Inlägg från: man och nöjd |Visa alla inlägg
  • man och nöjd

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    SteveMcQueen skrev 2017-05-18 17:32:16 följande:

    Sverige är på väg ner mott botten.

    MEN väldigt få verkar bry sig så länge de inte själva blir drabbade.

    "Det där kommer aldrig drabba mig" tänker flertalet svenskar när de läser tidningsrubrikerna.


    Man ska bry sig om sina nära och kära. Bättre att lägga energin på att se till att de har det bra än att tro att våra politiker ska göra något för oss.

    Bara tanken på vilka som sitter och styr får mig att vilja spy. Talar då om samtliga riksdagspartier. Korkade är det gemensamma ord jag kommer på för dem.

    Sen har vi media och godhetsmaffian. Det är inget fel med att vara god. Men...om man saknar sinne för proportioner och kunskap kring vad som bygger ett samhälle och vad som river ner det - så är risken att godheten leder till katastrof för alla.
  • man och nöjd
    FDFMGA skrev 2017-05-19 16:06:48 följande:
    Tror jag inte för ett ögonblick.

    Det skiljer en avgrund mellan SD och alla partier utom delar av M och som om inte detta vore nog så visar utvecklingen för M med alla önskvärd tydlighet hur det går för ett parti som samarbetar med rasister.

    Efter 2018 kommer vi knappast att ha någon rödgrön regering men heller ingen regering som tvingas söka stöd hos SD.

    Jag utesluter inte att Kinberg Batra gör en storpudel och kommer överens med S, men betydligt troligare tror jag att det är med antingen en ren S-regering eller också ett mer eller mindre formaliserat samarbete mellan S (MP), C och L.

    Jag gissar också att kravet från L och C på S blir att man dumpar V medan kravet från S blir att l och C dumpar samarbetspartners som samarbetar med rasister.

    Frågan är närmast om S, L och C tillsammans får majoritet i riksdagen, jag skulle tro att de får det.
    Dumpa mp, v och sd så bir jag nöjd. Men då återstår ett litet problem: Man kan då bara välja mellan storalliansen och diverse idioter i hörnen. Inte så bra för demokratin.
  • man och nöjd
    nihka skrev 2017-05-19 17:36:51 följande:
    Båda utmärkta hörn på sina olika sätt. Båda har styrt landet och ska ha ett stort tack för vad de har åstadkommit för landet och landets alla invånare.

    Politiker måste väl vara det i särklass mest otacksamma arbetet tätt följt av lapplisa och skattemas
    Nä, vare sig sd, v eller mp kan anses vara utmärkta hörn. Tvärtom faktiskt.
  • man och nöjd
    nattuw skrev 2017-05-19 18:21:29 följande:
    Det handlar inte om godhet utan om att positionera sig emot något. Detta något måste då demoniseras för att motivera det egna ställningstagandet. Men det innebär inte att det finns någon god sida.
    De positionerar sig mot sunt förnuft, i sin iver att framstå som goda människor.

    Det finns 3 sorters människor. De driftiga, de lata och de som förstör.
  • man och nöjd
    FDFMGA skrev 2017-05-20 08:04:54 följande:
    Hm, nu har jag inte något emot MP.

    Men samtidigt är jag realist. Jag gissar att C vill stå för den miljöpolitiska profilen - eller lite elakt uttryckt vara det miljöpolitiska samvetet - i ett blocköverskridande regeringssamarbete.

    Skulle C, L och S tillsammans få en majoritet av mandaten så skulle det också finnas en reell opposition: V till vänster, MP med miljöprofil, M till höger och SD som ett alternativ för gnälliga populister.
    Det passar väl iof mp bra att släppa miljöpolitiken. Det enda mp står för idag är väl fri invandring till unga män. Dessutom gör man allt för att jävlas med svenskar som försöker ta sig till jobbet.

    C, L och S får inte majoritet.


  • man och nöjd
    Flash Gordon skrev 2017-05-20 14:18:23 följande:
    Med tanke på att C utnämnt S och LO till sina huvudfiender och att L öppnat för "blocköverskridande samarbete" förutsatt att det avser hela Alliansen och bara S så känns det du skriver om rätt orealistiskt.
    S - 25%
    C - 15%
    L - 5%

    Det räcker inte.
  • man och nöjd
    FDFMGA skrev 2017-05-21 05:45:05 följande:
    Tja, det är ganska troligt att just det kommer att hända.

    Ser du till senaste Sifo så får S 29,5 procent, C 12,6 och L 5,7 - tillsammans blir det 47,8 procent, vilket räcker för en majoritet av mandaten i riksfagen.

    Övriga partier som kommer in har endast 41,9 procent av rösterna medan partier som inte kommer in får drygt 10 procent av rösterna. Även om MP kommer in, 3,7 i Sifo men om man tar 4,0 i stället - så skulle C, L och S få en majoritet av mandaten.
    Fullständigt orealistiskt. Småpartierna brukar alltid lyckas samla kraft och komma in till slut. Möjligen kan mp bytas ut mot FI, men det går ju på ett ut.

    S kommer inte att få 29,5%.
    SD kommer bli mycket större än vad SIFO vill tro.
    C landar förmodligen kring 10%


  • man och nöjd
    KillBill skrev 2017-05-21 12:55:20 följande:
    Tror du inte att en socialdemokratisk regering leds av en socialdemokrat? Tror du inte att alliansen blir sur över att Björklund kallar en regering där socialdemokraterna bara är stödparti för socialdemokratisk? 
    Så länge inget händer som slår hål på dagens strukturer så är en Alliansregering omöjlig efter valet 2018.

    SD + S kommer få över 50%. Därmed kan Åkesson krossa Alliansen genom att rösta på Löfvéns budget. En regering utan s blir därmed otänkbar.

    En rödgrön regering skulle kräva fortsatt DÖ. Alliansens väljare skulle dock inte acceptera att de ännu en gång lägger sig platt.

    Ett samarbete mellan s och Alliansen blir lite som att alla går ihop och bildar regering. DEt fungerar naturligtvis inte heller.

    Sverige står inför en politisk kollaps.
  • man och nöjd
    nihka skrev 2017-05-21 15:18:11 följande:
    Hahahaha! En till kollaps.

    Kollaps, mer kollapsad, mest kollapsad. 
    Åkesson statminister om 5 år. Smaka på den.
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten