• Fnollet

    Vad fan är det för fel på svenska folket??

    Sverige toppar inte självmordslistan så vart har du fått det ifrån?

    Du har en rätt kass och bister attityd, så du verkar inte direkt bättre själv. Du känner långt ifrån alla "svenskar" så du är ju väldigt fördomsfull med. När jag läser din trådstart så tycker jag synd om dig som går runt och bär på så mycket hat. Jag gissar att någon "svensk" nyligen varit taskig mot dig av någon anledning, och att detta har gjort dig så upprörd och bitter :/

    Du är vuxen så du kan faktiskt flytta ifrån Sverige om du vantrivs så mycket och hatar den "svenska" befolkningen. Du lär ju ha ett svenskt pass, så du har möjligheten att flytta till ett annat EU-land och bo där istället utan att behöva ansöka om uppehållstillstånd. Så, problem solved.

  • Fnollet
    Skalmans skrev 2017-02-23 03:19:26 följande:

    Detta kommer bli en väldigt rolig tråd för folk som måste hacka tillbaka.

    Frågan var för er som missat det, vad är det för fel på oss i detta land?

    Är det så svårt att erkänna för omgivningen att du har problem för ni går in i en försvarsställning när ni hackar tillbaka och klankar ner istället för att bara läsa det som står och ta in det utan att göra något.

    Jag håller med trådstartaren och har undrat detsamma vad det är för fel på oss i detta land.

    Största problemet är nog att folk inte vill lära sig av sina misstag eller erkänna att dom har problem för dom är så perfekta.

    Så detta behöver inte diskuteras tråden kan stängas för trådstartaren har rätt.


    Skalmans skrev 2017-02-23 03:19:26 följande:

    Detta kommer bli en väldigt rolig tråd för folk som måste hacka tillbaka.

    Frågan var för er som missat det, vad är det för fel på oss i detta land?

    Är det så svårt att erkänna för omgivningen att du har problem för ni går in i en försvarsställning när ni hackar tillbaka och klankar ner istället för att bara läsa det som står och ta in det utan att göra något.

    Jag håller med trådstartaren och har undrat detsamma vad det är för fel på oss i detta land.

    Största problemet är nog att folk inte vill lära sig av sina misstag eller erkänna att dom har problem för dom är så perfekta.

    Så detta behöver inte diskuteras tråden kan stängas för trådstartaren har rätt.


    Så du menar att trådstartaren har rätt i allt den säger? Att alla svenskar är exakt som det beskrivs? Trots att den tom rabblar upp falsk fakta?

    Detta är inte någon vanligt tråd där man tar till sig den fakta som lagts upp och får en tankeställare. I mina ögon är detta ren racism då hon kränker en hel etnisk befolkning.

    Så hur tänker du egentligen? Att vi alla ska ta till oss TS åsikter och ändra på oss? Även de personer som aldrigt betett eller varit som TS påstår? Hur tänker du där egentligen?
  • Fnollet

    Det verkar vara rätt många som tycker svenskar är snåla. Där måste jag nog ändå gå emot och säga att om det är något vi är, så är det banne mig inte snåla!

    Vi betalar så fruktamsvärt mycket skatt för att alla ska kunna gå i skolan, få sjukvård och hjälp när man hamnar snett i livet. Vi donerar enorma summor pengar till fattiga länder och tar in och hjälper väldigt många flyktingar procentuellt sett som trots att de inte är "svenskar" än (svenska medborgare) får ta del av välfärdssystemet.

    Visst kan vissa vara lite vaksamma med de pengar de får ut efter skatt, men det känns som om en hel del i denna tråden glömmer bort hur mycket av de intjänade pengarna som går till att hjälpa andra.

    Så att kalla svenskar snåla tycker jag är en stor lögn, det är nog ändå det sista vi är :/

  • Fnollet
    Anonym (tant agda) skrev 2017-02-24 13:40:32 följande:

    Jo men nu är det så att när en invandrare kallar t ex mig för IDIOT så är inte det rasism för om jag säger det så skrattar folk ihjäl sig. Däremot om jag kallar en invandrare för.......ja jag vill inte ens skriva det men det där ordet som börjar på I som jag nämnde tidigare så är det rasism så det skriker om det! As simple as that och om du inte märkt det så har du sovit. Dags att vakna.


    Rasism är bland annar när man kategoriserar människor i olika "raser" och att dessa olika raser har olika medfödda attributer. Även då att man klassificerar vissa raser överlägsna eller underlägsna på grund av dessa attributer.

    TS skriver att rasen "svenskar" är födda utan känslor, inkapabla att älska/känna empati/känna soldiaritet etc. Hon kallar oss djur, men tar tillbaka detta då djuren är mer sympatiska än svenskar, ergo - svenskar är underlägsna djur med. För min del tycker jag att dessa påståenden passar in på definitionen av rasism, men vad vet jag.

    Sedan angående det här med antal eller minoriteter (jag kanske har missförstått dock) tycker jag låter lustigt iom att svenskarna då inte enligt dessa resonemang kan bli utsatta för rasism. Som med exemplet om kurder: det finns upp till 25 miljoner kurder i världen, medans det finns upp till 9-10 miljoner svenskar i världen. Blir inte hela antaldefinitionen dubbelmoralisk om man ska utgå från detta?
  • Fnollet
    Anonym (förlåt mig för fan!) skrev 2017-02-24 19:04:13 följande:

    Alltså nu ska ni på allvar inte tro att jag vaknar en morgon efter ca 30 år i Sverige och kommer med sådana påståenden, plötsligt.

    Som sagt, jag har lever här en ganska lång tid för att bilda mig en bild. Vissa kallar det för "en fördom", andra kallar det för "sanningen svider". Och alla måste inte hålla med. Kom då med exempel, diskutera gärna och säg vad ni tycker/känner. Många av er har redan gjort det men många känner att jag nu är rasistisk.

    Nej, min dotter är halvsvensk. Hatar jag min dotter? Nej. Jag är stolt. Jag (och hon) har TVÅ BAKGRUNDER, TVÅ SPRÅK, TVÅ KULTURER. Så häftigt! En dag kommer min dotter också undra varför mamma/pappas familj är olik mammas/pappas familj (vill inte avslöja mitt kön då diskussionen blir något annat när man vet vem TS "är".)

    Klart att skillnaderna syns! Och för att återgå till min fråga så är svaret givetvis: nej.

    Jag vaknade inte efter 30 år och insåg hur svenskar "är".

    Detta är efter långt tids reflektion, diskussioner med vänner, googlande, självklart också egna erfarenheter. mm. Ja, högst egna erfarenheter och diskussion med utländska vänner. Vissa har bott längre tid i Sverige, vissa är födda här. Någon enstaka är nyanländ. Att alla delar mina presenterade "fördomar" är ju ganska intressant och även kul!

    Någon sa: Usch svenskar alltså, de visar sällan ilska. Man vet inte hur de känner. De bara biter ihop men innerst inne så kanske de vill skjuta en".

    Jag höll med. Jag "klagade" på min grannes hund en gång (skäller hela natten, hunden alltså) -pratade med grannen. Han log och ursäktade sig. Han går sedan och anmäler mig hos föreningen för att jag inte sköter mina tvättider i stugan. Falskt. Two faced. Exakt det min vän menade.

    Jag använder inte tvättstugan, har tvättmaskin och torktumlare i lägenheten, synd att han inte visste det innan han gjorde bort sig hos suppleanten.

    Mitt svar är att vi är alldeles för många som delar samma erfarenheter, samma känsla och upplevelser. Hurså?

    Oavsett var jag möter dessa så kommer vi dela åsikter. Inget ont om svenskar... men högst intressant.


    Okej, du vill inte avslöja ditt kön men jag tror det står rätt klart för de som läst dina inlägg att du är en kvinna. Inte för att du uttrycker dig själv på ett feminint sätt, utan för att du skriver attdu haft svenska pojkvänner, likväl nu att ditt barn är halvssvenskt. Jag gissar att du står för den andra halvan vilket med svenska pojkvänner måste innebära att du är en "utländsk" kvinna. Så då kan man undra sig varför du ens skaffade barn med en svensk pojkvän? Jag antar att ni aldrig varit gifta eller ihop för tillfället. Hade ni varit det så hade du garanterat skrivit det i dina inlägg då du promt försöker bevisa hur väl du känner svenskar.

    Så enligt dina normer och svidande sanningar måste ditt barn vara till hälften känslokall, empatilös etc eftersom vi svenskar föds sådana. Det känns rätt oansvarigt av dig att skaffa barn med ett så hemskt folkslag som svenskar. Man kan även gissa att dina inlägg då är ifrån egen erfarenhet och att du blivit lämnad av en svensk man som inte vill ha kontakt med sitt barn. För du skulle väl aldrig lämna ett förhållande? Du skulle lida till slutet bara för att ditt barn ska ha båda sina föräldrar precis som din marockanska vän? Och delad vårdnad kan ni absolut inte ha eftersom det är du tydligt är emot. Jag menar, det förstår väl vi allihopa iom ditt inlägg om din iranska vännina. Så om det nu inte är så att du ljuger om ditt barn eller liknande så måste din expojkvän lämnat dig och barnet, eller avlidigt (om det skulle vara så, så beklagar jag).

    Du måste nästan vara ett troll, men om du nu inte skulle vara det så borde du i fortsättningen läsa igenom dina inlägg en extra gång. Du säger emot dig själv, och verkar inte riktigt vara medveten om vad du ens skriver. Detta är som sagt bara ett tips till dig. Du inser nog inte hur mycket information du lägger ut om dig själv i dina inlägg. Det enda vi inte vet är dina föräldrars ursprungsland, varför du inte skriver det vet jag inte. Du berättar glatt dina vänners ursprung, så rimligtvis väljer du inte att berätta ditt eget för att du är rädd att bli pikad för det. Det är helt okej för dig att pika folks etniska ursprung, men gällande dig själv lägger du upp ett skyddsnät. Du skriver inte för att diskutera med andra ord, utan bara för att kritisera.

    Slutligen, du har nog som mest känt (inte bekanta etc) 200-300 svenskar. Att denna erfarenhet ska göra att du kan uttala dig om alla 9-10 miljoner svenskar är bara absurt. Det är ingen svidande sanning, och inte något biologiskt fel i svenskars hjärnor som du verkar tro. Felet ligger hos dig då du tvunget måste sprida hat och inte helt enkelt accepterar att folk är olika. Varför låter du inte svenskar vara som de vill? Du behöver ju inte tvunget umgås med oss, skaffa barn med oss eller ens bo här? Så varför tar den här energin att sprida fördomar och hat om oss? Jag lovar att du kommer bli mycket lyckligare om du helt enkelt accepterar att folk är olika, och släpper fördomarna.
Svar på tråden Vad fan är det för fel på svenska folket??