• Äldre 31 Jan 18:58
    38226 visningar
    22 svar
    22
    38226

    Jag misslyckas med min sjuksköterska-utbildning

    Jag studerar 2:a termin på Sjuksköterskaprogrammet på Malmö Högskola. Jag har tre tunga omtentor som flåsar mig i nacken och vi har nu börjat läsa massor nya kurser. Jag spenderar nästan all min vakna tid till skolan och det finns 2 anledningar till att jag misslyckats.

    1: Jag pendlar 3 timmar varje dag till/från skolan. Jag har hus, djur osv här så kan ej flytta närmare.
    2: Jag har aldrig tidigare gått i skolan. Grundskola var jag mest på sjukhus (har en kronisk sjukdom) och gymnasium gick jag aldrig. Jag gick folkhögskola vilket mest var lek och trams. Med andra ord har jag ingen studieteknik.

    Jag vill verkligen bli sjuksköterska och jag skäms så otroligt mycket över att jag misslyckats. Av första termin har jag bara klarat 15 av 30 HP... Det känns väldigt tungt att ha alla omtentor och senaste veckorna har bestått av konstant stress, ångest och skam.. 

    Snälla är det någon som har några tips som kan hjälpa mig? Jag vet inte vad jag ska göra.. Jag funderar på att hoppa av för det känns inte som att jag kommer klara av det endå, så varför tortera mig i 3 år och få 300.000 kr i studieskulder..

    Någon vän tipsade om att det finns "enklare" program för sjuksköterskor.. Någon som hört något om detta och kan rekommendera ett "enkelt" program någonstans? 

  • Svar på tråden Jag misslyckas med min sjuksköterska-utbildning
  • Äldre 31 Jan 19:03
    #1

    Har ni någon grupp som du kan gå med i klassen för att plugga i hop? Oftast finns det andra studenter under samma program som kan hjälpa andra studenter. 

  • Äldre 31 Jan 19:07
    #2

    Låter jobbigt att ligga efter så mycket. Som sagt, inga i klassen som kan hjälpa till eller som FU kan plugga tillsammans med?

    Måste bara fråga hur du kom in på programmet om du knappt gått i skolan? Jag sökte för några PR sedan och har gått grundskola o gymnasiet och löst upp vissa ämnen plus läst till undersköterska med högsta betyg i alla ämnen utom två för det blev VG ( som betygen var då). Jag kom inte in....

  • Äldre 31 Jan 19:12
    #3

    Kan du inte plugga under tiden du pendlar?
    Eller kör du bil 3 timmar om dagen? Det måste kosta en förmögenhet isåfall?

  • Äldre 31 Jan 19:16
    #4

    Ta en termin och läs in dina resttentor och försök kombinera med en kurs som ger mycket studieteknik.

  • Äldre 31 Jan 19:16
    #5

    Jo jag har försökt få andra att studera i grupp, men de flesta verkar mer intresserade av att plugga ensamma. De få gånger jag lyckats få någon att vilja plugga ihop känns det mest som de velat sitta o snacka skit istället för o plugga..


     


    Svar på frågor:


    Jag kom in genom att göra högskoleprovet. Skrev bara en gång och lyckades få 1.3. Jag hade nog rätt tur för på en av mattedelarna chansade jag i princip bara.. Men läst mycket böcker samt bott i USA så svenska och engelska delen fick jag nästan alla rätt på. 


    Jag pendlar med bil. Min bil drar bara 0.45 så inte så farligt dyrt, men blir kanske 1500 mer än busskort, men det är det värt. Det går heller inte någon buss/tåg därifrån jag bor.


     


     


     

  • Äldre 31 Jan 19:17
    #6
    Mkh1066 skrev 2017-01-31 19:16:19 följande:

    Ta en termin och läs in dina resttentor och försök kombinera med en kurs som ger mycket studieteknik.


    Kan du rekommendera någon kurs som ger mycket studieteknik?? Bra tips!
  • Äldre 31 Jan 19:27
    #7

    Spela in föreläsningarna. Lyssna på dom till och från skolan. Ha dom på hemma i bakgrunden. Enkelt sätt att lära sej utan ansträngning.

    Fixa fram gamla tentor och plugga på.

    Läs lite varje dag, spara inte allt tills tentan.

  • Äldre 31 Jan 20:02
    #8
    +1

    jag tycker också att det kan vara en bra idé att ta en termins studieuppehåll för att komma ikapp med tentorna.

    Jag förstår din känsla, jag läser också till ssk och första terminen kuggade jag alla tentor, mer än en gång.

    Just nu har jag studieuppehåll pga sjukdom men jag kan också känna mig "misslyckad" men försöker att tänka att man blir inte en sämre ssk för att man får göra om flera tentor eller att man tar studieuppehåll. det är faktiskt vanligare än man tror att man gör omtentor och tar studieuppehåll. Det är bara inte alla som vill prata om det...

    Så ge inte upp för lätt.

    Lycka till hur du än väljer att göra

  • Äldre 31 Jan 22:39
    #9

    Enklare program för ssk? Du måste ju vara patientsäker och skriva en kandidat. Det kan inte förenklas men du kan få hjälp på kåren och hos studievägledare med studieteknik.

  • Äldre 1 Feb 11:14
    #10
    Näng skrev 2017-01-31 22:39:43 följande:

    Enklare program för ssk? Du måste ju vara patientsäker och skriva en kandidat. Det kan inte förenklas men du kan få hjälp på kåren och hos studievägledare med studieteknik.


    Där har du nog fel. Jag har flertal vänner som inte klarat SSK-utbildningen i Lund och därför bytt till Kristianstad, varav samtliga uttryckt att utbildningen där varit väldigt mycket enklare när det kommer till tentor och uppsatser. 
Svar på tråden Jag misslyckas med min sjuksköterska-utbildning