Bra mat att frysa in
Mina tips:
- Pizza, paj och lasagne fungerar utmärkt att frysa in och sedan tina.
- Frys aldrig ned någonting mer än en gång.
- Grytor (kyckling och kött) fungerar också bra att frysa.
- Frys alltid ned i portionsstorlek för snabb upptining.
- De allra flesta soppor fungerar bra men undvik hela bitar av potatis. Exempelvis: Morotssoppa, broccolisoppa, linssoppa, tomatsoppa, kycklingsoppa. Ett tips är att frysa ned bassoppan och sedan tillsätta grädde vid uppvärmningen.
- Rulla köttbullar och grädda dem i ugnen. Efter upptining ger du dem snabbt stekyta i stekpannan.
- Gör lasagne i långpanna och frys sedan in bitarna i portionsstorlek. Lasagne kan varieras i det oändliga. Gör den på nöt, kyckling, lax eller en vegetarisk variant med bönor.
- Enkla laxburgare. Gott att ta fram och servera med potatis eller bara en sallad.
- Undvik att frysa ned potatis i alla former. Resultatet blir sällan eller aldrig bra.