Pollo Piccante - Hjälp!
Vapiano-besökare - se hit!
Pollo Piccante : Kyckling i apelsin- och chilisås med pok choi.
Är dödsförtjust i denna maträtt på Vapiano. Är fast besluten att kunna göra den hemma, men hittar inget recept som motsvarar Vapianos. De blandar i vispgrädde som inte alls hör hemma i Pollo Piccante.
Någon här som vet hur man blandar chili- och apelsindressingen?
Jag har försökt iaktta hur de gör och har noterat:
1. Först steks kyckling i olivolja
2. Blandar ner chili- och apelsinsås (ser ut som lite mörkare olja) och troligtvis ligger vitlöken däri också
3. Pak choi och paprika tillsätts
4. Nån typ av grön lök tillsätts
5. Slutligen rör man ner pasta och saltar och pepprar
Rätta mig om jag har fel.
Frågan är ju: hur exakt gör man den där apelsin- och chilisåsen? Som jag ser det används 1-2 matskedar av detta till varje portion.
De avslöjar väl inte ingredienserna om man frågar? De vill ju sälja.