Gjutjärn, rostfritt stål, teflon - vad väljer man?!
Hej alla!
Upplys mig, ni som är insatta Jag vill "sluta" med teflon. Eller iaf minska användandet av det pga de gifter den utsöndrar. Men vad ersätter jag med? Gjutjärn har jag förstått ska vara "bäst" men det är så tungt!! Känns inte som något man drar fram varje dag för att laga mat i...?
Jag har nu hemma både kastruller i rostfritt stål, samt stekpanna i rostfritt stål och sedan stekpannor i teflon. Sen har jag två kastruller från gastrolux som jag fått i gåva. Jag tycker de är suveräna, lite tyngre, men inget fastnar, lätta att hålla rena osv. Någon som känner till dom? Är dom i gjutjärn?Funderar i så fall på att satsa på fler från dom, då jag trivs väldigt bra med dom!
Jag är helt grön inom detta, trots att jag lagar mat varenda dag och gillar det men just redskapen har jag inte funderar jättemkt över förrän nu.
Så hjälp mig snälla. Vad rekommenderar ni? Och vad ska man tänka på? Vill ha det så miljövänligt, giftfritt som möjligt.