AniieeHär skrev 2017-04-12 19:44:34 följande:
Stek är ju till för att stekas hel. Hörs på namet =) Segt blir det bara om du hanterar den fel. Låg värme och länge i ugnen, och en köttermometer så blir det bra.
Jag är uppväxt på lamm, vi åt lamm minst en gång i veckan när jag var bar/tonåren. så ett gäng favoriter:
Lammstek med jordärtskocksgratäng
Lamm med kryddkål
Sprängd stek
Lamm i rödvin (gryta)
Jo jag vet men har nog bara ätit stek som blivit illa behandlad i mitt liv för tycker aldrig det blir gott :) även när andra på middagar ojar sig om vilken god stek så tycker jag inte det är så gott... hehe :p
Gryta gillar jag dock när bitarna blir sådär lite trådiga du vet? :) haha äsch vad svamlar
Tack för tipsen! Jordärtskocksgratäng lät himla gott som tillbehör :)
Råkar du ha något recept på lammgryta tro?