Inlägg från: Anonym (Min mamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Min mamma)

    inlagd på psyket

    Min mamma har varit inlagd. Dörrarna var låsta, men hon kunde när som helst be personalen att låsa upp så hon kunde gå ut. Om du inte är tvångsinlagd får de inte hindra dig från att gå och du kan skriva ut dig själv när du vill (sålänge de inte beslutar om tvångsinläggning vill säga)

    Min mamma hade sin mobil och ipad med sig. Men personalen uppmuntrade till att titta på TV i sällskapsrummet och prata med de andra inlagda framför att sitta vid iPaden. Det såg ut som vilken avdelning som helst. Det fanns ett gemensamt sällskapsrum med en soffa, några stolar och en TV.

    Mediciner delas ut vid behov och då de ska tas. Har det inte beslutats om tvångsåtgärder kan du vägra medicin, men för din hälsas skull är det inget jag skulle rekommendera. De är ju utskrivna av en anledning.

    Det är mer förvaring än behandling. Du får medicin men inte någon psykologkontakt eller liknande.

  • Anonym (Min mamma)
    Anonym (Oj) skrev 2017-02-11 15:19:26 följande:

    Om det är första gången hon blir inlagd eller kommer in i systemet så är det möjligt att hon får prata med en psykolog för att utvärdera den mentala hälsan och vad roten till problemet ligger. Det är inte säkert, men inte omöjligt iaf :)


    Hon är schizofren och har varit inlagd flera gånger. Hon pratar med en psykolog, men det är på öppenvården. Vad jag menade är att de inte har terapi då man är inlagd.
  • Anonym (Min mamma)
    Anonym (Inlåst) skrev 2017-02-11 21:59:08 följande:

    Såhär är det i Göteborg östra sjukhuset. Du kommer hamna på en låst avdelning du kommer alltså inte komma ut om du inte skriver ut dig. Du kommer träffa en läkare 1 rond per dag prata medicin hälsa mm. Du kommer vara bland personer som är svårt sjuka , skapa inga relationer håll dig på vakt. Sen kommer du gå där fram å tillbaka varje dag utan att komma ut. Om du har tur kan du få gå på promenad efter 3 dagar på ca 20 min med personal.

    Skriv ner nr till dom du vill ha kontakt med så du kan sätta upp dom på din telefon lista. Dom kommer ta din mobil.

    Samt du får kläder där och får bara ha med dig 2 ombytten. Inga sladdar eller rakhyvlar kommer du få ta med dig in. Inga öppna cigg paket om du röker allt måste vara i förpackning. Du kommer få duscha utan duschslang eftersom man kan skada sig med det. Fråga mig om du har några frågor.har suttit där många gr. Kram


    Varför tar de mobilen? De gar ingen laglig rätt att göra det om du är där frivilligt (är osäker vid tvångsinläggning) Däremot får kan såklart inte ha laddare på rummet.
Svar på tråden inlagd på psyket