Inlägg från: TheDummy |Visa alla inlägg
  • TheDummy

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    KillBill skrev 2017-02-03 18:02:49 följande:

    I den här tråden tänkte jag att vi samlar tankar om moderatledningens beslut att inleda samarbete med Sverigedemokraterna, ett parti med rötter i nazism, rasism och främlingsfientlighet. 


    Ge sig nu! Kom inte ned på min nivå nu!

    Hur ska vi annars kunna diskutera sakfrågor, som "vuxna" människor?
    #MakingThingsGreatAgain
  • TheDummy
    nihka skrev 2017-02-10 15:28:22 följande:
    Jepp. Det är jag och andra som inte kan tänka sig att rösta på ett parti som vill samarbeta med ett främlingsfientligt och rasistiskt parti som höjer sina röster nu och detta ger ett ras på 5,8% för M.

    Sedan har andelen osäkra också ökat kraftigt och några av dem kommer också att välja bort M.
    Det finns faktiskt de som sedan lååång tid tillbaka egentligen vill rösta liberalt, men som faktiskt har avstått just för att det i praktiken har varit en röst på M i slutändan. 

    Är inte ett dugg förvånad över att M är det första partiet som bryter marken åt det hållet heller.

    Blockpolitiken har ingen framtid förutom hos de som i slutändan tjänar på att det blir ett antingen "vi  eller dem" klimat.
    #NotSayingThis
  • TheDummy
    Världsmedborgare skrev 2017-03-16 20:09:04 följande:
    Hörde att Gotlands ledande Moderat hoppat av M (politiken), för att M börjat samarbeta med det högerextrema SD.

    Skulle inte förvåna om vi kommer att få se fler avhopp framöver.., inte direkt ovanligt att fler följer efter när väl "proppen gått ur" i en sakfråga som så tydligt delar ett parti.

    Och när M-topparna själva säger sig inte förstå varför dom tappar väljare, så lär det knappast bli den förändring som M:s väljare vill ha.
    Det var lite på det här viset som avhopparna från Socialdemokratin bildade Vänstern i forna dagar.

    Det finns alltid motsättningar inom partierna, lika mycket som det finns motsättningar mellan samtliga riksdagspartierna. Jag hade dock räknat med at KD skulle vara först ut att hoppa ytterligare ett steg åt höger än M, men samtidigt är jag inte ett dugg förvånad över att M gjorde det heller.
  • TheDummy
    Flash Gordon skrev 2017-03-17 17:45:42 följande:
    Sossarnas våta dröm.

    Splittra borgerligheten för att kunna spela ut de andra partierna mot varandra och kunna behålla makten för evigt.
    Jag tror inte att det enbart är så enkelt heller. Jag minns väl, trots att jag inte var stor nog att kunna rösta själv, när det var dags att rösta om medlemskap till EU, om Euron. 

    Jag växte upp i Moderaternas våta dröm, i Täby, Näsbypark.

    Den platsen jag fick möjlighet att växa upp i, återspeglar inte mina värderingar, just av den anledningen att om mina föräldrar hade haft samma begränsningar som jag plötsligt hade när jag väl blev vuxen, så hade jag aldrig fått möjlighet att växa upp just där jag växte upp heller.

    Jag menar helt enkelt att det krävs en viss inkomst och vissa förutsättningar för att ens ha chansen att etablera sig i Näsbypark idag... Jag personligen är inte intresserad av att ta ett 5 miljoners-lån för att bo i en 2:a med mina 3 barn + fru, när det enbart kostade mina föräldrar 3000 :- i månaden. 

    Det finns mer eller mindre enbart ett bostadsområde kvar och som fortfarande består av hyresrätter (men många ihärdiga försök har gjorts för att omförvandla dessa till bostadsrätter = 4 miljoner / lägenhet i snitt)

    Man kan kalla det vad man vill, men inget samhälle/område mår bra av enbart en viss typ av människor, av den enkla anledningen att det är inte så verkligheten ser ut eller kommer att se ut någonsin
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten