Hur förbereda buffé till 40-årsfest?Behöver dela upp arbetet på flera dagar.
Hej!
Jag planerar en 40-årsfest som ska gå av stapeln om ett par veckor. Jag har tänkt servera en buffé men behöver hjälp med vad som kan förberedas dagen före och helst också dagen före dagen före. Jag är sjukskriven för depression och orkar inte göra allt jobb på samma dag.
Menyn ser ut såhär:
Grekisk potatissallad med feta, oliver,soltorkade tomater, persilja och vitlök.
- Kan man skala potatisen 2 dagar före och låta den ligga i vatten så den inte blir dålig i färgen? Kan man blanda till röran 2 dagar före och sedan 1 dag före skära och koka potatis samt röra ihop potatissalladen?
Chili- och ingefärsmarinerad kyckling
- kan man göra marinaden ett par dagar iförväg (färska kryddor)
Röror som hummus, vitlöksyoughurt och liknande
- borde gå att göra i förväg väl?
Till dessert har jag tänkt göra mangocheesecake. Det är en kexbotten, fyllning med Philadelphia och sedan ett tunt lager med gelatin i som täcker ytan och gör den snygg.
- hur tidigt kan man göra den? Om man inte kan göra hela i förväg, kan man göra vissa delar, exvis blanda ihop smeten till fyllningen?
Hoppas på hjälp från någon matlagningskunnig!