Inlägg från: Anonym (Förstående) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Förstående)

    Mannen skrämde livet ur barnen ikväll :(

    Jag är idag vixen 30+ men är uppvuxen med sådana omständigheter som du beskriver. Och minnena finns kvar. Min pappa kastade saker och skrek på mamma och oss. Det tog min mamma 15 år att lämna min pappa och det är det bästa hon har gjort. Han sökte hjälp efter detta då han insåg hur mycket han skadade sin familj och vi ville inte träffa honom.

    Din man har ett problem och kommer antagligen inte bemöta det förrän han förstår och accepterar detta.

    Men dina barn och ditt välmående går först. Om du är redo och har någon du kan få stöd och hjälp av så hade jag packat väskan imorgon. Sjukanmält mig från jobbet, sjukanmält barnen och åkt till min mamma eller ett syskon eller en vän. Det är dramatiskt och hårt. Men för er skull och så att din man ska förstå att han skadar er. Du behöver stöd just nu och det kan nog vara skönt och befriande att prata med någon på din sida tänker jag.

  • Anonym (Förstående)
    Anonym (Ledsen) skrev 2017-01-16 00:09:06 följande:

    Vart ska jag flytta? Hade gjort det om jag kunnat. Bor i hyresrätt som står på mig och det finns ont om lägenheter här. Även om jag skulle hitta en så skulle jag ha svårt att med min inkomst få en. Han däremot har bra jobb och inkomst och skulle inte ha problem att fixa nåt


    Då kan du kasta ut honom. Men det är ju jättesvårt. Har du någon som kan backa dig? Känns inte som att du bör vara ensam i detta.

    Är det bara du som står på avtalet? Annars har ni en svårare sits. Dock är det vanligast att mamman får lägenheten i en separation. Känns märkligt kanske i modern tid, men så är det.
  • Anonym (Förstående)
    Anonym (Belle) skrev 2017-01-16 00:16:03 följande:

    Ring polisen. Han förstör er egendom, skrämmer slag på er och utsätter er dessutom för fara. Det är definitvt läge att ringa polisen. Du bör dessutom polisanmäla så att det finns styrkt, i en anmälan, vad han utsatt dig och barnen för. Det komemr du ha andvänding för senare när det blir en eventuell vårdnadstvist och det kommer även hjälpa dig att kasta ut honom fortare. 

    Om du bor i en hyresrätt som står på dig kommer du få lägenheten, eftersom du har störst behov av den. 


    Problemet är att han kan ju manipulera polisen och sen bli mer aggressiv. Jag vet att det låter fegt. Men polisen gör inget om det inte varit fysiskt våld. Och ringer hon polisen nu är risken att det blir värre. Speciellt för barnen som sover.

    Då är det bättre att planera för en kontrollerad insats imorgon. Det finns ju journummer för kvinnor också där de kan hjälpa med alternativ och förslag. Det kanske kan kännas bra?
  • Anonym (Förstående)
    Anonym (Ledsen) skrev 2017-01-16 00:24:04 följande:

    Jag har tyvärr ingen kvar som vill stötta mig. Han har gjort illa mig så många gånger och jag har tagit honom tillbaka att alla har tröttnat på mig. Ibland blir jag rädd att han ska få en blackout och göra illa oss ordentligt på natten. Jag vet att det låter knäppt men jag har den oron. Förra året slog han mig medvetslös framför döttrarna och stänkte vatten i ansiktet på mig för att väcka mig. Äldsta tjejen pratar fortfarande om det och om hur rädd hon är att han ska döda mig


    Nej men usch!! :( :(

    Då måste du få hjälp av ett stödhem. Min syster fick hjälp så när hon var i liknande sits som du. Mycket pga att hon behövde bli skyddad (anonym). Jag förstår att det här kommer vara en av det jobbigaste sakerna du gör men för din skull. :/
  • Anonym (Förstående)
    Dumbledore skrev 2017-01-16 00:25:01 följande:

    Polisen gör VISST något om de kommer och ser ett sönderslaget hem.


    Nej inte alltid. Han kan ju säga att ungarna sabbade och levde rövare etc. Sen blir det ännu värre när polisen åker.

    De kommer inte ta honom, i bästa fall göra en anmälan om störigheter i hemmet. Såna här situationer är jätresvåra.
  • Anonym (Förstående)
    Dumbledore skrev 2017-01-16 00:31:49 följande:

    Jag tror polisen kan se skillnad på något ungar haft sönder och spåren efter en vuxen som gått bärsärkargång.

    Men det finns såklart säkert andra vägar att gå, för det är sant som du säger, det kan bli värre efteråt.


    Ja det är bättre att hon söker stöd imorgon och pratar med polisen då isåfall. Det kan ju hjälpa framöver.
  • Anonym (Förstående)

    Jag tycker att imorgon när din man åkt till jobbet så kontaktar du www.kvinnofridslinjen.se och pratar med dem. Du kan vara anonym om du vill. Sen kan de hjälpa dig att hitta bättre klarhet i vad du kan och bör göra. De är utbildade och vana vid din situation och vill bara hjälpa.

    Det brukar också finnas hem för folk i din sits dit man kan åka så länge och också får hjälp. Känns hemskt att folk lämnat dig i denna sits men jag vet ju så klart inte omständigheterna. Men du kan ju få nya vänner. Steg 1 är att skaffa en bra levnadssituation för dig och dina barn. Och bara genom att fråga om stöd och hjälp så är du ju på god väg.

  • Anonym (Förstående)
    Queennr1 skrev 2017-01-16 00:41:45 följande:

    Bas en tidsfråga innan barnen berättar för någon om sin hemsituation och då kommer du att betraktas som lika olämplig som förälder som han gör, när socialtjänsten får veta om du inte agerat för att skydda barnen.


    Sluta skräm och hotas. Peppa och stötta är en mycket bättre metod. Hon skriver ju för att hon vill ha hjälp. Det är inte så himla lätt alltid.
  • Anonym (Förstående)
    Anonym (Ledsen) skrev 2017-01-16 01:08:25 följande:

    Jag vet vad du menar för jag växte upp i en dysfunktionell familj också. Mamma lämnade pappa men tog inte med oss därifrån tyvärr:( Det är svårt. Jag har många barn varav en nyfödd och det är svårt att hitta någonstans att ta vägen med dom. Jag har lämnat honom 1 gång tidigare men det var ett helvete att hitta bostad till oss. jag var ju så svag och lät honom flytta in med oss :( barnen saknade sin pappa och han vägrade träffade dom och jag hade aldrig varit ensam tidigare. Kände mig svag och vilsen och visste inte hur jag skulle klara mig utan honom. När han ville tillbaka så gick jag med på det för deras skull. Men han förändrades inte som han lovat innan. Han har sina stunder då han är en bra pappa fast han kränker äldsta sonen grovt och han har börjat mer och mer med äldsta dottern också. Men han blir som en helt annan person när han blir arg. Jag vet att barnen inte orkar mer för det har dom sagt. Dom har berättat hjärtskärande saker om hur dom upplevt våra bråk. Jag har berättat det för honom men han förstår inte. Han tycker inte jag ska sitta och lyssna och bekräfta sånt hos barnen för då gör jag fel som förstärker känslan hos dom. Jag ska bagatellisera det dom säger och argumentera emot istället.


    Det är så himla hemskt att man hamnar i en så ond cirkel som du gjort. För precis som du säger så kommer barnen bli ledsna och din nyfödde är så klart inte så lätt att vara på "flykt" med. Jag var jätteledsen när min mamma lämnade pappa. Men väldigt tacksam idag. Och du kanske kommer få leva med ledsna barn nu om du agerar antagligen.

    Jag vet inte något bra sätt för dig som det kan lösa sig på utan jag tror att det bara kommer bli värre. Även om du kanske inte måste göra något direkt imorgon så kanske snart iaf? Och du kan ju som sagt ringa kvinnofriden förutsättningslöst bara för lite bollplank och pepp? Även om du har oss, så finns det ju så blandat med folk här och vissa kastar ur sig en massa onödiga saker. De som finns på kvinnofriden är snälla och vill hjälpa. :)

    Det är lätt för folk på nätet att säga att du ska ta dina barn och sticka men i verkligheten så är det inte så. Det är dina barns hem och deras pappa. Du kommer behöva massa stöd och det är inte alls lätt. Bli inte arg på dig själv för att du inte lämnat honom än. Du har faktiskt gjort något när du skriver av dig och får tips och råd här.
  • Anonym (Förstående)
    camelCase skrev 2017-01-17 11:45:15 följande:

    Kan ni som har kapat tråden snälla ta er diskussion någon annanstans! Ni hjälper knappast TS.


    Ja folk är så sjukt OT att det inte finns. Bara en massa personer som letar bråk på internet.
Svar på tråden Mannen skrämde livet ur barnen ikväll :(