• Nappar12

    Gjort 3 aborter.. någon annan?

    Jag har gjort 3 aborter. Något jag mår fruktansvärt dåligt över och senaste aborten tänker jag på dagligen :(

    1. Första gången var jag 20 år gammal och i förhållande med en kille som var missbrukare, han rökte hasch dagligen och bodde i Spanien så jag hade inget annat val än att göra kirurgisk abort då i v.10 pågrund av att jag inte fick något stöd av föräldrar och var rädd att det skulle vara något fel på fostret..

    2. Ett år senare träffade jag en äldre man, 34 år gammal och jag själv var då 21 år. Jag blev gravid IGEN trots p-piller och vi hade då bara "dejtat" några månader innan det visade sig att denna man fortfarande var GIFT och hade 2 barn med en annan kvinna... jag gjorde då en sen abort i v.13 där jag var tvungen att föda ut fostret i tvåstegsabort. Denna smärtsamma process tog 2 veckor på sjukhuset och är det något av det värsta trauma jag gått igenom. Både pågrund av mannens svek (att han var gift och jag var hans älskarinna) men också för att jag ville verkligen behålla barnet denna gången, men att mannen tvingade mig göra abort och hotade mig.

    3. Senaste aborten var för 4 månader sedan. Det är nog den jag ångrar allra mest. Jag har ett stabilt förhållande med en underbar man, 31 år gammal vi bor ihop och har båda fast jobb och har varit tillsammans nu i 1 år. När jag fick reda på att jag var gravid fick han kalla fötter och sa direkt "Gör abort vi är inte redo än!" och utan att tänka klart gick jag och gjorde en medicinsk abort i v.7... nu ångrar vi oss båda och han säger själv att han önskade att jag inte gjorde abort. Efter aborten hamnade jag i en djup depression och fick sömnsvårigheter. Nu vill jag inget annat än att bli gravid igen hur bisarrt detta än låter!

    Är det någon annan som har gjort 3 aborter? Är rädd nu att jag inte kommer kunna få barn i framtiden som "straff" för det ja gjort. De första två aborterna ångrar jag inte då jag annars inte hade träffat min underbara sambo men har fått extrem barnlängtan nu och vänner som blir gravida och jag dör av avundsjuka och känner mig bitter och ångrar något så fruktansvärt min senaste abort.. Vi försöker nu att bli gravida igen.. men är orolig att ärren efter aborterna aldrig riktigt kommer läka och att jag ständigt kommer påminnas om vad jag gjort!! Är också arg på min sambo som inte stöttade mig att behålla den senaste graviditeten. Vi båda vill verkligen ha barn ihop nu och fattar inte hur jag kunde vara så dum att göra abort igen. Det var nästan som jag bara "stängde av" mina egna känslor och vilja. Var jag än går ser jag barnvagnar, gravida kvinnor och längtar så oerhört mycket efter att få barn nu..

  • Svar på tråden Gjort 3 aborter.. någon annan?
  • Nappar12

    Jag kan ärligt säga att jag hamnat i en depression sedan jag gjorde min abort för 5 månader sedan. Vissa dagar kan jag bara sitta hemma o stirra i väggen för att allt känns så meningslöst. Min sambos dotter brukar komma varannan helg på besök o när hon är här är jag ännu mer ledsen o arg för att min sambo bad mig göra abort men ville ha barn med sitt ex... det tär otroligt mycket på vår relation och vi sover separat pågrund av alla våra bråk vi haft sen jag gjorde aborten. Min barnlängtan har blivit så stor att jag har ställt ultimatium - antingen skaffar vi barn eller så avslutar vi relationen så att jag kan gå vidare o hitta en man som vill samma sak i livet.. han har gått med på att vi ska försöka skaffa barn igen och jag slutade med mina p piller för 2 månader sedan men ännu har inget hänt.

  • Nappar12

    Jag längtar så extremt mycket efter att bli gravid igen!!! Det enda jag kan tänka på om dagarna i princip... ångrar den sista aborten något så fruktansvärt! Vill bara få ett friskt barn mer än nåt annat i livet nu. Efter 3 smärtsamma och ofrivilliga aborter. Mitt liv har varit i ett mörker under 6 månader.. hade jag vetat vad jag vet nu hade jag ALDRIG utsatt mig för den senaste aborten. Men killen ville inte... nu ångrar han sig också???? vårt förhållande har påverkats jätte negativt av det som hänt. Kommer aldrig göra abort igen och ALDRIG rekommendera abort till någon.

  • Nappar12

    Jag känner också att jag tvingar fram något som han inte är redo för.. vi har bara varit ihop i ett år men jag är 30 år gammal (fyller 31 i år) och blir inte yngre heller. Känner på något sätt att min biologiska klocka tickar och tog mig flera år att gå vidare från dem senaste 2 aborterna. Jag ångrar dom inte för annars hade jag inte haft universitetsutbildning idag, bra jobb och mer mogen mentalt. Har också hunnit spara en del pengar och kunnat resa och göra allt jag velat som jag inte kunnat om jag fått barn som 21 åring. Hade troligtvis blivit ensamstående och fruktansvärt olycklig då. Därför gör det inte lika ont att tänka på dom aborterna. Men min senaste ältar jag dagligen... jag har svårt o se någon mening med att sitta med en fin lägenhet, bra jobb men känna sig så fruktansvärt ensam. Mina vänner är alla gifta och har flera barn. Det enda som jag ser fram emot är en egen liten familj. Därför ångrar jag min senaste abort då jag med facit i hand känner att jag hade klarat av att vara ensam mamma nu. Att skaffa en ny man , börja dejta och "börja om på nytt" finns inte på kartan. Därför står jag ut och hoppas på en ny graviditet snart..

Svar på tråden Gjort 3 aborter.. någon annan?