Inlägg från: Anonym (...) |Visa alla inlägg
  • Anonym (...)

    Vad tror ni händer efter döden?

    Anonym (Jag) skrev 2017-04-24 11:26:10 följande:

    Jag är väldigt sjuk och vet att jag kommer dö inom de närmsta dagarna, det finns ingen vård att sätta in i det här läget, så jag tänker självklart mycket på döden och vad som händer efteråt. Jag tror inte det händer någonting. Jag tror det är som när man sover och inte drömmer. Men jag hoppas man lever vidare och är lycklig. Alltid lycklig och tillsammans med de nära som redan gått bort. Vad tror ni händer? Återfödelse? Helvetet/himlen? Ingenting? Eller kanske nåt helt annat? Berätta gärna.


    Beklagar verkligen din situation.
    Min far avled för ett litet tag sedan, en gubbe som varit allt annat än troende på vare sig gudomlighet eller liv efter döden. Varje dag var jag med honom från det att han försämrades tills dess att han tog sitt sista andetag när jag höll hans hand.
    Dagarna innan han avled sa han vid flertal tillfällen att han "såg ljuset" och att han kände att "himlen var nära". Min uppfattning var att det inte var något metaforiskt, utan att han faktiskt upplevde detta. 
    Jag har även vid flertal tillfällen suttit vak hos dödssjuka personer som uttalat liknande saker när det närmat sig slutet..
    Jag vågar personligen däremot inte tro någonting, vad som händer när vi dör är nog någonting som skal upplevas när det är dags, ingenting som lönar sig att spekulera i så länge man fortfarande är vid liv.
    Men nog är det väl märkligt att individer som ligger inför döden upplever sådana saker, om det nu bara vore så att det efter döden bara blir svart? Jag har aldrig känt att himlen är nära eller sett ljus när jag ska gå och lägga mig om kvällarna.
  • Anonym (...)
    Anonym (Övertygad) skrev 2017-04-24 12:13:16 följande:
    Några påstår att det är hjärnan som kortsluts när man ser tunnel och ljus. Själv vet jag ju inte. Men för mig är min tro viktig. De bevis jag fått i form av tecken, egna upplevelser, berättelser av människor som faktiskt under hypnos kunnat verifiera tidigare liv (och vilket har bevisats också) gör att jag inte kan annat än tro.
    Ja, jag har också hört det. Men som i min fars fall tex, så började han uttala dessa saker en vecka innan han avled då han fortfarande var "med". Om det sker kort inpå dödsögonblicket hade det känts mer logiskt att det vore någon form av kortslutning. Men en vecka innan....?
    Jag vill inte spekulera egentligen, men rent konkret baserat på vad jag själv sett/upplevt, så känns det inte som om det bara blir svart när vi dör. 
  • Anonym (...)
    Anonym (C) skrev 2017-04-24 13:03:15 följande:
    Anonym (...) skrev 2017-04-24 12:25:43 följande:
    Ja, jag har också hört det. Men som i min fars fall tex, så började han uttala dessa saker en vecka innan han avled då han fortfarande var "med". Om det sker kort inpå dödsögonblicket hade det känts mer logiskt att det vore någon form av kortslutning. Men en vecka innan....?
    Jag vill inte spekulera egentligen, men rent konkret baserat på vad jag själv sett/upplevt, så känns det inte som om det bara blir svart när vi dör. 
    Först och främst - jag beklagar din situation TS, och förstår till fullo ditt grubblande.

    Jag tror att ju närmare döden man kommer desto starkare blir behovet att tro på någon form av liv efteråt. Tron kan bli så stark att den övergår i övertygelse och man behöver intala sig, mässa om och om igen, att det finns en fortsättning.
    Döende som inte har något religiös tro verkar prata mer om "ljuset" medan de med religiös övertygelse pratar om himlen, paradiset, nirvana, reinkarnation eller vad man nu tror på.
    Jag är själv vetenskapligt lagd, källkritisk och skeptisk. Övernaturliga upplevelser som andra personer beskrivit, även nära vänner/släktingar, tar jag tyvärr inte på allvar då jag alltför många gånger hört "sanningar" förvrängas och vet hur man kan hallucinera/drömma när man mår dåligt, tagit kemiska substanser osv.

    Om det verkligen hade funnits en "gudomlig värld" som visar sig för oss människor då och då som "bevis", hade vi människor haft en och samma tro och inte så helt skilda religioner såsom världen har idag. 
    De olika religionerna ser jag som bevis för att det faktiskt inte finns någon gudomlighet. Bara människor som behöver hopp och en fast punkt i sin vardag.

    Jag förstår att man i tung sorg vill söka tröst och bevis på fortsatt liv och kan avundas de som verkligen tror på det. Sorgen tycks bli lite lättare att bära på så sätt.
    Själv bryter jag alltid mer eller mindre ihop på begravningar då jag ser döden som ett definitivt slut.
    Trösten för mig och som är min tro är att delar av ens person, både kropp och själ, lever vidare genom nästa generationer. Min farmor dog tidigare i år och hur sorgligt det än är så känner jag att jag bär med mig en liten del av henne och så gör även mina barn. 
    Fast om det finns en gudomlig värld blir du ju medveten om denna i samband med att du dör. Hur skulle de levande kunna enas i en och samma tro/religion baserat på det menar du? 
    Allt fler forskare blir övertygade om att vi människor inte är en slump, utan att vi är konstruerade av något intelligent. Det är fler och fler saker som pekar på just det, att något har skapat oss. Jag antar att det är samma sak som många väljer att kalla för "gud". 
Svar på tråden Vad tror ni händer efter döden?