Forum Intresserad - Adoption
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Reda ut de olika kötiderna & hur väljer man adoptionsorganisation

  Lör 1 apr 2017 20:52 Läst 3215 gånger Totalt 2 svar
  Visar endast inlägg av Cinder85Sthlm - Visa alla inlägg
  Lör 1 apr 2017 20:52

  Hej!


  Kan någon hjälpa mig att reda ut det olika köerna/kötiderna vad som finns när det gäller adoption. Jg har spenderat oändliga timmar både ute i internet och på det här forumet, men hänger inte riktigt med.


  Man rekommderar att ma ska ställa i kön hos en adoptionsorganisation så tidigt som möjligt, eftersom ?det är där värsta kötiderna finns?. Men kötid för vaddå? Att få skicka sin ansöka till det valda landet, eller att adoptionsorganisationen (vi funderar på adoptionscentrum i första hand, men har frågor om det också...)  tar upp ens ärende efter medgivande från kommunen.


  Är det OK att vänta ?hur länge som helst? i kön hos adoptionsorganisationen innan man kontaktar kommunen för utrednning/medgivande. Vi bör i Stockholm, är det någon som vet på ett ungefär vilka väntatider från kommunens sida kan man förvänta sig?


  Hur är det med föräldrarutbildningen i vår kommun, har förstått att det är lite olika. För vissa verkar det vara krav att den är klar innan man börjar medgivandeutredningen?


  Vår plan är att ställa oss i kön hos ett eller två adoptionsorganisation, men innan vi börjar medgivandeundersökningen funderar vi på att traska igenom IVF. För mig är inte biologiskt barn inte något jag ?bättre? eller så har jag ingen större längta att få vara gravid eller föda barn (som jag har förstått vissa kvinnor har), så på det sättet tycker jag inte att just IVF/biologiskt barn är på något sätt bättre att bli med barn via adoption. Vi vill hemskt gärna få leva familjelivet, och bli föräldrar, men hur vi blir spelar egentligen ingen roll. IVF känns bara som ?enklare väg?, och som naturlig nästa steg på vägen ? utan att jag egentligen ens har lagt så mycket hopp på det.


  Men hur är det ? vilka steg i adoption kan man fast man fortfarande håller på med IVF? Gå föraldrarutbildningen? Kan genomgått föräldrarutbildning bli ?gammalt? och behövar man t.ex gå om det om man inte gå igenom medgivandeutredning inom x antal år.


  Oh hur ska man tänka med val av adoptionsorganisation?  Hur valde ni? Adoptionscentrum känns säkrast, men finns det bättre alternativ?


   

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll