• Mandel

    Hur är en bra svärmor?

    Det gäller att se det positiva i allt och min svärmor är väldigt speciell och man kan önska mycket av henne, men eftersom hon inte lägger sig i och knappt ens visar sig så får man väl vara glad och tacksam över det. En del har ju svärmödrar som lägger sig i allt...

    Jag skulle vilja ha en svärmor som vill umgås med sina barnbarn någon gång då och då -frivilligt, som bjuder på fika/mat några gånger om året förutom jul, som dyker upp när man bjuder henne.
    En som har inställningen att folk är snälla och trevliga, att man pratar när man vill få fram något, är glad och trevlig osv.

    Min svärmor är en martyr som tycker att alla andra är dumma i huvudet och så är hon sur över att ingen tycker om eller bryr sig om henne.
    Jag har i flera år försökt bry mig och visa uppskattning, men nu skiter jag fullständigt i vad människan gör och säger. 
    Fattar inte hur svärfar står ut!


    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Mandel
    Anonym (Hmm) skrev 2017-05-10 12:32:06 följande:

    I vissa fall... Död!

    Men engagerad, inte dömande, respektfull.


    Ursäkta, men nu skrattade jag faktiskt. Död!?! Det låter illa/hårt.

    Själv önskar jag med tanke på att jag inte har någon vidare relation med min egen mamma att min svärmor skulle finnas där i mitt och barnens liv. Vi bor ju grannar så det vore så trevligt om vi i alla fall kunde ha en normal vänrelation, men inte.
    Om bara hon hade velat så hade vi kunnat haft en vettig relation, men hon vill inte. Hon har inte någon vettig relation med någon annan över huvud taget, så det är inte mig det är fel på

    I julas bjöd jag ut henne och svärfar på julbord på ett finare ställe, hon följde inte med och hon sa inte ens tack, men nej tack utan hon dök bara inte upp när vi skulle åka.
    Det sparade ju jag visserligen flera hundralappar på, men ändå!
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
Svar på tråden Hur är en bra svärmor?