Inlägg från: Anonym (Jobbigt läge) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jobbigt läge)

    Misshandlad & gravid

    Har inte heller varit med om något liknande, men bra att du tog steget i tid och lämnade honom och även gör allt för att skydda bebisen. Vet inte hur man gör på bästa sätt, men om du inte anger honom som fader, så kan väl ingen veta? Kan du säga till honom att du fått missfall så att han aldrig får veta..? Man ska så klart inte ljuga om såna saker, men nu handlar det ju om din och barnets säkerhet.

  • Anonym (Jobbigt läge)
    Anonym (Nja) skrev 2017-04-25 05:28:31 följande:

    Enligt lag så måste du ange pappan (förstår dock varför du inte vill). Gör du inte det så kan han ändå dra igång en faderskapsutredning.

    Han kan ansöka om uppehållstillstånd som anhörig till barnet. Men då måste det ju finnas papper på att han är pappan.


    Jo men om man nu ska försöka hitta något sätt att komma ur det så är det ju faktiskt möjligt att ts skulle kunnat blivit gravid efter ett ons med någon hon inte kan hitta igen. Jag skulle absolut göra vad som helst för att inte uppge honom som pappa.
  • Anonym (Jobbigt läge)
    Anonym (Nja) skrev 2017-04-26 22:20:00 följande:

    Ja visst. Men som sagt om han tror/vet så kan han dra igång en faderskapsutredning.


    Ja det är ju det som är lite klurigt. I så fall måste han ju tro att hon fått missfall, och det måste döljas om dom skulle ses i rätten. Kan tänka mig att de inte kommer sitta bredvid varandra i så fall och ev inte ens vara i närheten av varandra. Men Sveriges rättsväsende skulle jag absolut inte lita på. Det händer så mycket konstiga grejer som man knappt tror är sant nuförtiden..
Svar på tråden Misshandlad & gravid