kan man laga köttfärs som tinades i kylen för några dagar sen?
Jag tog fram färs ur frysen i söndags (köpt fryst) och la i kylen för att laga i måndags. Sen glömde vi den. Går det att laga den nu? Den är vacuumförpackad.
Jag tog fram färs ur frysen i söndags (köpt fryst) och la i kylen för att laga i måndags. Sen glömde vi den. Går det att laga den nu? Den är vacuumförpackad.
Öppna och lukta. Du känner direkt om det inte går:)
Köttfärs är ju väldigt känsligt och det känns som det är lite för många dagar för att jag skulle chansa iaf.
Om den inte luktar illa går det alldeles utmärkt.
Hade aldrig chansat.
Ja, jag frågar för jag hade redan slängt den men maken plockade upp den ur soporna (!), luktade på den och lagade till den!
Återstår att se om han blir sjuk. Jag åt annat.
Ja, jag frågar för jag hade redan slängt den men maken plockade upp den ur soporna (!), luktade på den och lagade till den!
Återstår att se om han blir sjuk. Jag åt annat.
Hej!
Den är vacuum, fryst m.m
Smaka och lukta på den, är den syrlig inte bra släng!
Luktar den typ ingenting, eller smakar som rå köttfärs luktar, helt ok.
Brukar alltid smaka på köttfärsen rå, efter jag har kryddat klart den efter alla konstens regler.
Mvh lidköpings pappan
Hej!
Den är vacuum, fryst m.m
Smaka och lukta på den, är den syrlig inte bra släng!
Luktar den typ ingenting, eller smakar som rå köttfärs luktar, helt ok.
Brukar alltid smaka på köttfärsen rå, efter jag har kryddat klart den efter alla konstens regler.
Mvh lidköpings pappan
För att jag bor där och det är min fru som skriver och undrar.
Nä skojade bara ;) det framgick inte om köttfärsen var vaccumförpackat inann eller efter , framtagandet ur frysen. Helt rätt.
Men däremot skrev jag inte att den var, vaccumfryst utan.
Vaccum , fryst m.m
Och om den var i tillsluten när maken/jag tog upp den ur sopporna, ser jag inga problem att tillaga färsen.
om den är i den kondition som jag beskrev i tidigare meddelande.
Vi hör av oss och talar om om vi blev magsjuka efter typ 3 dagar.
Mvh lidköpings pappan
Vilken grej det blev av lite kött ;)
Men man ska inte slänga mat som går att äta.
Godnatt och så var kl 03:40
För att jag bor där och det är min fru som skriver och undrar.
Nä skojade bara ;) det framgick inte om köttfärsen var vaccumförpackat inann eller efter , framtagandet ur frysen. Helt rätt.
Men däremot skrev jag inte att den var, vaccumfryst utan.
Vaccum , fryst m.m
Och om den var i tillsluten när maken/jag tog upp den ur sopporna, ser jag inga problem att tillaga färsen.
om den är i den kondition som jag beskrev i tidigare meddelande.
Vi hör av oss och talar om om vi blev magsjuka efter typ 3 dagar.
Mvh lidköpings pappan
Vilken grej det blev av lite kött ;)
Men man ska inte slänga mat som går att äta.
Godnatt och så var kl 03:40
För att jag bor där och det är min fru som skriver och undrar.
Nä skojade bara ;) det framgick inte om köttfärsen var vaccumförpackat inann eller efter , framtagandet ur frysen. Helt rätt.
Men däremot skrev jag inte att den var, vaccumfryst utan.
Vaccum , fryst m.m
Och om den var i tillsluten när maken/jag tog upp den ur sopporna, ser jag inga problem att tillaga färsen.
om den är i den kondition som jag beskrev i tidigare meddelande.
Vi hör av oss och talar om om vi blev magsjuka efter typ 3 dagar.
Mvh lidköpings pappan
Vilken grej det blev av lite kött ;)
Men man ska inte slänga mat som går att äta.
Godnatt och så var kl 03:40
Nej det är inte ok, att äta mat ur sopporna, man kan bli sjuk då pga av bakterierna som finns där.
Men vacuum , en oöppnad öl eller någonting annat kan man ju ta upp ur sopporna som man råkat slänga av misstag.
Men kan förstå dom som tänker, slängt är slängt,
Och det är okej för mig.
Mvh / lidköpings pappan
Vi är friska so far, eller hur?
Du har dock hoppat över ett antal redan, en del har lite längre inkubationstid.
Men du bör känt nått nu tycker jag.
Sen tycker inte jag köttfärs luktar och smakar gott ett tag innan det blir dåligt.
Och är man osäker så kan man testa på katten om man har någon, under förutsättningen den gillar köttfärs från början.
Det går bra om de vara bara en dag stod i kylen och nästa dag du lagade.
Jag har lagat några gånger så och det var ingen problem ingen i familjen har blivit sjuk
Hej!
Den var fryst när den kom in i kylen,
Får man åxå ha med i beräkningarna.
Härlig tråd om lite köttfärs ;)
Och lite kul
Mvh lidköpings pappan.
En bra idé är kanske att man ALLTID sniffar lite på den färska, FELFRIA råvaran innan man tillagar den så man lär sig hur den ska lukta! Om man aldrig luktat på köttfärs (t ex) så tror jag man tycker det luktar rätt illa(?)