• meijram

    För oss med BIM i april 2017

    Jag är gärna med!

    Har lite oregelbunden mens just nu men gissar att jag har BIM runt 1 april jag med Glad. Fick mens i lördags.

  • meijram
    Swn skrev 2017-03-07 21:42:07 följande:

    Någon här som kommer köra med ÄL test eller tempa? Jag har ganska tydlig ÄL men gillar att testa ändå bara för att få dubbel bekräftelse. Sist fick jag starkt positivt på dag 12 så jag kommer börja testa dag 10. Dag 3 idag, så segt man vill ju bara sätta igång ;)


    Jag använder Natural Cycles och tempar varje morgon samt kör ÄL-test. Jag är inte helt rutinerad ännu, men tycker att det är ett bra stöd, speciellt som jag är ny på det här med att försöka få barn. Jag har lärt mig massor bara den sista månaden om ÄL, LH, flytningar, tempkurvor, progesteron etc. En hel vetenskap ju!

    Dag 5 för mig idag. Kanske tänkte börja ÄL-testa på dag 10. Har haft sådan oregelbunden mens de sista månaderna.
  • meijram
    Emmie79 skrev 2017-03-14 11:09:01 följande:

    Jag behöver lite råd om hur jag ska räkna ut min ägglossning. Jag fick mens lördag 4 mars, men det kom egentligen bara en lite brunaktiga flytningar, dock ordentlig mensvärk. Sen blödde jag lite mer på söndagen, men den "riktiga" mensen kom igång först på måndagen 6 mars med ordentliga blödningar.

    Hur ska jag räkna då? Räknas 4/3 ändå som mensdagen? Vill kunna räkna ut när jag bör ha ägglossning.


    Jag har undrat detsamma. Jag har alltid trott att den börjar när spottnings dyker upp (brunfärgade flytningar), så då har jag tolkat det som första mensdagen. Men nu när jag för första gången i mitt liv försöker bli gravid så har jag läst på mer om kvinnokroppen och lärt mig massor. Så nu har jag förstått att den första mensdagen är när blödningen kommer på riktigt. (Om jag nu fattat det rätt).

    Alltså borde du räkna 6 mars som cykeldag 1.
  • meijram

    BIM LISTA

    1/4: SWN 2a försöket 3dje barnet.
    1/4: meijram 5:e försöket 1:a barnet

    2/4:

    3/4:

    4/4:

    5/4:

    6/4:

    7/4: Livethänder 11 försöket 1:a barnet

    8/4:

    9/4:

    10/4:

    11/4:

    12/4:

    13/4:

    14/4:

    15/4:

    16/4:

    17/4:

    18/4:

    19:4:

    20/4;

    21/4:

    22/4:

    23/4:

    24/4:

    25/4:

    26/4:

    27/4:

    28/4:

    29/4:

    30/4:

    31/4:

  • meijram

    Jag började göra ÄL-test för tre dagar sedan för att vara helt säker på att inte missa ÄL. Förra cykeln hade jag ÄL på CD 19, vilket nog är några dagar sent för mig. Och denna månad har jag börjat med munkpeppar, så jag vet ju inte alls hur kroppen reagerar då.

    Nu på morgonurinen fick jag ganska starkt utslag på ÄL-test (CD12 idag). Jag gjorde tre test igår också, och tyckte mig se en liten stegring på kvällsstickan. Och dessutom har min temp gått upp 0,2 grader nu på morgonen. Så nu undrar jag om jag har ÄL redan imorgon kanske? I så fall kanske jag har BIM i slutet av mars istället för i början av april (min app NC flyttade BIM till 31/3). Men jag hänger gärna kvar här i apriltråden!

  • meijram

    Igår på morgonen visades en LH-stegring på ÄL-stickan, och jag hade dessutom en tempökning, så jag tänkte att ÄL borde ske inom 24-48 timmar. Vi sexade igår kväll, och jag kände mig mer öm än vanligt. Och inatt när jag var på toa och kissade så fanns det lite blod i flytningarna. Även nu på morgonen. Jag brukar aldrig blöda vid sex.

    Så nu undrar jag om det kanske är en ÄL-blödning, eller om det är så att jag fått tunnare slemhinnor pga att jag testar munkpeppar denna månad, och därför blöder vid sex. Jag får heller aldrig blödning vid ÄL, så det vore nytt för mig. Jag har ännu högre temp idag, men det kan nog bero på dålig sömn, och att jag blivit förkyld.

    Någon som har erfarenhet av ÄL-blödning? Får man den före, efter eller under ägglossningen?

    Jag blir heller inte riktigt klok på min LH-stegring. Funderar på om den brukar ske på natten för mig, för jag har flera gånger nu sett att jag får starkt utslag på morgonurinet. (testar även andra tider på dygnet). Men min kropp är lite upp och ner rent hormonmässigt sedan utmattningen, så den följer nog inte ett skolexempel.

  • meijram
    Cheerful skrev 2017-03-18 18:05:48 följande:

    Ni som använder ägglossningstest, brukar eran stegring vara densamma varje månad? Jag brukar ha helt blanka test för att sen få en väldigt brant stegring men denna månaden har jag haft fyra lika starka (svaga) test, brukar era cykler variera från månad till månad? Har beräknad ägglossning imorgon och brukar vara regelbunden, så blir lite orolig ???? tycker stegringen borde vara starkare


    För mig har det nog varierat lite med LH-testen. Kan ha lite halvsvaga streck många dagar en månad, för att sedan ha blanka streck nästa månad och sedan helt plötsligt starkt. Och ibland starkt streck flera dagar, eller bara en dag. Men jag kanske inte är helt normal...

    Förra månaden hade jag helt plötsligt ÄL på CD 19. Brukar ha kring CD 14. Men det tror jag berodde på ökad stress i mitt fall. Denna månaden testar jag munkpeppar för att stabilisera min cykel, och nu fick jag ÄL sent på kvällen CD 12. Jag tror ägget släppte mindre än 24 h efter LH-stegringen. Det verkar vara individuellt hur fort ägget släpper...

    Kanske du helt plötsligt har starka streck imorgon och får din ÄL som vanligt!
  • meijram
    Cheerful skrev 2017-03-18 22:52:00 följande:
    Tack, blev bara lite fundersam! Har beställt en basaltermometer från Natural cycles så hoppas att det kommer att hjälpa lite också :)
    Jag kör med basaltemp också, det funkar jättebra! Då blir det tydligt att ÄL verkligen skett.
  • meijram
    Provence1 skrev 2017-03-19 10:03:55 följande:

    Jag får alltid ÄL flytningar flera dagar innan ÄL. Började idag men har ÄL på tors-fre...ngn mer som har så? Det är så förvillande tycker jag:/ när jag har ÄL har alltså ÄL flytningarna slutat. Vi har dock sex dessa dagar oxå så vi ska va säkra att vi inte missar.

    Bim 6/4 - 7e försöket


    Denna gång hade jag ÄL-flytningar från CD 9 och de slutade tvärt CD13, antagligen direkt efter ÄL, typ på minuten Glad
  • meijram

    Nu är jag redan på ÄL +5 (fick ÄL tidigare än beräknat denna cykel), och inatt kl 00.40 vaknade jag av värsta värken i livmoderstrakterna. Det gjorde så ont att jag tänkte att jag kanske fått någon infektion eller nåt i livmodern. Jag var beredd att få vara vaken hela natten, men sen gick det över den värsta värken och jag somnade om. Drömde sedan att jag fick en nidblödning, antagligen önskedröm haha... Och nu på morgonen har jag bara vanlig molvärk, och värk i ländryggen.

    Allt det här vågar jag inte ta som något graviditetstecken. Förra cykeln hade jag värsta foglossningssmärtorna, och det var enbart PMS. Men det var i alla fall nytt för mig att vakna med värsta värken redan ÄL +5. Någon annan som haft liknande?

Svar på tråden För oss med BIM i april 2017