Inlägg från: Poppy75 |Visa alla inlägg
  • Poppy75

    Är det fel att låta barn springa inomhus ?

    Jag blev förvånad igår när en bekant till mig kritiserade att jag låter mina barn springa inne i lägenheten. Jag har aldrig stött på någon som tycker det är fel förut. Den här vännen är uppvuxen i lägenhet. Jag, min man och i princip alla mina nära vänner är uppvuxna i villa. Nu bor vi alla i lägenhet dock. Min granne ovanför har barn som springer och jag har aldrig stört mig på det. Grannen under har aldrig klagat på oss.

    Vännen som kritiserade mig var så säker på sin sak, att det är fel och ouppfostrat att låta barnen springa inomhus. Jag undrar om hon har rätt. Vad tycker ni ? Och är ni uppvuxna i villa eller lägenhet ?

  • Svar på tråden Är det fel att låta barn springa inomhus ?
  • Poppy75

    Där ser man. Hon var inte ensam. Att kalla mig för dålig förälder tycker jag är att ta i men jag ska nog helt enkelt fråga grannen under om vi stör. Jag stör mig som sagt inte det minsta på att grannen ovanför har springande barn men man är ju olika. Naturligtvis låter jag de inte springa och stoja tidigt eller sent om dagarna.

  • Poppy75

    Nu har jag pratat med grannen under. Hans barn fick springa i deras lägenhet när de var små, han blev förvånad när jag frågade om det var ok. Han tyckte inte alls att vi är störiga utan var tvärtom imponerad att vi kan hålla dem tysta så länge på mornarna.

    Jag tycker det är konstigt att så många här är helt emot spring, bland våra vänner och släktingar är det accepterat. Men tråden här var en tankeställare. Jag ska pränta in i pojkarna att man inte får springa hos andra om de inte sagt att man får.

  • Poppy75
    Träskvatten skrev 2017-03-14 09:40:09 följande:

    Vadå jag har rätt och hon har fel?

    Du har rätt i din livssituation, hon har rätt i sin livssituation. Punkt.

    Sen måste man acceptera att människor tycker, tänker och agerar olika vilket betyder att man intv styvnackat hävda sin rätt att alltid ha rätt.

    Ibland är det ok att barnen springer inne i lägenheten, svårare än så är det inte.


    Men oj varför så arg ? Jag ställde en fråga för att jag vill veta hur andra ser på saken. Om det är vi som gör fel så vill jag veta det så att jag kan ändra på mig. Jag vill uppfostra mina barn så att de passar in i det samhället vi lever i. Människor tycker olika men i en del frågor brukar det finnas en viss koncensus. Varför är det fel att fråga om vad normen är när man är osäker ?
  • Poppy75
    Träskvatten skrev 2017-03-14 09:59:23 följande:

    Jag? Arg? Och det du för att du är en fluga på min vägg och konstaterar hur mitt humör är?

    Jisses.

    Sluta projicera dina känslor på mig. Tack.

    Du ställde en fråga och fick ett svar du inte gillade


    Din emoji ser arg ut. Man brukar använda emojis för att förmedla känslor. Därav att jag trodde du var arg.

    Jag gillade svaren jag har fått här. Jag tycker det har varit upplysande så du har misstolkat vad jag gillar och inte.
Svar på tråden Är det fel att låta barn springa inomhus ?