• NinnaE

    Gravid med syskon bf november-17

    Mia86a skrev 2017-07-21 23:12:32 följande:
    Vår kommer sova i babynest mellan oss i sängen första tiden för att sen flytta till spjälsäng i vårt sovrum. När man inte längre behöver upp och amma varje/varannan timme kommer han få flytta till eget rum, alternativt få dela rum med storasyster, beroende på hur bra han sover på nätterna.

    Jag har bara hört gott om de sängarna du menar, så passar de ert sovrum osv skulle jag köra på det!
    Vad bra! :)

    Var hos BM i veckan och mätte magen för första gången. Var orolig att den skulle va stor/stort barn (då en förlossningsläkare sagt att jag inte kan föda så mkt större barn än mitt flesta) men jag låg under normalkurvan.
    Ngn mer som fått mäta magen än?

    En sak till:
    Någon mer än jag som har kli på undersidan av brösten? :( Vad gör man?
  • NinnaE
    As86 skrev 2017-08-01 08:16:40 följande:

    Puffar upp tråden lite så här i semestertider. Hur går det för alla? V 23+6 nu hela 60% avklarat. Magen växer nu från dag till dag känns det som. Hoppas ni mår bra.


    Bra där! Det är så väldigt tyst här inne.
    V 27 här och mindre än 100 dagar kvar.
    Ikväll har jag obekväma förvärkar för första gången...(el förvärkar har jag haft sen tidigt men inte såhär kännbara).
    Hoppas fler tittar in och skriver nu! :)
  • NinnaE
    fixaochdona skrev 2017-08-01 21:55:40 följande:
    V 25, också kli och utslag under och mellan brösten. Försöker gå utan tröja och bh kvällstid så de luftas. Har hjälpt lite!
    Så gör jag med men de hjäper inte, haft kli i en månad nu...
    Det kliar inte konstant utan kommer i omgångar under dagen på mig.
  • NinnaE

    Här har veckan har kantats av förvärkar om kvällar och nätter samt sammandragningar så fort jag rört mig. (Förutom bröstkliet) Magen är stenhård hela tiden så fort jag rör mig! Sipprar även ngt vattenliknande, osynligt, luktfritt. Jag ringde MVC och rådgjorde som i sin tur ville att jag skulle ringa förlossningen. Nä tänkte jag. Inte är det nödvändigt. Men jag gjorde som jag blev tillsagd och förlossningen rådgjorde med läkare och ringde upp. Nästa vecka ska jag på läkarbesök så får vi se.

  • NinnaE

    Tack! :) På torsdag ska jag till läkaren.

    Nu har vi köpt vagn förresten! Det blev en Stokke Trailz! I övrigt börjar jag bli pustig och lite osmidig tycker jag. Det märks att man är i en rejäl tillväxtfas. Vågen som knappt rört sig går nu uppåt fort : / tror jag ligger på + 6 kg dryga nu.
    Hur går det för er andra?
    (Det är tyst här tycker jag men jag skriver lite och försöker hålla liv i tråden:)

  • NinnaE
    fixaochdona skrev 2017-08-08 16:08:18 följande:

    Roligt att läsa om er andra!

    V 25+0 och vågen säger plus tio kg. Det är redan tungt och fogarna smärtar som attan. Jag går och sover på dagen nästan varje dag, ca 20-30 min. Sparkarna är mysiga, de både känns och syns utifrån nu :)


    Vad underbart att kunna få sova mitt på dagen! Låter perfekt! Jag jobbar 100% så inget sovande här :(
    Hoppas fogarna upphör att göra ont, de kan ju gå över plötsligt. Mina smärtar mest när jag varit igång (för mycket).
  • NinnaE

    Hallå!
    Vad kul att läsa hur det går för er! :)

    Här är v30 och nu känns det! Samt att krämpor börjat komma aj, aj! Jag ångrar lite att jag dragit ut på inhandling för nu finns inte alls samma kraft. Jag som mått så bra har en del besvär nu.

    Ngn som har tips att ge ang hemorojder som plötsligt dykt upp och gör fruktansvärt (!) ont heeela tiden. Kunde inte sova inatt och grät igår kväll(!). Ngt som man kanske inte talar om (trotts att jag läst att 50% drabbas i sista trimestern), men jag är SÅ tacksam för råd och tips. Har ni fått ngn bra hjälp?
    (Jag har kört med xyloproct men det hjälper inte).

  • NinnaE
    As86 skrev 2017-08-21 18:20:32 följande:
    Tyvärr, hade bara mycket lindriga besvär av det förra graviditeten så kan tyvärr inte hjälpa dig. Har du fått andra krämpor?

    Det är roligt när man skriver här. För just idag har det varit ett herrans liv i magen och har fått två riktiga sparkar då jag hoppade högt av förvåning. Så roligt :)
    Tack för era svar!
    Jag ska till läkaren idag så får vi se vad de säger. Ber till gud att det finns lindrig för nu mår jag nästan illa av smärtan. Utöver detta och innan detta satte igång har min IBS blivit betydligt värre (vilket jag var förvarnad om) och jag har smärtor i "matmagen" som gjort att jag inte sovit vissa nätter (redan innan hemorojderna som nu håller mig vaken med) :( Min BM har bokat läkarbesök nästa vecka för att snacka sjukskrivning :(

    Idag ska jag dessutom till sjukhuset och träffa förlossningsläkaren för andra gången och prata förlossning/snitt/igångsättning pga min utdragna och traumatiska första förlossning.
    Och på onsdag ska jag träffa en BM som sysslar med amning och prata om det då det inte funkade för mig sist. Usch vilken vecka detta blir både fysiskt och känslomässigt känner jag. Att min så okomplicerade grav. kunde vända i ett handslag från en vecka till en annan! Fram tills bara ngn vecka sen har jag njutit och velat stanna tiden men nu är fösta gången som jag önskar den snart är över!
  • NinnaE

    En liten uppdatering. Jag är hemma från jobbet denna vecka och vilar och sover. Läkaren sa åt mig. Fått xcyloproct i större dos men de hjälper hittills föga. Troligtvis har jag även magkatarr pga trycket. Fick avboka alla besök med förlossningsläkare och dylikt som har känts så viktiga då jag inte haft kraft el kan sitta helt enkelt. Så förnedrande det här...
    Tror bebis har vänt sig med då jag får väldiga hugg och strålningar i nedre regionen. Aj, aj säger jag bara!

    Hur går det för er andra med foglossningar och annat? <3

  • NinnaE
    fixaochdona skrev 2017-08-24 13:03:39 följande:
    Oj så tufft du har det! Vilken vecka är du i?

    Jag börjar också få riktigt jobbigt med foglossningen men än så länge kan jag vara hyfsat igång halva dagen och sen vila/ ta det väldigt lugnt andra halvan. Uppskattat min sjukskrivning nu efter tre dagar! Kändes tråkigt i början men nödvändigt nu när det sjunkit in.
    Jag går in i v 31 i morgon!

    Jag förstår det! Just nu känns det faktiskt som ett alternativ för mig med. Min BM har ju redan föreslagit det men jag var tveksam. Men det är nog bara att inse att kroppen behöver vila.
Svar på tråden Gravid med syskon bf november-17