Inlägg från: Anonym (anarkisten) |Visa alla inlägg
  • Anonym (anarkisten)

    vad odlar ni??

    Jag anarkistodlar broccoli, bondbönor, slanggurka, blomkål, gul lök och potatis, som grönsaker. Inte så stora odlingar, 5 land, varje är ungefär 5x3 meter. Sedan har jag kryddland med salvia, gräslök, timjan, kyndel och citronmeliss. Landet är  insprängt med ringblommor, blåklint och kryddtagetes, som också är ätbara, men mest är där för att liva upp och vara fina. 

    Hittills har mina odlingar fått vara det de ska vara, nämligen något vem som helst får gå till och ta lite för husbehov, hjälpa till lite om de vill. Betala vad de vill om de vill. I år blir 6e året, och förhoppningsvis fortsätter det att gå bra.

  • Anonym (anarkisten)
    nokitus skrev 2017-01-13 19:48:48 följande:
    Oj. Det låter riktigt häftigt. Är det mycket folk som kommer då?
    Det vet jag inte exakt. Jag är bara där sent på kvällen/natten, så jag träffar aldrig de som tar för sig, men jag får många tack-lappar, fröpåsar, lite pengar och till och med barnteckningar. Förra året räknade jag ihop 630 kr, mest mynt, 37 olika handstilar och 7 teckningar, plus 10 olika förpåsar och 3 påsar sättlök. Lökarna har jag satt i höstas, och några av fröerna kommer jag så sen i vår.

    Det är roligt att göra så här, lite av en kick att ingen vet att det är jag. En dag kanske jag åker dit, men jag vet faktiskt inte vad straffet för att odla på oanvänd kommunmark kan ha för straffskala.
Svar på tråden vad odlar ni??