Inlägg från: Anonym (Båda) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Båda)

    Bör jag föda vaginalt eller med k-snitt?

    Hej, har bara läst TS.

    Jag har fött mitt första barn vaginalt (2014) och mitt andra med KS (aug -17). Själva förlossningen var fantastiskt mycket bättre med KS än vaginalt, för mig gällde detta både fysiskt och psykiskt. 

    Efterläkningen har varit väldigt jobbig med KS tycker jag. Jag har knappt kunnat hålla mig själv upprätt och det är först nu, tre månader senare, som jag börjar känna mig okej fysiskt. Jag har haft svårt att hålla bebisen, pga det har gjort ont när något (vadsomhelst) har nuddat magen i närheten av det inre ärret (de öppnar magen i flera lager). Jag upplever också att jag har betydligt mycket svårare att bli av med magen, men det kan ju ha med annat än snitt att göra (att tex magmusklerna inte dragit ihop sig). 

    Jag skulle rekommendera bägge varianterna utifrån ett "pest eller kolera"-perspektiv, där fördelen med vaginalt handlar om att kunna få ha bebismys lite (med betoning på liiiite) tidigare medan fördelen med KS är att ha ett garanterat datum för när graviditeten är över och en trygghet att veta exakt hur proceduren kommer gå till, och - framförallt - rädda fittan. Jag har också haft problem efter min vaginala förlossning och det var ju ett ickeproblem efter snittet vilket var skönt. 

    När jag läser din text så tycker jag att du bör kontakta aurora (eller motsvarande) direkt och kräva kejsarsnitt från början, pga om du ångrar dig längre in i graviditeten så kan du ju alltid avboka kejsarsnittet. Däremot får du förmodligen inte igenom ett KS i slutet av graviditeten om du någon gång har påvisat att du kan tänka dig föda vaginalt, pga de vill ju, från vårdens sida, enbart att barn ska komma till världen genom våra stackars sargade underliv.

    Kontentan av mitt alldeles för långa svar är att bägge varianterna är hemska, men på olika sätt så man får liksom välja vilken typ av hemskhet man kan stå ut med mest. Skulle jag få ett sinnesrubbat anfall och ge mig på att skaffa ett till barn någongång så skulle jag försöka få snitt, mycket pga att jag har kontrollbehov och att jag hatar att vara gravid (blir sjukt deprimerad under graviditeten) och kan då ha ett slutdatum på det hela. 

  • Anonym (Båda)

    Gammal tråd ser jag. Damn it! Hur gick det för dig?

  • Anonym (Båda)
    Anonym (TS) skrev 2017-11-24 11:17:35 följande:
    Jag har fått planerat snitt beviljat. Så snittas om 6 dagar. Så än så länge vet jag inte hur det går. Men känner mig otroligt lugn och trygg med beslutet att snitt är säkrast för mig och barnet
    Vad skönt för dig! Hoppas att det gick bra :) !

    Jag är jättenöjd över mitt snitt, återhämtningen var som sagt lite jobbigare än vid vaginalt, men själva förlossningen var ju ljuvlig jämfört med vaginal. :)
Svar på tråden Bör jag föda vaginalt eller med k-snitt?