• Anonym (W)

    inlagd på psyket

    Anonym (M) skrev 2017-02-09 15:38:44 följande:

    Jag har varit inlagd en gång. Ingenting hände. Fick inte prata med nån alls, ingen läkare, ingen sköterska. Fick mediciner som jag inte tog och ingen kollade det, jag fick inte veta vad det var ens. Sköterskorna satt och glodde på tv och brydde sig inte ett skit. Jag hoppade över alla måltider (har anorexia) men ingen märkte nåt. Det enda som fanns att göra var att kolla på tv med sköterskorna eller lägga pussel. Jag fick ha min mobil men ingen laddare. Till slut fick jag nog av att det var så jävla tråkigt där och jag fick ändå ingen hjälp, så efter ett kort samtal med en extremt otrevlig läkare blev jag utskriven och hemskickad.

    Har en nära vän som är/var inlagd nu. Hon upplevde samma sak. Hon blev sjuk och hade hög feber och ingen brydde sig, de som nån gång lyssnade sa att det satt i hennes huvud. Ingen tog tempen, kollade blodprover eller ens pratade med henne. Hon hade influensa som övergick i lunginflammation. Hon har också anorexia och var uttorkad och undernärd och hennes kropp orkade inte mer. När nån äntligen kollade hur det var med henne när hon inte varit ute från sitt rum på flera dar var det för sent. Hon har nu legat i respirator sen innan jul och har hjärnskador som förmodligen är permanenta.


    Det här måste anmälas! Hoppas din vän klarar sig. Beklagar det hon/ni fått gå igenom. Fy fan. Med dessa skatter vi har i Sverige borde vården vara i toppklass. 
  • Anonym (W)
    Anonym (M) skrev 2017-02-11 17:06:13 följande:
    Ja, de kommer förmodligen anmäla det. Hela familjen har ju varit förkrossade då hon var nära att avlida efter jul och nu går all energi åt till hennes rehabilitering. Tyvärr är det inte första gången sånt här händer i Sverige, och inte sista.
    Hoppas hon klarar sig. Och hoppas hennes familj finner styrkan att anmäla det hela. 
Svar på tråden inlagd på psyket