Inlägg från: John22 |Visa alla inlägg
  • John22

    anmärka på kollega

    "Varför tror vissa personer att de har rätt att påpeka enligt dem andras brister?"

    Varför tror du att de inte skulle ha den rätten? Tycker man att någon beter sig olämpligt är det givetvis fritt fram att uttrycka detta.

  • John22
    mimmilisa skrev 2017-03-11 12:05:35 följande:
    grejen är att jag tappar hakan när någon är så sjukt oartig. Det skulle aldrig falla mig in att påpeka och göra personliga påhopp på kollegor, trots att jag självklart är lika medveten om deras brister som jag är av mina egna. Du kan inte gå in och försöka ändra en kollegas personlighet på grund av förmodligen avundsjuka. På mitt kontor sitter en man bakom mig och gäspar ljudligt, rapar ljudligt osv, såna saker kan man möjligen ta upp, men att anmärka på någons glada sätt eller klädesel (om den inte är direkt olämplig) är ett övertramp!
    Det är din personliga åsikt, inte någon universell sanning. Det du finner vara helt okej är ett "övertramp" för någon annan, och något du tycker är ett "övertramp" är helt okej för någon annan.
  • John22
    mimmilisa skrev 2017-03-11 12:21:15 följande:
    jag håller fast vid att man inte har rätt att påpeka andras "brister", alltid övertramp när man anser sig ha rätten att komma med pekpinnar och trycka ner andra
    Japp, och det är din personliga åsikt, som du är helt berättigad att ha. Det förändrar dock inte det faktum att det är just en subjektiv åsikt.

    Du tycker att det är okej att säga till någon som gäspar högt, vilket den personen kanske inte alls håller med om. Alla drar sina gränser olika och alla inkluderar vi olika saker i vad vi tycker är "övertramp".
  • John22
    mimmilisa skrev 2017-03-11 13:19:03 följande:
    jag har inte "sagt till " personen som rapar, tycker du det är ok i kontorsmiljö? Det andra jag nämnt är ju snudd på mobbing-tycker du mobbing är ok? Ja det är ju din personliga åsikt. Du tycker kanske också att snudd på mobbing ska accepteras? Ja det är ju också din personliga åsikt. Men i min värld är ömsesidig respekt för varandras olikheter, inte uppträda störande med rapar o fisar på jobbet jätteviktigt, och ja det är min åsikt. Jag är också mån om att inte såra någon på grund av något som jag har problem med, genom att vräka ur mig "jag skulle aldrig ha på mig en så kort kjol" på jobbet heller..
    Du fattar fortfarande inte och detta blir mitt sista försök att förklara frågan.

    Vad jag tycker är lämpligt i en kontorsmiljö är helt oväsentligt. Det som spelar roll här, och som du till synes vägrar förstå, är att alla tycker olika. Du skrev själv att du skulle kunna ta upp att din kollega gäspar högt (att du inte tagit upp det är, återigen, helt oväsentligt).

    Denna person kanske inte alls håller med om att det är olämpligt att gäspa högt, precis som att du inte alls tycker att korta kjolar är olämpligt. Ingen av er har rätt eller fel - det handlar bara om att alla drar sin gränser olika. Du försöker fiska efter etablerade regler om att man inte får kommentera någons klädsel, men dessa regler existerar inte, för alla tycker olika.

    Ersätt ditt öppningsinlägg med din arbetskamrat som klagar på hur ofantligt oförskämd en kvinna på hans jobb var som försökte trycka ned honom för att han gäspar för högt.

    Det är helt fritt fram för personer att kommentera din klädsel, precis som det är helt fritt fram för dig att bli kränkt och gnälla på ett forum. Det är även fritt fram för dig att kommentera din kontorsgrannes gäspande, och han är givetvis välkommen att gå online och gnälla om det.
Svar på tråden anmärka på kollega