Att sila frityrolja
Har precis skaffat en fritös, men saknar ett effektivt sätt att sila oljan efter fritering. Så tänkte kolla om det finns någon smart person som har några husliga knep på detta område...
-Jag har testat kaffefilter, det får jobbet gjort - men tar tre evigheter och dessutom stoppar oljan igen kaffefiltret efter typ en halvliter så jag måste byta filter.
-Jag har funtat på te-sil, men har bara te-silar av järn och är rädd att järnet drar åt sig oljan så mitt te blir oljigt nästa gång jag gör te, typ av samma anledning som det är obra att diska en järnpanna med diskmedel (är det en rimlig farhåga?).
-Jag har testat ett hyfsat fint durkslag - men då blir oljan inte helt perfekt silad - matrestbitar följer inte med men oljan bli fortfarande grumlig. Den stora frågan är då, hur mycket spelar det roll? Är det jätteviktigt att oljan bli perfekt silad - eller räcker det med att större bitar silas bort?
Tacksam för smarta svar :)