Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Låter vi terroristerna vinna?

    KillBill skrev 2017-05-28 12:13:04 följande:
    Snacka om att du och vissa av de skribenter som du länkar till slår in öppna dörrar. Att terrorism/jihadism/IS o.s.v. ska bekämpas tycker alla (utom terroristerna själva).
    Alla utom Aftonbadets ledarredaktion - och ett antal till.

    https://twitter.com/jonnasima/status/868437828522389504

    Det du ser är skiftet i tonläge.

    Slut nu på styjkekjamaj och handhjärtan.

    Istället: batong och handfängsel.


  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-05-28 15:13:39 följande:
    Om du inte förstår skillnad på islam, muslimer och jihadister så är det nog bäst att du återvänder till skolbänken.
    Kan du utveckla hur det där hänger ihop med det skifte i tonläge ser i de av mig länkade debattinläggen?

    Skiftet är fullt naturligt. Ett samhälle kan bara ta en viss mängd stryk innan det till slut blir tvunget att slå tillbaka.

    Inga mer handhjärtan. Inga mer kärleks-tweets. Inget mer "bedrövligt" och "vettlöst". Inget mer relativiserande. Slut på fokus på bostäder och jobb till "hemvändande" islamister.

    Istället aktion.

    Jesus sade att man ska vända andra klinden till men han var trots allt Guds son med en insikt i det gudomliga som väntar oss på andra sidan. Och inte ens han kunde låta bli att bli fysisk mot månglarna i templet.

    Så varför skulle vi i det oändliga kunna tåla att ta stryk utan att reagera?

    Det kan vi förstås inte.
  • Flash Gordon

    Pualina Neuding skriver om den dekadens det innebär att be folk leva som vanligt efter att nästa två dussin småtjejer blivit söndersprängda av ännu en islamist:

    https://www.dagenssamhalle.se/kronika/omojligt-leva-pa-som-vanligt-nar-smatjejer-mordas-17356


    " Därför är det också särskilt enfaldigt att efter varje attack upprepa att människor måste fortsätta leva som vanligt. ”Det finns inget vi kan göra förutom att fortsätta gå på konsert” skriver en journalistkollega i en typisk kommentar på Twitter efter attacken i Manchester. Det tycks fortfarande vara en dominerande uppfattning bland journalister att vi ”står upp” mot terrorn genom att fortgå som vanligt och vänja oss vid tanken att mördandet är en del av vardagen. Eller som Londons borgmästare Sadiq Khan uttryckte sig i en intervju förra hösten: ”Terror är en del av att leva i en storstad.” 

    Jag har svårt att föreställa mig ett klarare uttryck för dekadens: att försöka etablera tanken att attentat mot barn skulle vara en del av livet, att be människor fortsätta som vanligt när småtjejer mördas. "

  • Flash Gordon
    Kung Markatta skrev 2017-05-30 11:11:06 följande:
    Amerika arbetar nu förebyggande i Irak och Syrien så att vi kanske kan slippa fundera på om det är rätt eller fel att bjuda återvändande IS-terrorister på saft och bullar:

    www.wsj.com/articles/u-s-says-it-has-shifted-...

    "Our intention is that the foreign fighters do not survive the fight to return home to North Africa, to Europe, to America, to Asia, to Africa," Mr. Mattis said Sunday. "We're not going to allow them to do so. We're going to stop them there."
    USA, UK och Frankrike har alla samma inställning.

    Islamister med uppehållstllstånd eller medborgarskap i deras länder och som är i Syrien, Irak, Afghanistan osv har lagts till på listor som delats ut till egna trupper och till de lokala trupperna. Med order om att döda.

    Skulle jihadisterna ändå överleva men bli tilåfngatagna så lämnas de över till lokala myndigheter för straff. Då är dödsstraff aktuellt.

    No more hand-hjärtan och hjälp med bostäder.

    http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/sas-special-forces-hit-list-iraq-syria-isis-terrorist-attacks-drones-a7400756.html

    http://www.irishtimes.com/news/world/europe/how-france-strove-to-eliminate-terrorists-on-its-kill-list-1.2926978


  • Flash Gordon

    Ebba Busch Thor:

    http://www.aftonbladet.se/debatt/a/dKy1o/vart-samhalle-ar-i-krig-med-terrorismen


    "Vårt samhälle ska naturligtvis möta varje terrordåd med solidaritet med de drabbade, anhöriga till dödsoffer, deras stad och deras land. Men att varje gång terrorn slår till, och det börjar bli många gånger nu, repetera att det öppna samhället ska fortsätta som vanligt är ohållbart."


    "Terroristerna är inte vettlösa. De agerar snarare kalkylerat utifrån en vettlös ideologi. De kommer inte att övertygas om sina fel genom våra solidaritetsyttringar."


     

  • Flash Gordon

    Till och med Expressens medarbetare visar förståeelse för de hårare tag och den fokusering på vissa grupper som kommer:

    http://www.expressen.se/kronikorer/mats-larsson/terrorhot-ar-vardag-i-storstader-men-inte-i-alla/


    Det blir ingen lätt uppgift, men det är utmaningar som måste lösas. Räkna med hårdare övervakning. Edward Snowden trendar neråt, NSA uppåt. Det kommer garanterat också att mötas av kritik. Men ett Västeuropa som drabbas av ett större terrordåd en gång i kvartalet - eller som för tillfället, en gång i månaden - är ohållbart.

    Antalet röster som är kvar i gårdagens retorik om att alla religioner är likadana och vi måste visa kärlek & förståelse osv blir allt färre. 

  • Flash Gordon
    Anton Chigurh skrev 2017-06-06 10:13:52 följande:
    En utveckling jag vore tacksam för men pk-eliten här på FAMILJELIV tycker vi skall hålla sk "kärleksdemostrationer" istället. Det är alla gånger en tillfredsställelse att.....demonstrera, mot terrorism. Men face it...!

    Det finns ingen, absolut INGEN, terrorist som tar någon som helst notis om några kärleksdemostrationer.

    Hårdare tag stoppar inte all terrorism, långt därifrån, men det sparar fan så mycket mer liv än vad allehanda demonstrationer gör.

    En, JAG VET, cynisk inställning till livet/samhället. Men också en korrekt inställning.

    Tyvärr.

    Kram //Anton
    Nä, som någon sa på radio häromdagen. En terrorist som är beredd att begår ett självmordsdåd bryr ju sig inte om lagen föreskriver hårdare fängelsestraff. Han har ju ändå liksom inte planerat att sitta av något straff.

    Men det viktiga är att samhällets attityd mot islamismen förändras. Att det blir lika självklart för alla att fördöma islamisternas teorier, symboler och argument som det är med nationalsocialisternas dito.
  • Flash Gordon

    You can't make this shit up, som det heter på utrikiska. 

    Den islamistiska terroristen igår i Paris var utbildad till, och jobbade som, journalist i Sveirge:

    http://www.bfmtv.com/police-justice/notre-dame-l-ex-directeur-de-these-de-l-assaillant-decrit-un-homme-pro-occidental-mais-seul-1180844.html

    "Son CV, qu’il m’avait envoyé pour s’inscrire en thèse, mentionnait qu’il était diplômé d’une université en Suède en 2008 et 2010 d’un cursus en journalisme, qu’il avait exercé la fonction de journaliste en Suède puis en Algérie …"

    Allt liksom bara flyter ihop till i en perfekt bild av vansinnet.

  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2017-06-07 08:28:07 följande:
    Han har tydligen varit journalist på Dagens Industri. Frågan är om det denna gång var ett terrorbrott eller om det handlar om en psykiskt sjuk människa. Att ge sig på beväpnade poliser med en hammare låter mer som någon som försöker ta sitt liv.
    Han har varit frilansare.

    Hans reportage i bland annat Sveriges Radio och UNT ligger ute på nätet.

    För DI går det inte att hitta något som han ska ha skrivit.

    Det enda som fattas för att fullända bilden av galenskapen som gått hela varvet runt är om han under sin tid i Sverige sympatiserat med sossarna eller MP.
  • Flash Gordon

    Fascinerande på sätt och vis.

    Då: dömda för terrorattentat på 70-talet. Vänsterterrorister. De skulle kidnappa en svensk minister. Kopplingar till StaSi och Östtyskland

    Idag: akademiska positioner på Södertörns högskola, i Linköping, Uppsala och i England.

    http://www.inblick.se/nyheter/2017/06/09/da-terrordomda-nu-samhallstoppar

    En kultur som accepterar den typen av bakgrund på så pass höga positioner i samhället.

Svar på tråden Låter vi terroristerna vinna?