• Äldre 10 May 11:25
    6428 visningar
    25 svar
    25
    6428

    Hur är en bra svärmor?

    En bra svärmor:

    - accepterar sitt barns val av partner, vilket innebär att ha respekt för sitt vuxna barns relation och privatliv

    - lär känna sin svärdotter/svärson. Innebär inte att man måste umgås, shoppa på stan och fika varje vecka. Men ser personen som individ, inte bara som någon som har funktionen att göra sonen/dottern så lycklig som möjligt.

    - har klippt navelsträngen. Innebär att man inte springer ner dörren för sitt barn+partner, inte ringer varannan timme, och inte lägger sig i hur hemmet, gardinerna, relationen ter sig.

    - tar inte parti.

    - Är trevlig att umgås och prata avslappnat med. Är intresserad av att höra efter och lyssna. Är en trevlig familjemedlem för både sitt barn, sina barnbarn samt svärson/dotter, och därmed någon som bara är en tillgång att ha runt sig.

  • Äldre 10 May 11:32
    #5

    Har tidigare haft svärmor från helvetet i 20 år, och är gruvligt tacksam för att slippa henne. Allt handlade om henne och hennes barn. Vi ingifta hade inget egenvärde.

    Har nu en bra svärmor, vet dock att jag skulle brännas levande om jag gjorde något mot hennes dotter (vilket jag inte gör/gjort).

    Tror faktiskt att min mamma är en otroligt bra svärmor att ha. Hon har alltid haft fin kontakt med mina partners, har fortfarande bra kontakt med min exman - och är allmänt lätt att umgås med. Hon blir aldrig för mycket, och får därmed hänga med oss på mycket. Signifikant är att både min exman och min nuvarande sambo har hennes nummer som ICE på sina telefoner om något skulle hända. Hon är någon att hålla i när åskan går!

Svar på tråden Hur är en bra svärmor?