Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Men hos kulturvänstern är allt som vanligt. Lägg dina sorger i en gammal säck!

    Mindre än ett dygn efter terrorattacen så spelades alltså nästa föreställning av "Jihadisten":

    https://twitter.com/magnusbonnevier/status/852062477223432192

    http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/premiar-for-jihadisten
    "... precis som namnet antyder så handlar det om att nyansera bilden av de svenska jihad-resenärerna."

    - Syftet [med pjäsen] är att förmänskliga terroristen om man säger så, och att våga göra det. Att våga se att terroristen är en människa, säger Johan Gry, manusförfattare och regissör

  • Flash Gordon

    Så kom det:

    https://twitter.com/ElisabethSvan/status/852231843399311361

    Moderaternas Elisabeth Svantesson låter meddela att vi måste börja diskutera "radikal islmaism" som ett hot mot samhället.

    Rena sverigedemoratiskan.

    Vi kommer ju ihåg, år 2009 redan: "Som sverigedemokrat ser jag detta [islamismen] som vårt största utländska hot sedan andra världskriget ..."

    Så, nu återstår bara för Svantesson att definiera "radikal" och motivera varför hon väljer att använda det ordet innan vi eventuellt kan ta hennes insikter till oss fullt ut.

    Islamism = politisk islam. Att med olika medel jobba för att samhället skall formas efter iclams regler och normer.

  • Flash Gordon
    Kung Markatta skrev 2017-05-27 08:10:59 följande:
    Så här ser det ut i England. Undrar vad motsvarande siffra är för Sverige?

    www.thetimes.co.uk/edition/news/huge-scale-of...

    Huge scale of terror threat revealed: UK home to 23,000 jihadists

    Intelligence officers have identified 23,000 jihadist extremists living in Britain as potential terrorist attackers, it emerged yesterday.

    The scale of the challenge facing the police and security services was disclosed by Whitehall sources after criticism that multiple opportunities to stop the Manchester bomber had been missed.

    About 3,000 people from the total group are judged to pose a threat and are under investigation or active monitoring in 500 operations being run by police and intelligence services. The 20,000 others have featured in previous inquiries and are categorised as posing a "residual risk".
    Som i den andra tråden. Det är dags att ge landets myndigheter nödvändiga befogenheter för att skydda befolkningen mot kända säkerhetsrisker.

    Brittisk fd överste talar ut:

    http://richard-kemp.com/detain-deport-exclude-britain-respond-terror/

    Utvisnign av utländska jihadister. Jihadister med brittiskt pass skall efter dom i särskild domstol kunna interneras eller övervakas på lämpligt sätt.
  • Flash Gordon

    Den gode Johan Hakelius har fått nog nu. Skriver om att det är dags för klarsyn, slut på mesighet och tid att göra nåt annat än att hålla hand och sjunga Kumbaya:

    http://www.expressen.se/kronikorer/johan-hakelius/dags-att-bli-forbannad-nu/

    "Det är av det här skälet det känns som att talet om hopp, kärlek, kramar och odefinierad samhörighet till slut går över en anständighetsgräns. Till slut blir det detsamma som en uppmaning att inte göra något. Att inte säga något som har innehåll. Att inte ens tänka en tanke eller göra en analys. Att bara sitta still i båten och älska mänskligheten i allmänhet, amen. Allt annat är för farligt. Men det är snarare den krampaktiga mesigheten som är farlig.

    ...

    Det är dags att bli förbannad nu. Och att använda ilskan som drivkraft för att våga se, tänka och tala om det obehagliga: terror och mord är en central del i en tolkning av islam, som inte är ett marginellt randfenomen i den muslimska världen."

  • Flash Gordon

    Madon på ledarplats:

    http://www.vlt.se/opinion/ledare/sakine-madon-terror-far-inte-bli-normallage


    "Det har bland svenska makthavare funnits en ovilja att se problemen med den växande jihadismen. När SVT för två år sedan uppmärksammade att jihadister från Sverige åkt på "heligt krig" till Syrien och Irak, för att sedan komma hem för att vårdas och återhämta sig innan de åkte ner igen, medgav inrikesminister Anders Ygeman att det har funnits en naivitet.

    ...

    Som EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker uttrycker det kommer vi att behöva "fight back" när sorgen lagt sig. Vi kommer inte kunna hindra alla dåd, men vi är skyldiga att försöka."

  • Flash Gordon

    Ledarskribent på Mittmedia är nästa person att ha fått nog av kärlek och styrke-kramar som respons på terror:

    http://www.gd.se/opinion/ledare/bawar-ismail-sa-lange-jihadismen-kan-locka-till-sig-nya-sympatisorer-ar-vi-hotade


    "Jag är arg. Jag är förbannad. På att jihadismen fortsätter skörda goda människoliv. Jag har lämnat stadiet där jag tror att vi kan bekämpa dessa bestialiska mördare, och deras militanta ideologi, med kärlek och omtanke. Så brukar det ju låta efter ett terrorattentat. Hatet ska med kärlek bekämpas. 

    Ja, när människor ställer upp för varandra i tider av kris visar det på vilken oerhörd styrka som finns i vårt fria samhälle: att inte ens det mest barbariska av våld kan knäcka oss. Vi reser oss upp. Vi kramar om varandra. Vi fortsätter leva som vi gjort tidigare. 

    Men det räcker inte. Så länge jihadismen tillåts gro och locka till sig nya sympatisörer kommer vår vardag, vårt sätt att leva, att ständigt vara hotad av terrorn."

Svar på tråden Låter vi terroristerna vinna?