• SofiaPiccante

    Pollo Piccante - Hjälp!

    Vapiano-besökare - se hit!

    Pollo Piccante : Kyckling i apelsin- och chilisås med pok choi.


    Är dödsförtjust i denna maträtt på Vapiano. Är fast besluten att kunna göra den hemma, men hittar inget recept som motsvarar Vapianos. De blandar i vispgrädde som inte alls hör hemma i Pollo Piccante.

    Någon här som vet hur man blandar chili- och apelsindressingen?


    Jag har försökt iaktta hur de gör och har noterat:


    1. Först steks kyckling i olivolja
    2. Blandar ner chili- och apelsinsås (ser ut som lite mörkare olja) och troligtvis ligger vitlöken däri också
    3. Pak choi och paprika tillsätts
    4. Nån typ av grön lök tillsätts
    5. Slutligen rör man ner pasta och saltar och pepprar


    Rätta mig om jag har fel.


    Frågan är ju: hur exakt gör man den där apelsin- och chilisåsen? Som jag ser det används 1-2 matskedar av detta till varje portion.


    De avslöjar väl inte ingredienserna om man frågar? De vill ju sälja.

  • Svar på tråden Pollo Piccante - Hjälp!
  • Dixie

    Du kan ju alltid fråga - säg att du pga allergi behöver veta innehållet!

  • Whatev

    Jag jobbar på Vapiano :) Tror inte vi skulle lämna ut ett helt recept till en gäst utan fråga specifikt vad du är allergisk efter och se om det är i receptet. Kan dock säga att det är mycket koriander i såsen. Vi steker kyckling med paprika och pak choi innan eventuellt chili och vitlök. Kokar därefter allt i 120 ml sås :)

  • KarlssonsKalle
    Whatev skrev 2017-02-13 18:14:47 följande:

    Jag jobbar på Vapiano :) Tror inte vi skulle lämna ut ett helt recept till en gäst utan fråga specifikt vad du är allergisk efter och se om det är i receptet. Kan dock säga att det är mycket koriander i såsen. Vi steker kyckling med paprika och pak choi innan eventuellt chili och vitlök. Kokar därefter allt i 120 ml sås :)


    Varför skulle ni inte kunna tipsa? Jag har själv jobbat inom restaurang och vi tipsade våra gäster som frågade för det är ingen konkurrens! Man går ut och äter av den anledningen att man vill bli serverad och ha det trevligt samt äta gott. Vad de sedan lagar hemma konkurrerar ju inte med vår mat.
Svar på tråden Pollo Piccante - Hjälp!