Inlägg från: Anonym (Plupp) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Plupp)

    "Barn som ammas är välkomna" på bröllop, men ber mig lämna mitt barn hemma ändå?

    Jag förstår brudparet som vill ha barnfritt, det är deras dag och allt fokus ska ligga på dom. Samtidigt är de, som någon mer skrev, förstående nog att bjuda barn som ammar. Märkligt dock att det inte gäller dig.

    Å andra sidan kan jag av egna erfarenheter säga att du nog inte kommer gå på bröllopet oavsett, om bebis hinner komma dvs. Jag satt fastklistrad med alla tre dygnet runt i flera veckor och ammade den första tiden. Sömnbrist på det. I alla fall jag var inte så sugen på några längre rundor utanför huset.

    Om du verkligen vill gå så kanske du kan fråga henne om ni kan få komma till kyrkan? Självklart går man ju ut direkt om ens barn för väsen. Festen efteråt är ju ingen miljö för barn att vistas i ändå om det bjuds på alkohol tänker jag.

    Hoppas det löser sig!

  • Anonym (Plupp)
    Anonym (löjligt) skrev 2017-02-23 09:14:20 följande:

    Och tanken har aldrig slagit dig att det går att ha fester utan att vara snorfulla? Vet inte vilka slags fester du går på men de jag varit på är folk inte speciellt annorlunda med eller utan barn, den enda skillnaden är att barn ibland kan låta och kräver lite tid och uppmärksamhet. De behöver inte vara mer problemstiska än vad msn gör dem till, det beror på vilken inställning man har. Ser man dem som ett problem så blir det ochså så.

    Men jag lägger inte något värde i varför man vill ha barnfria fester, vill msn vara dyngraka så får man väl vara det. Det enda jag vänder mig mot är påståendet att det skulle ha något med tolerans att göra.


    På samtliga bröllop och fester jag har varit på har ett flertal gäster blivit salongsberusade och en del fulla. Ingetdera är en bra miljö för ett barn i mina ögon. Lägg dessutom till att sitta stilla och tysta under en hel middag, lyssna på tal från närstående och inte fingra på bordsdukningen och maten som det förmodligen lagts ner rätt mycket tid och pengar på. För att avsluta med hög ljudnivå och vuxna son dansar och tjoar. I mina ögon har barnet det bättre hemma i lugn och ro, speciellt en liten nyfödd bebis.
Svar på tråden "Barn som ammas är välkomna" på bröllop, men ber mig lämna mitt barn hemma ändå?