Forum Intresserad - Adoption
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Reda ut de olika kötiderna & hur väljer man adoptionsorganisation

  Lör 1 apr 2017 22:09 Läst 3215 gånger Totalt 2 svar
  Visar endast inlägg av HOBBE49 - Visa alla inlägg
 • Lör 1 apr 2017 22:09 #1

  Det finns naturligtvis olika sätt att se på saker och ting men här kommer några tankar ur min synvinkel:

  Lång kötid hos organisationerna maximerar era möjligheter när ni väl är klara med medgivandet att få skicka till "ert" land vilket det nu blir. Ni kan alltså ställa er i kö hos en eller flera organisationer nu oavsett vad ni väljer att göra i slutänden. Det finns väl i dagsläget tre organisationer (AC, BFA och BV) och det finns ju positivt och negativt med alla.

  Ni kan skicka in ansökan om medgivande till kommunen och kommer då att kallas till ettförsta möte där ni blir informerade om hur det går till och vilka föräldrautbildningar de godkänner. De flesta brukar vilja att utbildningen är klar innan utredningen påbörjas och vanligen är det kö både till utbildningen och utredningsstart. Det är en fördel om adoption är det enda faniljebildningsalternativet när utredningen påbörjas. Utbildningen kan man ju dock göra samtidigt som ivf om det är aktuellt.

  Om ni är färdigutredda av sjukvården och redo att göra ivf är detta möjligen det enklaste och snabbaste sättet att få barn. Jag vet inte hur det ser ut idag med köer. Dock vet man aldrig i förväg hur man kommer att må eller hur det kommer att gå.

  Hur gamla ni är inverkar ju en del på viken "strategi" man vill köra.

 • Lör 1 apr 2017 22:12 #2

  Och vad gäller kötiden hos organisationen så gäller det att när det är dags att skicka en ansökan till ett land som det är kö till är den det par med längst kötid och färdigt medgivande som får skicka först.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll