla mig (om vi får en ägginsättning) att testa hemma innan det gått två veckor ;) har inte tålamod att vänta hela tiden :D

    Men så roligt! När ska du testa ? :)

    Stort lycka till nu att allt går bra!


    Tänkte samma som du, att det kommer bli svårt att vänta.
    Men har läst att sprutan man ska ta innan äggplocket kan ge positivt resultat på graviditet så man måste vänta innan det gått ut kroppen. Nått ni andra hört också?
  • ammela
    FiaW skrev 2017-01-26 23:40:48 följande:
    Tack! :)
    Så kul att vi är i samma fas. Jag är lite orolig för biverkningarna men det är bara att bita ihop. Har ni gjort två tidigare försök? Fick ni något till frysen då eller ni har kanske barn sen tidigare? Går ni privat nu?

    Förlåt för alla frågor men det är skönt när man äntligen hittar ett forum där ens problem och funderingar plötsligt är vardag för många fler.
    Jag kör långa, dock med Suprecur, har väldigt lite biverkningar och mår jättebra! Så det behöver inte bli skit :) va också rädd för att må dåligt innan jag började!!
  • ammela
    FiaW skrev 2017-01-27 09:56:09 följande:
    Okej, jag har Synarela. Skönt att höra att man kan slippa biverkningarna :)
    Jag har tagit min första dos nu i morse.
    När började du med nedregleringen?
    Jag är på dag 11 :)
  • ammela
    Emsoff skrev 2017-01-27 15:46:19 följande:
    Ah! Hoppas att du slipper överstimulering. Det verkar väldigt jobbigt! Lycka till på tisdag!

    Min smärta igår morse var tydligen en äggblåsa som sprack. Gjorde galet ont. Var nästan på väg att ringa 112, haha! Men det gick över på en kvart typ. Sen hade jag lite mindre ont hela dagen och var nojjig. Vid insättning såg han vätska. Och då berättade jag om min smärta. Vad bra att du berättade för doktorn om det (han tyckte väl att jag skulle sagt det direkt). Men då sa han att vätskan kom från blåsan som spruckit. Idag har jag knappt ont alls. Fryser som fan bara. 37,8 i kroppstemperatur, men läste att progesteronet kan göra att man får högre kroppstemp.
    Aj, låter inte skönt. Kunde dom svara på varför den sprack? Eller är det bara sånt som händer ibland?
  • ammela
    Villbligravidpcos skrev 2017-01-27 17:14:09 följande:

    Kom på en annan fråga, jag som förvarar gonal f i kylen, ska vätskan tas fram innan användning å bli rumstempererad? Eller spelar det ingen roll, om vätskan blivit rumstempurerad kan jag då lägga tillbaka den i kylen sen?


    Kan förvaras i rumstemperatur i 3 månader men ska ej användas efter det. (Enligt fass) Så med andra ord helt okej att ha framme under behandlingen. I alla fall den första som nog de flesta gör slut på under några dagar!
  • ammela
    ammela skrev 2017-01-27 22:13:55 följande:
    Kan förvaras i rumstemperatur i 3 månader men ska ej användas efter det. (Enligt fass) Så med andra ord helt okej att ha framme under behandlingen. I alla fall den första som nog de flesta gör slut på under några dagar!
    Tillägg. Efter öppnad spruta ska den användas inom 28 dagar. Så oavsett så kan den vara i rumstemperatur när den är öppnad!
  • ammela
    FiaW skrev 2017-02-01 19:03:26 följande:

    [quote=77369127][quote-nick]Karins08 skrev 2017-02-01 17:59:43 följande:[/quote-nick]Tack snälla! Nytt försök blir väl i mars.

    Har du börjat känna av något ifrån nässprayen?

    Det enda jag känner av är att det kryper i fötterna, jag sover lite sämre och brösten ömmar. Annars mår jag konstigt nog jättebra, nästan bättre än innan..haha..

    Men pratade med en sköterska idag som sa att fler biverkningar kan dyka upp längre fram. Ska ju trots allt ta den i nästan en månad sammanlagt.

    Var detta ert första försök? Korta protokollet?


    Skönt att du fortfarande mår bra!

    Jag är på dag 16 och mår fortfarande bra. Verkar som att jag får fortsätta en vecka till då det inte fanns något ledigt v 7 som vi hoppades på utan äggplock blir v 8.
  • ammela
    Milla8101 skrev 2017-02-04 20:36:32 följande:
    Jag fick testdag 13 dagar efter insättning, det låter lite tidigt.

    Förstår din oro och även dina tankar :) håller tummarna att det är guldägget du har fått tillbaka! :)
    Undra om den baseras på ens egna cykel. Tänker att om man har en kort lutefas (stavning?!) så kanske det är därför man får ett snabbare testdatum?

    Eller ändras hela cykeln av alla hormoner?

    Bara en tanke :)
  • ammela
    Xantan85 skrev 2017-01-31 15:52:37 följande:
    Gulle dig!! Vi hade två embryo kvar idag, båda fick högsta möjliga betyg så ett är insatt och ett till frys, alla var så positiva och sa att allt så bra ut som de kan, ett perfekt embryo som la sig högt upp vid slemhinnan som var 16 mm tjock!!! Jag känner mig lugn och helt överlycklig!
    När har du testdag? :) håller tummarna för er!
Svar på tråden IVF Januari 2017