Inlägg från: Anonym (tycker) |Visa alla inlägg
  • Anonym (tycker)

    Varför knackar vi dörr?

    Johan75 skrev 2017-03-05 15:36:06 följande:

    Jag har förståelse för missionerande om man är troende. Om man nu tror att det finns en himmel och ett helvete (jehovas tror ju inte på helvetet i den klassiska bemärkelsen) så är det ju inte konstigt ifall man är beredd att ta lite spott och spe när man försöker hjälpa människor till evigt liv (eller från evig smärta). Personligen har jag mycket svårare för försäljare som tränger sig på i mitt privatliv en enstaka religiösa personer.


    Precis vad jag tänkte skriva. Jehovas vittnen är oförargliga i jämförelse, de har inget ont uppsåt och försöker inte lura folk på pengar.

    De är inte påträngande eller aggressiva i samma bemärkelse som försäljare och bedragare.  De skapar inte otrygghet och försöker inte under hot stressa fram ett snabbt beslut hos offret.
  • Anonym (tycker)

    JV var väldigt aktiva på 70/80-talen, när portarna till flerbostadshusen oftast stod olåsta och tryggheten och tilliten till främlingar var mycket större än idag.

    Hur fungerar egentligen operation dörrknackning i dessa dagar när "alla" har portkod, är mer på sin vakt och har större misstro gentemot okända personer?

    (På senare år har jag inte stött på en enda JV.)

Svar på tråden Varför knackar vi dörr?