Inlägg från: Anonym (Diana) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Diana)

    Får man inte välja abortmetod?

    Frågade du inte om kirurgisk var ett alternativ?

    Jag fick välja, men de rekommenderade medicinsk.

    Skulle personligen aldrig vilja utsätta mig för en kirurgisk abort, med vad det innebär med narkos och ingrepp i livmodern.

  • Anonym (Diana)

    Folk är olika... Jag skulle aldrig i livet göra kirurgisk abort. Vill inte bli sövd och att det görs ingrepp inne i min livmoder om det finns andra alternativ. Min tidiga medicinska abort var som en mens, såg absolut inget foster eller så.

    Ang om det beror på vilken vecka man är i så kan man i alla fall i mitt landsting göra medicinsk abort i alla veckor, men kirurgisk bara fram till vecka 12.

  • Anonym (Diana)
    Glinda från Oz skrev 2017-04-23 10:52:44 följande:

    Enligt statistik innebär en medicinsk abort mindre komplikationer och ett snabbare återhämtande. Sedan finns det såklart undantag. En medicinsk abort är dessutom billigare. Det är som sagt inte tillåtet att välja.


    Fast jo, i alla fall där jag bor får man välja...

    Jag var i vecka 6 när jag skulle boka tid för abort, och de sa att jag kan välja metod, men att de helt klart rekommenderar medicinsk. Sen när jag var på första besöket på abortmottagningen sa de igen att jag kunde välja medicinsk eller kirurgisk. Fram till vecka 12 kunde jag välja metod, därefter gick det bara att göra medicinsk.

    Känner flera i min närhet som gjort aborter före vecka 12, och alla har fått välja metod.
Svar på tråden Får man inte välja abortmetod?