Inlägg från: Världsmedborgare |Visa alla inlägg
  • Världsmedborgare

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    nihka skrev 2017-02-13 13:59:31 följande:
    Det kanske de så småningom gör också. Delar på sig. Det är nog med inre stridigheter som blossar upp hela tiden för att motivera flera utbrytargrupper. En lär fylla SvP gamla plats och en kanske blir som Ny Demokrati.
    Dom har ju redan delat på sig, ungdomsförbundet finns inte kvar, dom blev ju uteslutna, och det är väl folk från det som ska eller redan har bildat ett nytt parti?
    Har jag fel där?

    Och vad gäller Ekeroth/Järnrörs-bröderna så kan jag mycket väl tänka mig att dom drar iväg ytterligare några snäpp högerut.
    Dom är så pass politiskt starka namn, att dom säkert kan få med sig ett antal likasinnade från SD till nåt annat parti.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Flash Gordon skrev 2017-02-13 14:02:41 följande:
    Precis som S till slut blev salongsfähiga av att bli av med sina extremister så kommer SD givetvis att gynnas av att bli av med sina.
    SD är idag kring 20% oficiellt (och säkert lite större ändå) så de har råd att tappa ett par procentenheter av de mest extrema om det skulle vara så. Men du underskattar kraftigt mängden pensionärer som stödjer SD - och de pensionärerna är nog inte de som är är bland de mest extrema. 

    Huvudpoängen är hur som helt att de absolut flesta moderaterna lugnt stannar kvar. Eftersom AKB nu gör det som moderaternas väljare vill.

    Om de som inte svarar M denna gång gått till Lööf eller soffan är för tilläfllet av mindre betydelse. Själv ser jag en koppling mellan ett ovanligt stort tapp för M med ett ovanligt stort plus för soffan.

    S har alltid varit salongsfähiga hos folket, om du inte menar att dom var illa omtyckta av högern, men det har dom alltid varit och är väl fortfarande till viss del det, iaf om du kommer lite längre ut på högerkanten .

    Och du pratar ju om tiden när politiska partier knappt var uppfunna, och det varit/var en tid när det heller inte var lagligt att bedriva politiska rörelser.
    Att det då efter starten bildades nya falanger, det är den enda naturliga utvecklingen som kan bli av en (politisk)folkrörelse som aldrig existerat tidigare.

    Och vi måste långt in på 1900-talet för att det ska bli lagligt med vissa politiska partier, och frågan är väl om det ens ska vara lagligt med politiska partier, där våld finns med som en punkt för att överta makten.

    Och frågar du mig, så tror jag inte ens SD har 10% av folkets röst/sympatier.
    Det grundar jag på vad folk tycker i sakfrågor, och vid den senaste utfrågningen, så fanns SD väljare i nån större utsträckning, enbart i frågan om invandringspolitken, möjligen nåt annat, minns inte.

    Och eftersom den frågan inte längre är i fokus hos väljarna, så förfaller det inte otroligt om vi kommer att få se SD försvagas, allt mer ju närmare valet vi kommer.

    Och skulle det bli ett nytt parti med invandring som huvudfråga, ja då blir risken för en flykt från SD mer än uppenbar.
    Så för din egnen skull, får du hoppas att SD kan hålla ihop, annars lär nästa val bli en besvikelse.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Flash Gordon skrev 2017-02-13 21:04:56 följande:
    Absolut inte. Sossarnas första två-tre decennier som parti var fullspäckade med kravaller, bråk, interna strider, politiskt våld ...

    Svergies första terroristattentat (Amathea-bomben) härörde sig från Socialdemokraternas ungdomsförbund, Ungsocialisterna.

    Hade du levt på den tiden och haft internet hade du suttit på forum och skrivit om S på samma sätt som du talar om SD nu.

    Det kan du ju tro, om du vill.

    Ja vad ska SD:s väljare hänga upp sig på, när inte längre invandringen är nåt som drar?
    Så jag skulle inte bli det minsta förvånad om SD bara kommer att minska framöver, nu när folk prioriterar annat än invandring.., och SD saknar ju helt en egen politik, det är mest bara plock från andra partier, med lite skillnader i mer eller mindre i pengar/anslag.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Flash Gordon skrev 2017-02-13 21:04:56 följande:
    Hade du levt på den tiden och haft internet hade du suttit på forum och skrivit om S på samma sätt som du talar om SD nu.

     
    Inte en chans, SD har sitt ursprung i nazismen, och håller forfarande på i dess omgivningar,  S eg inget ursprung alls, eller från folket om du heller vill det.

    S kommer från en tid när inget var tillåtet att protestera mot, allra minst mot överheten, så att det blev kravaller och bråk är precis vad som händer när folk börjar säga ifrån.
    Det hände då och det händer fortfarande i länder där folket inte har nån makt, där demokrati saknas.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Flash Gordon skrev 2017-02-15 15:39:52 följande:
    Så du tro på ritkigt att invandringsfrågan är borta nu? Du vet om va att det är nu som konstanderna för de senaste årens invandring börjar komma direkt till kommunerna?! Folk kommer att ha lagom mycket tid på sig fram till nästa val för att se vad som händer med välfärden  alndet. Så nä, invandringen som politisk fråga är inte död.
    Jag tror?
    Jag behöver inget tro, det är vad svenskarna nu svarat på frågorna om vad som är viktigast, så det är inget jag tror, utan vad svenskarna påstår är viktigast, och det är alltså inte invandringen.

    Tror, ja det gör jag när jag tror att invandringen ytterligare kommer att minska som huvudfråga hos svenskarna.
    Och jag håller helt med svenskarna, närdom säger att skola, vård och rättsväsende är viktigare än invandringen, själv skulle jag även vilja lägga till infrastruktur och energiförsörjningen. 

    Invandringen är inte ens nåt jag tänker på dagligen, det är en fråga som löser sig, när resten av samhället fungerar bra, och just nu så fungerar det mesta väldigt bra.
    Så det svenskarna nu pekar ut, det är de enda områden som vi/Sverige har akuta problem att lösa.

    Och vad vi behöver göra där, är att skapa förståelse för att det inte finns nån quick fix utan kommer att ta några år att åtgärda, men att det nu satsas stort på att lösa det.

    Och välfärden får allt fler i Sverige ta del av, det vittnar den minskade arbetslösheten om.  
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    JTA skrev 2017-02-16 12:53:23 följande:
    Vad tror du om invandrarnas bidrag till problemen inom skola, sjukvård och rättsväsende.
    Ja inte beror bristen på personal inom dessa yrken på invandringen, det är ett problem vi/staten helt skapat på egen hand.

    Och inte blir det bättre när politker säger att sjukhusen saknar platser för de som behöver vård, så folk i allmänhet tror det är fullt på sjukhusen.
    Just den typen av påståenden är vad som i dagligt tal brukar kalls för desinformation.

    För sanningen är inte att sjukhusen saknar vårdplatser i fysisk bemärkelse, utan att dom tvingats stänga avdelningar i brist på personal., och även i viss mån, tidigare besparingskrav
    Vi har gott om plats på våra sjukhus, men ingen personal som kan bemanna dom.

    Så inte i någor fall kan de problem vi/staten själv skapat i vården, härledas till invandringen

    Vad gäller skolan, så är de flesta svenskar idag medvetna om vad som orsakat de problem som finns där.
    Och dom problemen liknar i mycket de som finns inom vården.
    Det är presonal som saknas, inte fysiska lokaler, lokaler finns men vi har stängt ner dom, eller fanns i vart fall, flera kan ha tagits över av andra aktiviteter eller rivits.
    Så det kan finnas behov av att bygga nytt, vet inte det med nån större säkerhet.

    De övriga problemen i skolan får nu anses som klarlagda, där t.o.m våra folkvalda (inte alla) erkänner att det fria skolvalet mer stjälpt än det hjälpt.
    Det fungerar helt enkelt inte som tänkt, utan där behöver vi/staten gå in och styra upp rätt så hårdhänt, så att vi bryter segregationen den ställer till med.

    Det kommer förstås att bli ett jäkla liv från vissa liberaler och från högerhållet, det räknar jag helt med.
    Men nu handlar det om den uppäxande generationen och att ge dom bra/bästa försutsättningar att lyckas med sin skolgång.
    Inte om de halvt utlevade politiker och föräldrar som skränar högljutt för att dom är rädda för att just deras ungar hamnar i fel sällskap och miljöer.

    Det finns även uppenbara problem med betygssättningen, och även där finns det fria skolvalet och de privata skolorna med som en del av problematiken.
    Vilket är givet när det handlar om pengar till verksamheten = höga betyg gör en skola attraktiv = fler sökande elever = mer pengar från oss/staten = att fuska med betygen blir då ett alternativ, och bevisligen så förekommer det fusk.
    Så även där behöver vi/staten gå in och med kraft styra upp verksamheten.

    Till sist då rättsväsendet.
    Ja även där finner vi liknande problem, där persnalbristen är det mest uppenbara, och där omorganisationen förvärrat det problemet.
    Just nu så används inte Polisens personal optimalt, långt därifrån, det är vad alla Poliser över hela Sverige säger samstämigt., utom nån person här och där i chefsposition, som du säkert hört talas om de senaste veckorna.

    Eg är inte Polisens problem speciellt svåra att lösa, men det kommer att ta tid, av samma anledning som för skolan och vården, personal behöver utbildas för att kunna anställas.
    Det hjälper alltså inte att rösta på ett visst parti, tiden det tar att utbilda personal kan ändå inget parti göra nåt åt.

    Men det finns saker som går att göra nu, som att anställa fler civila, (vilket nu görs i rätt stort antal) så att Poliserna får mer tid över att ägna sig åt riktigt polisarbete och inte blir sittande bakom skrivbordet att fylla i "papper" ett arbete som ofta kan göra av civiltanställd personal.
    Kort, vi måste få ut de Poliser vi har i dag till de platser där de kriminella befinner sig.

    Jag blir rent ut sagt förbannad, när jag hör att Poliser inte vågar ge sig dit där de kriminella "tagit över".
    Om dom är rädda för de kriminella så skulle dom inte sökt sig till Polisen, för vad ska vi medborgare till med en Polis som inte har kurage nog att ingripa mot just de som de är anställda för att bekämpa?

    Som du ser så finns det ingenstans som invandrarna eller flyktingarna kan beskyllas för att vara huvudorsaken till problemen.
    Det är problem vi själva skapat, problem som vi givetvis åxå kan lösa, men det gör vi inte genom att skylla ifrån oss på andra.
    ------------------------

    Läs gärna det här: goo.gl/YmHb07 
    En bra debattartikel som visar hur fel det kan bli, när någon försöker skylla på invandringen.
    Men den säger även hur lätt det är att visa på hur fel denne Polis har.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    FDFMGA skrev 2017-02-16 14:55:48 följande:
    Dt skulle jag inte vara så säker på, tror du bortser från Trumpeffekten

    Wilders backar ordentligt i den senaste opinionsundersökningen i Holland. 

    På ett plan tror jag Trump var det bästa som kunde hända Europa. han lyckas få allt fler att inse hur galet okunnig och inskränkt högerpopulismen är.

    Jag tror att M och SD tillsammans får högst 30 procent vid valet 2018.

    www.svd.se/wilders-backar-i-opinionen-infor-v...
    Jag är böjd att hålla med dig.
    Trump har sannolikt fått många av de väljare som finns hos de Europeiska högerextrema partierna, att vara på tårna för vad som händer här i Europa och i dessa partier.

    Vad gäller de mer sansade väljarna, så tror jag inte dom längre tål värst mycket av skandaler eller utpräglade rasistiska utspel från "deras parti". 
    Dom ser nu vad som händer i USA och vilket elände det ställer till med, och ser dom liknande saker hända här, då kan mycket väl gränsen vara nådd för vad dom orkar med.

    Och skulle inte Le Pen bli president i Frankrike, då tror jag inte extremhögern längre har nån chans att bli riktigt stora här i Europa.
    Just nu ser det heller inte ut som Le Pen skulle överleva 2:a valomgången i Frankrike, så det kan ta slut för extremhögern fortare än dom tror.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Bergis skrev 2017-02-16 15:58:25 följande:
    Varför skulle det vara slut för högern i Europa när Le Pen förlorar presidentvalet? Högern har succesivt vunnit mer och mer mark under 30 års tid. Varför tror du på trendbrott?
    Politik behöver alltid draglok, och när dom loken tappar kraft, så brukar följarna ganska snabbt tappa lusten, och Le Pen är just ett sån´t lok här i Europa.

    Av samma anledning som extremvänstern försvann/drabbades av ett trendbrott, d.v.s extremism är aldrig speciellt långlivad, därför kommer det ett trendbrott även för extremhögern.

    Knappast nåt som bör förvåna dig/någon, då majoriteten av alla människor i grunden är rätt lika vad gäller åsikter, så de flesta hamnar förr eller senare mer eller mindre i mitten av åsiktskorridoren.
    Speciellt brukar det synas åldersmässigt, du hittar betydligt färre extremister längre upp i åldrarna, för att vi äldre har mer insikt och erfarenhet.
    Vi vet att det inte finns nåt bra med extremism, och de flesta av oss var betydligt mer "extrema" som unga.
    Men med åldern kommer insikten, att det bara är dumt att skrika sig fördärvad över olikheter och skillnader, när det är så mycket mer lönsamt och konstruktivt, att samarbeta och samverka i alla sammanhang.

    Man skulle kunna säga, att det är jobbigt att befinna sig bland det mer extrema, oavsett om det är politik, religion eller om det bara gäller dig själv som person.
    Det är "kul" i början, när man har flyt och medgång, men blir jobbigt i längden, från det då man att alltid börjar bli ifrågasatt och motarbetad.
    Speciellt när majoriteten mobiliserat sig och det mesta tycks gå emot ens tyckande, politik och livsåskådning, och där hamnar alltid det mer politiskt extrema med tiden.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    JTA skrev 2017-02-16 15:34:00 följande:
    Intressant att man kan vara så kritisk mot samhällsutvecklingen utan att med ett ord ta med den största samhällsförändringarna vi sett. Är det månne så invandring inte FÅR vara bidragande orsak till någonting negativt? Axiomatiskt.
    Menar du att den flyktingvåg som vi nyligen haft skulle vara den största samhällsförändringen vi sett i Sverige?

    Herregud, den invandringen är ju ingenting i jmf med t.ex övergången från bondesamhället till industrisamhället, eller från det senare till tjänstesamhället, och det löste vi utan att vi drabbas av nån total samhällskollaps.
    Där pratar vi förändringar av hela samhällsstrukturen som påverkat Sverige ut i minsta byhåla.

    Så vad är lite invandring att bråka om, en invandring som stora delar av Sverige inte ens märkt av på nåt påtagligt sätt.

    Ska vi hårddra det, så är det bara delar av storstadsområdena som drabbats negativt i vissa avseenden.
    Jämför det med dom stora samhällsomvandlingarna, som drabbat över 90% av Sveriges samhällen negativt inom de flesta områden.

    Ja det är troligen så enkelt, att invandringen inte är det jätteproblem som det från vissa håll framställs som.
    Men den ges skulden till det mesta, ja t.o.m problem vi dragits med under lång tid skylls på invandringen, som bostadsbristen.
    Vi kanske istället ska vara tacksamma för att invandringen gjorde så att vi inte längre kunde skjuta bostadsbyggandet på framtiden.
    Vi kanske ska vara tacksamma för att invandrarna gjort så att personalbristen blev så påtaglig i skola, vård och hos rättsväsendet, att det nu äntligen händer nåt konkret.

    Självklart är det inget att vara tacksamma över att vi nu ser problemen tydligare, och att vi konkret drabbas av dom.
    Men sak är säker, det är absolut inga nya problem som orsakats av invandringen, den har bara tvingat oss att göra nåt åt dom gamla problemen, och att inse att det inte längre duger att spara, skjuta allt på framtiden, eller tro att det privata ska lösa allt åt oss.

    Och jag är jävligt tacksam för att det har hänt.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Bergis skrev 2017-02-16 19:30:49 följande:
    Nu går ju FN och Le Pen mot sitt bästa presidentval någonsin även om hon inte lär bli president. Så detta draglok har ju blivit starkare, inte svagare.

    Beträffande extremism är inte denna höger extrem längre utan en vanlig uppfattning bland befolkningarna i västvärlden. Så jag är av uppfattningen att ditt resonemang haltar. Inget av det du nämner talar för ett trendbrott.
    Jag har inte påstått att trendbrottet kommer precis nu, men det kan göra det, om Le Pen inte vinner valet, och det under närmaste tiden bara blir motgångar för Trump.

    Fast det är intressant att du själv insett att extremismen inte har nån framtid, och att de mest högerextrema redan börjat lämna den bakom sig och börjat vandra mot mitten.

    Så man skulle kunna säga att ett visst trendbrott redan skett.
    Och vi ser det även här i Sverige, då vissa gammel SD:are tycker att SD blivit för mjäkigt, och inte längre tar tillräckligt allvarligt på hotet från invandrarna.
    Vi ser det även på att det nu i princip finns två SD, där ena falangen utgör det gamla ungdomsförbundet.

    Det ska bli intressant och följa den utvecklingen, hur folk kommer att välja parti när väl det "Nya SD" är etablerat.
    Speciellt som M:s politiker verkar ha svårt att förklara för sina väljare var dom hör hemma och var deras sympatier eg finns.

    Det börjar mer och mer likna vänstern på 60-70-talet, när dom delades upp i nya partier fortare än man hann med att lära sig namnen på dom.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten