Inlägg från: boken |Visa alla inlägg
  • boken

    Psykiatri

    Omgiven av psykopater, Omgiven av idioter av Thomas Eriksson bra läsning för alla/mvh/dyslexiGlad

  • boken

    skinad mellan kvinnlig och manlig psykopati ?


    Så här känner du igen en kvinnlig psykopat.


    Manliga psykopater är vanligast men de kvinnliga är betydligt mer manipulativa och diskreta än sina manliga motparter. Och därmed till och med vara farligare.


    Den kvinnliga psykopaten är ofta bortglömd, men det finns all anledning att vara uppmärksam på henne. En manlig psykopat kännetecknas speciellt av att vara charmerande, impulsiv, ha stort självförtroende och sakna förmåga till ånger och empati. En amerikansk och en norsk studie framhäver följande egenskaper som typiska för just kvinnliga psykopater:


    ? Flirtiga
    ? Manipulativa
    ? Stjäl och ljuger
    ? Verbalt aggressiva
    ? Exkluderar sina offer från sociala nätverk
    ? Använder sex för att uppnå ekonomisk och social vinning
    ? Känslomässigt labila
    ? Svartsjuka
    ? Kan uppvisa självskadebeteende


    Kvinnliga psykopater är sällan våldsamma och de är oftast inte heller lika charmerande eller har samma extrema självförtroende som manliga psykopater. Kvinnliga psykopater är mycket mer diskreta i till exempel sitt manipulerande beteende än män. Och det är just den tendensen som gör att den amerikanske psykologen Seth Meyers menar att den kvinnliga psykopaten kan vara farligare än den manliga, eftersom samhället i stort inte är vant att betrakta kvinnor som psykopater.


    Seth Meyers nämner som exempel den utåt sett omtänksamma kvinnliga sjuksköterskan, som i sitt vårdande yrke sällan ses som en psykopat. Men där kan hon diskret leva ut sitt destruktiva beteende ? som i slutändan kan vålla lika stor skada som männens våld.


    Så, slutsatsen är ? kvinnliga psykopater är kanske lika vanliga som manliga. De är bara (ännu) bättre på att gömma sitt sjuka beteende. Kvinnan på bilden ser förvisso skum ut, och det är hon också. Hon är Karla Homolka, dömd för kidnappning, våldtäkt och seriemord. En riktig mys-tjej med andra ord.
     :O


Svar på tråden Psykiatri