• Sarita

    kan man laga köttfärs som tinades i kylen för några dagar sen?

    Jag tog fram färs ur frysen i söndags (köpt fryst) och la i kylen för att laga i måndags. Sen glömde vi den. Går det att laga den nu? Den är vacuumförpackad.

  • Svar på tråden kan man laga köttfärs som tinades i kylen för några dagar sen?
  • Treansresa

    Öppna och lukta. Du känner direkt om det inte går:)

  • GrönaDruvan

    Köttfärs är ju väldigt känsligt och det känns som det är lite för många dagar för att jag skulle chansa iaf.

  • Isola747

    Om den inte luktar illa går det alldeles utmärkt.

  • Sarita

    Ja, jag frågar för jag hade redan slängt den men maken plockade upp den ur soporna (!), luktade på den och lagade till den!

    Återstår att se om han blir sjuk. Jag åt annat.

  • Holma
    Sarita skrev 2017-04-22 22:04:23 följande:

    Ja, jag frågar för jag hade redan slängt den men maken plockade upp den ur soporna (!), luktade på den och lagade till den!

    Återstår att se om han blir sjuk. Jag åt annat.


    Fryst , tinad o legat nån dag o sen legat i soporna o han tillagar den ? Fy fan , dem har ju legat bland sopor
  • lidköpings pappan

    Hej!

    Den är vacuum, fryst m.m

    Smaka och lukta på den, är den syrlig inte bra släng!

    Luktar den typ ingenting, eller smakar som rå köttfärs luktar, helt ok.

    Brukar alltid smaka på köttfärsen rå, efter jag har kryddat klart den efter alla konstens regler.

    Mvh lidköpings pappan

  • Holma
    lidköpings pappan skrev 2017-04-22 22:37:31 följande:

    Hej!

    Den är vacuum, fryst m.m

    Smaka och lukta på den, är den syrlig inte bra släng!

    Luktar den typ ingenting, eller smakar som rå köttfärs luktar, helt ok.

    Brukar alltid smaka på köttfärsen rå, efter jag har kryddat klart den efter alla konstens regler.

    Mvh lidköpings pappan


    Hur vet du att den är vaccumfryst?
  • lidköpings pappan

    För att jag bor där och det är min fru som skriver och undrar.

    Nä skojade bara ;) det framgick inte om köttfärsen var vaccumförpackat inann eller efter , framtagandet ur frysen. Helt rätt.

    Men däremot skrev jag inte att den var, vaccumfryst utan.

    Vaccum , fryst m.m

    Och om den var i tillsluten när maken/jag tog upp den ur sopporna, ser jag inga problem att tillaga färsen.

    om den är i den kondition som jag beskrev i tidigare meddelande.

    Vi hör av oss och talar om om vi blev magsjuka efter typ 3 dagar.

    Mvh lidköpings pappan

    Vilken grej det blev av lite kött ;)

    Men man ska inte slänga mat som går att äta.

    Godnatt och så var kl 03:40

  • Holma
    lidköpings pappan skrev 2017-04-23 03:38:31 följande:

    För att jag bor där och det är min fru som skriver och undrar.

    Nä skojade bara ;) det framgick inte om köttfärsen var vaccumförpackat inann eller efter , framtagandet ur frysen. Helt rätt.

    Men däremot skrev jag inte att den var, vaccumfryst utan.

    Vaccum , fryst m.m

    Och om den var i tillsluten när maken/jag tog upp den ur sopporna, ser jag inga problem att tillaga färsen.

    om den är i den kondition som jag beskrev i tidigare meddelande.

    Vi hör av oss och talar om om vi blev magsjuka efter typ 3 dagar.

    Mvh lidköpings pappan

    Vilken grej det blev av lite kött ;)

    Men man ska inte slänga mat som går att äta.

    Godnatt och så var kl 03:40


    Man äter inte mat sim legat i soporna . Så sjukt vidrigt .
  • Sarita
    Holma skrev 2017-04-23 05:51:37 följande:
    Man äter inte mat sim legat i soporna . Så sjukt vidrigt .
    Tror inte ens min våglige make hade ätit den om den hade kunnat koma i kontakt med soporna, men så var inte fallet. Den låg alltså i en sån där "hopsvetsad" plansgörpackning.
  • Sarita
    lidköpings pappan skrev 2017-04-23 03:38:31 följande:

    För att jag bor där och det är min fru som skriver och undrar.

    Nä skojade bara ;) det framgick inte om köttfärsen var vaccumförpackat inann eller efter , framtagandet ur frysen. Helt rätt.

    Men däremot skrev jag inte att den var, vaccumfryst utan.

    Vaccum , fryst m.m

    Och om den var i tillsluten när maken/jag tog upp den ur sopporna, ser jag inga problem att tillaga färsen.

    om den är i den kondition som jag beskrev i tidigare meddelande.

    Vi hör av oss och talar om om vi blev magsjuka efter typ 3 dagar.

    Mvh lidköpings pappan

    Vilken grej det blev av lite kött ;)

    Men man ska inte slänga mat som går att äta.

    Godnatt och så var kl 03:40


    Vi är friska so far, eller hur?
  • lidköpings pappan

    Nej det är inte ok, att äta mat ur sopporna, man kan bli sjuk då pga av bakterierna som finns där.

    Men vacuum , en oöppnad öl eller någonting annat kan man ju ta upp ur sopporna som man råkat slänga av misstag.

    Men kan förstå dom som tänker, slängt är slängt,

    Och det är okej för mig.

    Mvh / lidköpings pappan

  • lidköpings pappan
    Sarita skrev 2017-04-23 08:19:21 följande:

    Vi är friska so far, eller hur?


    Godmorgon!

    Ja jag har sovit gott, känner ingenting i magen,

    Men det är ju lite tidigt att säga
  • klyban
    lidköpings pappan skrev 2017-04-23 08:34:31 följande:
    Godmorgon!
    Ja jag har sovit gott, känner ingenting i magen,
    Men det är ju lite tidigt att säga

    Du har dock hoppat över ett antal redan, en del har lite längre inkubationstid.
    Men du bör känt nått nu tycker jag.

    Sen tycker inte jag köttfärs luktar och smakar gott ett tag innan det blir dåligt.
    Och är man osäker så kan man testa på katten om man har någon, under förutsättningen den gillar köttfärs från början.

  • tedy

    Det går   bra om de vara bara en dag stod i kylen och nästa dag du lagade.
     Jag har lagat några  gånger så och det var ingen problem ingen i familjen har blivit sjuk

  • MajaVira
    tedy skrev 2017-04-23 19:30:43 följande:
    Det går   bra om de vara bara en dag stod i kylen och nästa dag du lagade.
     Jag har lagat några  gånger så och det var ingen problem ingen i familjen har blivit sjuk
    Varför inte börja med att läsa TS? Den togs fram ur frysen i söndags (16/4) och tillagades igår (22/4). Så den stod inte i kylen bara någon dag, utan nästan en vecka.
  • lidköpings pappan

    Hej!

    Den var fryst när den kom in i kylen,

    Får man åxå ha med i beräkningarna.

    Härlig tråd om lite köttfärs ;)

    Och lite kul

    Mvh lidköpings pappan.

  • monkees

    En bra idé är kanske att man ALLTID sniffar lite på den färska, FELFRIA  råvaran innan man tillagar den så man lär sig hur den ska lukta! Om man aldrig luktat på köttfärs (t ex) så tror jag man tycker det luktar rätt illa(?)

Svar på tråden kan man laga köttfärs som tinades i kylen för några dagar sen?