Har inte provat, men den mexikanska kokboken skriver följande:
1port
2 små (10cm i diameter) tortillas
2 ägg
ister till stekning
Salsa Ranchera (recept nedan) eller annan salsa
friterade bönor
Fritera tortillan
placera tortillas bredvid varandra på tallrik och de stekta äggen ovanpå med gulan uppåt - ej vändstekta ägg och med hel gula!
Häll på salsa och lägg upp bönorna bredvid
Salsa ranchera
2msk olivolja
½burk tomater som runnit av och mosats
socker om det behövs
2-4 jalapenopepparfrukter, skivade
1 msk vinäger
salt och peppar efter smak
Fritera tomaterna i olivoljan - misstänker att fritera är felöversatt och ska vara stek istället
, till en tjock puré, krydda med salt och peppar och tillsätt socker om smaken är för skarp.Ta bort stekpannan från spisen och tillsätt den hackade jalapenon och vinägern och blanda omsorgsfullt. Låt salsan mogna i kylskåp över natten.