Inlägg från: Anders 386 |Visa alla inlägg
  • Anders 386

    Seriöst! Varför ställer män inga frågor?

    Känner inte igen mig..  Men visst finns det skillnader mellan manligt och kvinnligt...

    Läser gärna kvinnliga författare, oftast är dom mer intressanta än manliga, mera känslor och inte bara en saklig berättelse. Skiljer heller inte på manlig eller kvinnlig musik, finns många jättebra kvinnliga artister, speciellt dom senaste åren. Kanske dom bästa just nu faktiskt är kvinnor?

    Men det finns en väldigt stor skillnad vad män pratar om och vad kvinnor pratar om. Kvinnor är nån slags faktasamlande individer som jobbar på att skapa en bild av vad som händer andra människor i omgivningen. Dom suger åt sig fakta om sina vänners barn och har överhuvudtaget järnkoll på sin bekantskapskrets.

    När jag möter en människa, vän eller främling, då är jag mer intresserad av det mötet här och nu, jag har inget behov av att förankra den individ jag möter i ett större sammanhang. Det är mer personlighet än sammanhang jag söker.

    Jag misstänker att det inte är en tillfällighet att det i nästan samtliga parförhållanden är det kvinnan som håller koll på släktens födelsedagar och står för en stor del av planeringen runtomkring. 

  • Anders 386
    Anonym (Förbisedd!) skrev 2017-04-24 17:20:19 följande:

    ...........
    När man t ex börjar lära känna en ny människa el potentiell partner borde det ju vara en självklarhet och ett sant nöje att lära känna denna människa på djupet och ställa följdfrågor och visa uppskattning för dennes väsen eller hur resonerar ni?


    Helt rätt.
    Men det här innebär helt olika saker för män och kvinnor.

    För en kvinna innebär det att ta in massor av fakta för att kunna sätta in personen i ett socialt sammanhang för insortering i hjärnan.

    För en man innebär det att man umgås med personen för att undersöka kompatibiliteten, vad personen har gått för utbildningar eller vilka resor hon gjort är inte jätteintressant. Det är här och nu som gäller. Det är mer en individs personlighet som mannen sorterar in i hjärnan. 
Svar på tråden Seriöst! Varför ställer män inga frågor?