Inlägg från: Anonym (Mamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mamma)

    Får skolan ge kött till mitt barn?

    BandAnna skrev 2017-03-30 13:34:31 följande:

    Vet du vad, du framstår som rakt igenom elak. 

    Du har ett särbegåvat barn som inte tydligt klarar se sambandet mellan djur = kött och du verkar inte sky en chans att få trycka till ditt barn emotionellt så snart det gör (enligt dig) ett snedsteg. 

    Stackars barn. 


    Hoppas du har hjälmen på dig så som du är ute och cyklar.

    Du vet vad särbegåvning betyder va?
  • Anonym (Mamma)
    BandAnna skrev 2017-03-30 13:43:06 följande:

    Ja, varför skulle jag inte veta?

    Du verkar inte vilja uppmuntra ditt barns intellekt ytterligare utan istället fokusera på att skapa skam och skuldkänslor. Du vet om att det är hämmande att hålla på så va? du verkar inte ens skämmas över att du väljer att helt i onödan skapa skuld och skam. 

    Jag är glad att det är särbegåvning ditt barn har och inte begåvningshandikapp. Då kan ditt barn iallafall till slut komma fram till vad det är du sysslar med. 

     


    Herregud, du vet inte vad du talar om.
  • Anonym (Mamma)
    Anonym (Egen vilja) skrev 2017-03-30 14:35:04 följande:

    Respektera att ditt barn vill äta kött, precis som hon respekterar att du inte gör det.

    Jag hade varit mer orolig att hon ska bli dålig när hon annars inte äter kött. Men det kanske gick bra?


    Barnet vill inte äta kött och är vilket fall som helst för liten att ta det beslutet.
  • Anonym (Mamma)
    Tom Araya skrev 2017-03-30 15:32:38 följande:

    Om jag förstått saken rätt så lurades ditt barn att äta en kötträtt genom att inte inte tydligt informeras om att rätten innehöll kött? I så fall tycker jag skolans personal gjorde fel. Detta framgick dock inte i trådstarten utan där låter det som att informationen framfördes men barnet ändå valde kötträtten.

    Barn, oavsett ålder är inte alls för litet för att själva avgöra om de vill äta kött eller inte, det är bara att låta de prova och välja själv så kommer du att få ett resultat av det. Rent etiskt/ideologiskt sett krävs dock en viss mognad, kunskap och förståelse som små barn inte har, men det är en annan sak och inte helt nödvändigt för barn att kunna utan det ligger mer i föräldrarnas intresse och enligt min mening medför det ett ansvar som inte kan föras över på någon annan eftersom det inte är ett allmängiltigt behov för barnet.


    Lura är nog att ta i, jag tror att det var ett missförstånd, men mitt barn var hur som helst inte medveten om att det var kött i.
  • Anonym (Mamma)
    Anonym (nope) skrev 2017-03-30 15:38:49 följande:

    Till skillnad från vad du verkar tro så är det inte föräldrarna som avgör vad som serveras i skolan utan skolan (och deras budget). Det är inte en restaurang, det är en skola. Barnen får mat så de orkar med att lära sig men skolans primära uppgift är att lära barn saker inte erbjuda dem lunchmeny med 5 olika rätter


    Vem är det som tror det?
  • Anonym (Mamma)
    Anonym (Överreaktion) skrev 2017-03-30 15:45:07 följande:

    Hörde ni den om Soc och det undernärda barnet? Tokiga veganmorsan vägrade amma eftersom det var animaliskt och gav den lilla bebisen vatten istället..... Hon fick inte behålla barnet men det överlevde iaf efter lite tid på sjukhus... Så jävla sorgligt men samtidigt exakt lika pantat...


    Men det där är ju bara sjukt.
  • Anonym (Mamma)
    Anonym (Överreaktion) skrev 2017-03-30 15:51:46 följande:

    Ja. Ja det är fruktansvärt sjukt. Nu har jag frågat dig tre gånger om du ammat ditt barn. Av någon anledning vägrar du svara.


    På vilket sätt är det relevant?
  • Anonym (Mamma)
    Anonym (seriöst?) skrev 2017-03-30 15:54:44 följande:

    Men du respekterar inte köttätare, eller folk i största allmänhet?!? Hur får du ihop det?

    Och innebär det att jag ska tolka följande inläggsom att du låter dina barn döda djur och slå syskon? För enligt dina egna inlägg är det vad man gör om man inte är vegetarian.


    Nej det är inte det som är poängen, utan att vi dagligen tar beslut och bestämmer saker över våra barn som de inte är mogna nog att avgöra själva och alla har olika syn på vad det innebär att vara förälder.

    För mig är alla liv värdefulla och jag vill inte att någon ska behöva dö bara för att stilla mitt sug efter en viss rätt. Jag dömer inte de i fattiga länder som äter kött för ren överlevnad, men här behöver vi inte kött för att må bra, så länge man lär sig lite näringslära så kan du utan problem få i dig allt du behöver.

    Min svåger är riktigt hård när det kommer till kött, en enda middag hos oss och han var frälst.
  • Anonym (Mamma)
    Anonym (Överreaktion) skrev 2017-03-30 16:20:43 följande:

    Om du är vegetarian ÄR det relevant. Om du inte är det, så är det inte relevant.


    Varför?
  • Anonym (Mamma)
    Anonym (Överreaktion) skrev 2017-03-30 18:20:35 följande:

    DÄRFÖR ATT DET DINNS VEGANER/VEGETARIANER SOM VÖGRAR MMA SINA BARN PGA ANIMALISK MJÖLK. HUR MÅNGA GÅNGER SKA JAG FÖRKLARA? SVARA ISTÄLLET! Maken till envis motvalls!


    Jag har ju redan sagt att jag äter både mjölk och ägg?

    Hahaha alltså chilla, jag har inga som helst skyldigheter att besvara dina frågor.
Svar på tråden Får skolan ge kött till mitt barn?