Jag gillar inte semlor...
.... men, det är ju inte semlor fettisdagen handlar om egentligen. Vitsen är att man ska äta så dekadent/fett som möjligt innan fastan. Så, eftersom jag älskar choklad, blir det istället en chokladtårta med vit och mörk ganache och chokladfrosting. Det här är ingen slags lätt-tårta, den innehåller över 1 kg choklad, 7 dl vispgrädde, 6 hg smör och 1/2 dl brandy. Så, ja.... dekadans, dekadans, som trubaduren sjöng.
Förrätt blir salladsknyten med räkor i gari. huvudrätt, riktig lång-chili. Look out, tummy! (Och.. hur fan ska jag toppa det här om 14 dagar, när jag fyller år? Bah, det går nog...)
Nåja. Nog om det.
Vad tycker ni om semlor? Ska de vara klassiska, eller gllar ni nya, moderna varianter som semel-wraps och semel-kladdkaka? Baka själv, ta en genväg över färdiga bullar, köpa hem färdiga från mataffären? Café, kanske?
Tell me! I wants to know!