• 8295

    3,5 månad och rubbad dygnsrtym

    Testa bryta mönstret, söv honom i vagn andra tider, hitta på nya saker. Min sons sovtider sköts fram 3-4 h kvällstid om vi var borta etc. Han har alltid fått sova när han är trött, och tur för oss har hans nattsömn hamnat rätt.

    Tror dom säger att vid 3-4 mån borde dygnsrytmen bli bättre, så kanske löser det sig snart. Men som sagt, ändra rutiner smått och se hur han reagerar. Funkar iallafall utmärkt på min 6.5månaders :)

  • 8295

    Skönt att det går framåt.

    Min son började sova hela nätter när han var 6mån och endast åt riktig mat, var en chock och jag vaknar fortfarande nattetid trots att han sover som en stock. Det blir bättre, ditt barn kommer bli redo att sova längre pass och du får vila mer :)

  • 8295

    En snabb fundering bara, säger han till att han är hungrig eller ger ni mat drygt samma tider för att det är då han generellt brukar bli hungrig?

    Ja det kan kännas långt bort att sova hela nätter, men det kan ba säga swish så sover han. Med sonen var vi vaken nattetid tills han var drygt 4 mån, dagarna sov vi. Sen ändrade han själv och vi kom till en normalare dygnsrytm. När han valde bort flaskan och bara började äta riktig mat så slutade han helt plötsligt också vakna varannan timme nattetid för att äta :)

    Om han sover längre eftermiddag borde han få mer energi till kvällen. Min 6.5månaders sover bra mycket mer än eran, + hela nätter haha.. är en sån period nu.

  • 8295

    Åh jag förstår.. vilken läskig upplevelse, men så skönt att det har gått bra! Om ni som föräldrar känner att han orkar, hade jag personligen kollat av själv när han då säger till att det är dags för mat. Hur och när han vill ha för att se. Men det är ju också viktigt att lyssna på läkarna som kan.

    Jag hade nog försökt få in mer sovpauser dagtid. Om än korta. För att han ska vara aktiv de stunder han är vaken.

    Sonen har haft perioder där han sover 10-20 minuter oftaofta, men var då så trött hela dagen. När vi lyckades bryta det hade han 3 pass/dag drygt när han sov 1.5-2h vilket blev mycket bättre för honom. Han har alltid fått sova/äta när han än vill, så olika perioder när sömnen behövs mer är fruktansvärt tråkiga. Han bara sover och äter ju haha

Svar på tråden 3,5 månad och rubbad dygnsrtym