Inlägg från: Anonym (.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (.)

    Hur mycket pengar lägger ni på kläder i månaden?

    Har tvillingar på 3 år och när de behöver nya kläder blir det ju en del. Men jag och karln försöker hålla klädinköpen nere, av kostnads- och miljöskäl. Lagar om det går sönder och "använder upp" det vi har innan vi köper nytt. Så, utslaget blir det väl 500 kr i månaden för alla tillsammans. 

  • Anonym (.)
    Fru Ve skrev 2017-02-03 09:25:11 följande:

    Jag lagar också kläder som är sönder, om det t.ex. är ett litet hål på knät på barnens jeans eller någon liten reva i en tröja. Kanske inte sätter på barnen de kläderna om vi ska på finkalas, men i skolan eller förskolan så duger det tycker jag. Vet inte om det är ovanligt, att de flesta istället slänger alla kläder som det blir ett hål i. Det är ju en anledning att jag mer sällan behöver köpa nytt och sparar massor av pengar.


    Ja, jag är också förvånad över att det verkar vara ovanligt att laga kläder idag. Det är ju inte direkt svårt eller tidskrävande.
    Antar att folk väldigt gärna vill köpa nytt, så det blir en tacksam ursäkt när kläder går sönder.

    Efter att ha tänkt på summan i TS så började jag tänka på vad det innebär i klädmängd. 10 000 kr i kläder varje månad skulle nog fylla hela vår bostad efter ett år... Vad gör man av allt? Hur hinner man ha på sig det? Används plaggen bara en gång? Då kan man ju inte ha gillat det särskilt mycket när man köpte det.

    Jag kan ha förståelse för att man känner att man vill leva lite, särskilt om man redan har ett bra sparkapital, men just tokkonsumtion av kläder är ju ganska dåligt för miljön.
  • Anonym (.)
    Anonym (Singelpappa) skrev 2017-02-03 20:42:57 följande:

    Har två snart vuxna hemmaboende shoppingintresserade döttrar på 22 och 24 så det blir naturligtvis en ganska stor del av min månadsbudget. 7-8 tusen kanske, vilket nog är dubbelt mot vad jag vill lägga på kläder åt barnen.


    Är det du som betalar för dina vuxna döttrars klädshopping?
Svar på tråden Hur mycket pengar lägger ni på kläder i månaden?